Witam,
Mam taki problem, że chciałbym, aby na jednym nicku mogły grać jedynie dwie pierwsze osoby jakie się na owyn nicku zalogują/wejdą na serwer. Chciałbym też, abym mógł to w jakiś sposób kontrolować to znaczy: usuwać osobę, która się tak jakby "zapisała" na to konto, aby kolejna mogła się do niego dopisać i tym podobne.
Niby mogę zrobić autoryzację poprzez adres IP, tylko co w przypadku, gdy ktoś ma zmienne IP i na następny dzień nie będzie mógł zalogować się na swoje konto.
Czy istnieją jakieś inne UNIKALNE wartości podobne do adresu IP, które mogę zapisać np. do pliku lub jakkolwiek jest weryfikować?
Proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu w oparciu o moje rozumowanie/własne doświadczenie. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły, jak można przeprowadzać opisaną weryfikację to proszę o wypowiedź.
Pytanie
Sledziu 2
Witam,
Edytowane przez SledziuMam taki problem, że chciałbym, aby na jednym nicku mogły grać jedynie dwie pierwsze osoby jakie się na owyn nicku zalogują/wejdą na serwer. Chciałbym też, abym mógł to w jakiś sposób kontrolować to znaczy: usuwać osobę, która się tak jakby "zapisała" na to konto, aby kolejna mogła się do niego dopisać i tym podobne.
Niby mogę zrobić autoryzację poprzez adres IP, tylko co w przypadku, gdy ktoś ma zmienne IP i na następny dzień nie będzie mógł zalogować się na swoje konto.
Czy istnieją jakieś inne UNIKALNE wartości podobne do adresu IP, które mogę zapisać np. do pliku lub jakkolwiek jest weryfikować?
Proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu w oparciu o moje rozumowanie/własne doświadczenie. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły, jak można przeprowadzać opisaną weryfikację to proszę o wypowiedź.
https://skript.pl/temat/47118-2-osoby-na-nick/Udostępnij na innych stronach
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi