Bodziusiu2 4 Opublikowano 2 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 marca 2021 Witam mam kilka pytań 1.jak anulować ten event (make player see block at player as dirt) cancel event nie działa 2.Czy da się lopować do okoła np. (loop all blocks in radius 5 around player) i czy da się aby środek nie był loopowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 2 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 marca 2021 13 minut temu, Bodziusiu2 napisał: 1.jak anulować ten event (make player see block at player as dirt) cancel event nie działa To nie jest event, a efekt. Musisz użyć ponownie efektu tego tak, aby został ustawiony ten blok na taki, który będzie tym samym. make player see block at player as (type of block at player) Coś takiego. 15 minut temu, Bodziusiu2 napisał: 2.Czy da się lopować do okoła np. (loop all blocks in radius 5 around player) i czy da się aby środek nie był loopowany Tak, da się. Wystarczy sprawdzić czy 'loop-block' to nie jest blok w miejscu gracza. loop-block is not block at player Co do zapętlania samego, dobrze to zrobiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bodziusiu2 4 Opublikowano 2 marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 marca 2021 31 minut temu, Kormic napisał: To nie jest event, a efekt. Musisz użyć ponownie efektu tego tak, aby został ustawiony ten blok na taki, który będzie tym samym. make player see block at player as (type of block at player) Coś takiego. Tak, da się. Wystarczy sprawdzić czy 'loop-block' to nie jest blok w miejscu gracza. loop-block is not block at player Co do zapętlania samego, dobrze to zrobiłeś. Mógł byś mi bardziej pomóc z pytaniem 2 bo nieumiem to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 2 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 marca 2021 4 minuty temu, Bodziusiu2 napisał: Mógł byś mi bardziej pomóc z pytaniem 2 bo nieumiem to zrobić Zapętlasz sobie bloki tak jak pokazałeś, dajesz ten warunek który ci podałem i robisz sobie z resztą bloków co tam chcesz. Możesz je ustawiać, zapisywać gdzieś, nie wiem. Twoja wola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bodziusiu2 4 Opublikowano 2 marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 marca 2021 3 minuty temu, Kormic napisał: Zapętlasz sobie bloki tak jak pokazałeś, dajesz ten warunek który ci podałem i robisz sobie z resztą bloków co tam chcesz. Możesz je ustawiać, zapisywać gdzieś, nie wiem. Twoja wola. Chce aby loop mi tylke te bloki co są na zółto Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! a loop tak set {_loc} and {_loc1} to location of targeted block add 2.5 to x-loc of {_loc} and z-loc of {_loc} remove 2.5 from x-loc of {_loc1} and z-loc of {_loc1} add 5 to y-loc of {_loc1} remove 5 from y-loc of {_loc} loop all blocks within {_loc} and {_loc1}: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 2 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 marca 2021 3 minuty temu, Bodziusiu2 napisał: Chce aby loop mi tylke te bloki co są na zółto Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! a loop tak set {_loc} and {_loc1} to location of targeted block add 2.5 to x-loc of {_loc} and z-loc of {_loc} remove 2.5 from x-loc of {_loc1} and z-loc of {_loc1} add 5 to y-loc of {_loc1} remove 5 from y-loc of {_loc} loop all blocks within {_loc} and {_loc1}: W takim razie możesz albo zrobić drugą pętlę, w której zapętlasz bloki, ale kwadrat będzie tym z powietrza (po prostu tworzysz z powietrza kwadrat mniejszy o 1 od tego z żółtej wełny), albo ustawiasz sobie te żółte bloki do listy, a następnie usuwasz je jakoś. Wydaje mi się, że prościej dla ciebie będzie z 1. sposobem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Bodziusiu2 4
Witam mam kilka pytań
1.jak anulować ten event (make player see block at player as dirt) cancel event nie działa
2.Czy da się lopować do okoła np. (loop all blocks in radius 5 around player) i czy da się aby środek nie był loopowany
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi