Skocz do zawartości
  • 0

Motyka która sama odsadza

Pietrekk144

Pytanie

Witam

Czy jest ktoś w stanie zrobić skrypt na motykę, która sama będzie odsadzała nasiono danego rodzaju, na to samo pole z którego własnie zebraliśmy nasze plony.

Diamentowa Motyka nazywa się "xyz". Działa na wszystko co możemy posadzić za pomocą nasionek.

Pozdrawiam

Edytowane przez Pietrekk144
bład

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Godzinę temu, Pietrekk144 napisał:

Witam

Czy jest ktoś w stanie zrobić skrypt na motykę, która sama będzie odsadzała nasiono danego rodzaju, na to samo pole z którego własnie zebraliśmy nasze plony.

Diamentowa Motyka nazywa się "xyz" (with glint). Działa na wszystko co możemy posadzić za pomocą nasionek.

Pozdrawiam

Mógłbyś to opisać nieco dokładniej?

Jak motyka ma odsadzać nasiono? Jakie to ma być nasiono?

• 0
11 godzin temu, Kormic napisał:

Mógłbyś to opisać nieco dokładniej?

Jak motyka ma odsadzać nasiono? Jakie to ma być nasiono?

Motyka po zebraniu powiedzmy plonu np. ziemniaka, odsadza nasiono ziemniaka, jesli marchew, to odsadza nasiono marchwi na to samo pole.

• 0
59 minut temu, Pietrekk144 napisał:

Motyka po zebraniu powiedzmy plonu np. ziemniaka, odsadza nasiono ziemniaka, jesli marchew, to odsadza nasiono marchwi na to samo pole.

Proszę, skrypt nietestowany.

on break:
	player's tool is diamond hoe named "xyz"
	event-block is ripe potato plant or ripe carrot plant or ripe wheat plant or ripe pumpkin stem or ripe melon stem
	set event-block to ("freshly planted %type of event-block%" parsed as item)

• 0
1 godzinę temu, Kormic napisał:

Proszę, skrypt nietestowany.

on break:
	player's tool is diamond hoe named "xyz"
	event-block is ripe potato plant or ripe carrot plant or ripe wheat plant or ripe pumpkin stem or ripe melon stem
	set event-block to ("freshly planted %type of event-block%" parsed as item)

W skrypice nie ma żadnych błędów, aczkolwiek jak rozwalę np. pszenice, to nie zamienia sie to na nasionko pszenicy, tylko zostaje puste pole.

• 0
Teraz, Pietrekk144 napisał:

W skrypice nie ma żadnych błędów, aczkolwiek jak rozwalę np. pszenice, to nie zamienia sie to na nasionko pszenicy, tylko zostaje puste pole.

Czekaj, czekaj. Właśnie zauważyłem, że przy motyce napisałeś "with glint", czyli migotanie.

To jakiś dodatek do Skripta dodaje?

• 0
Teraz, Kormic napisał:

Czekaj, czekaj. Właśnie zauważyłem, że przy motyce napisałeś "with glint", czyli migotanie.

To jakiś dodatek do Skripta dodaje?

Ten glint to się przez przypadek ze skryptu mi skopiował, bo w skrypcie na sklep właśnie to mam. Więc to ma być taka zwykła motyka diamentowa "xyz", bez migotania/enchantów.

MÓJ BŁĄD! już poprawiam.