Skocz do zawartości
  • 0

Jak podmieniać item w itemframe?

MineRP
 Udostępnij

Pytanie

Cześć, jak zrobić coś takiego, że np. komendą /itemfrejm dostaję do eq item frame, który po postawieniu co 5 sekund zmienia itemek w nim, np. raz dirt, raz stone? 
Szukałem trochę i znalazlem jak xAxe czy jakoś tak pisał o tym, ale tam bylo trzeba użyć %entity% a ja nie wiem skąd w ogóle to wziąć?
z góry dziekuje za odpowiedź

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
2 minuty temu, MineRP napisał:

Cześć, jak zrobić coś takiego, że np. komendą /itemfrejm dostaję do eq item frame, który po postawieniu co 5 sekund zmienia itemek w nim, np. raz dirt, raz stone? 
Szukałem trochę i znalazlem jak xAxe czy jakoś tak pisał o tym, ale tam bylo trzeba użyć %entity% a ja nie wiem skąd w ogóle to wziąć?
z góry dziekuje za odpowiedź

Użyj wyrażenia 'item of %entity%'.

set item of {_itemFrame} to stone

Najprościej będzie przechwycić ten item frame w evencie 'on right click' po sprawdzeniu 'clicked entity'.

• 0
10 godzin temu, Kormic napisał:

Użyj wyrażenia 'item of %entity%'.

set item of {_itemFrame} to stone

Najprościej będzie przechwycić ten item frame w evencie 'on right click' po sprawdzeniu 'clicked entity'.

on right click:
    if player's tool is item frame:
        set {_xd} to %entity%
        send "%{_xd}% test"

Nie działa :(

• 0
6 minut temu, MineRP napisał:

on right click:
    if player's tool is item frame:
        set {_xd} to %entity%
        send "%{_xd}% test"

Nie działa :(

Nie działa, gdyż nie ma prawa działać.

Postaw sobie jakiś item frame i zrób to evencie 'on right click on item frame'.

Wyślij sobie na czacie 'clicked entity' i ustaw je do zmiennej lokalnej.

Wtedy masz zapisany ten item frame i możesz go wykorzystać w podrzuconym przeze mnie wyrażeniu.

EDIT:

Problem był również w tym, że użyłeś procentów w kodzie, a używamy ich jedynie w tekście i zmiennych oraz w 'chance of'.

Edytowane przez Kormic

• 0
26 minut temu, Kormic napisał:

Nie działa, gdyż nie ma prawa działać.

Postaw sobie jakiś item frame i zrób to evencie 'on right click on item frame'.

Wyślij sobie na czacie 'clicked entity' i ustaw je do zmiennej lokalnej.

Wtedy masz zapisany ten item frame i możesz go wykorzystać w podrzuconym przeze mnie wyrażeniu.

EDIT:

Problem był również w tym, że użyłeś procentów w kodzie, a używamy ich jedynie w tekście i zmiennych oraz w 'chance of'.

Czy to na pewno będzie śmigać? bo clicked entity mi wypisuje po prostu item frame, a jak porobię więcej takich itemframe i każdy będzie miał to samo clicked entity to jeszcze się pieprzyć zacznie czy nie?

• 0
3 minuty temu, MineRP napisał:

Czy to na pewno będzie śmigać? bo clicked entity mi wypisuje po prostu item frame, a jak porobię więcej takich itemframe i każdy będzie miał to samo clicked entity to jeszcze się pieprzyć zacznie czy nie?

Nie rozumiem zbytnio pytania. Jak miałoby się zacząć coś psuć?

Nie wiem dlaczego miałby być tutaj jakiś konflikt.

• 0
1 minutę temu, Kormic napisał:

Nie rozumiem zbytnio pytania. Jak miałoby się zacząć coś psuć?

Nie wiem dlaczego miałby być tutaj jakiś konflikt.

Bo załóżmy, że zrobię dwa item frame, które 5 sekund mają w sobie dirt, 5 sekund stone, itd. i skąd mam wiedzieć które item frame mają się zmieniać, które nie skoro każdy ma to samo id jakby w skrypcie, tj. item frame. Każdy się tak samo nazywa, itp. więc nie wiem jak je odróżniać.

• 0
18 minut temu, MineRP napisał:

Bo załóżmy, że zrobię dwa item frame, które 5 sekund mają w sobie dirt, 5 sekund stone, itd. i skąd mam wiedzieć które item frame mają się zmieniać, które nie skoro każdy ma to samo id jakby w skrypcie, tj. item frame. Każdy się tak samo nazywa, itp. więc nie wiem jak je odróżniać.

Możesz im przykładowo nadawać nazwy. Tak będzie najprościej.

Możesz również zapisywać ich koordynaty, aby móc później zapętlić wszystkie byty w promieniu 1 metra od lokalizacji. Jeżeli jest to item frame, wiesz, że to ten konkretny.

• 0
4 minuty temu, Kormic napisał:

Możesz im przykładowo nadawać nazwy. Tak będzie najprościej.

Możesz również zapisywać ich koordynaty, aby móc później zapętlić wszystkie byty w promieniu 1 metra od lokalizacji. Jeżeli jest to item frame, wiesz, że to ten konkretny.

Nie wiem, nie wiem jak ja to ogarnę, ale może chociaż byś dał jakieśkolwiek wskazówki jakby taki pseudokod jakby takie coś wykonać?: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!