hexero 0 Opublikowano 21 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2021 Cześć, jest jakiś sposób by stworzyć w skripcie placeholder który będzie odtwarzany przez inne pluginy? W tym przypadku chodzi mi o to, by %{coins}% które stworzyłem w skrypcie działało na scoreboardzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 21 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2021 2 minuty temu, hexero napisał: Cześć, jest jakiś sposób by stworzyć w skripcie placeholder który będzie odtwarzany przez inne pluginy? W tym przypadku chodzi mi o to, by %{coins}% które stworzyłem w skrypcie działało na scoreboardzie. Pewnie. Użyj dodatku skript-placeholders. Jak to zrobić - masz wyjaśnione na wiki dodatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hexero 0 Opublikowano 21 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2021 1 minutę temu, Kormic napisał: Pewnie. Użyj dodatku skript-placeholders. Jak to zrobić - masz wyjaśnione na wiki dodatku. Dzięki wielkie, jednak problem polega na tym, że mi to po prostu nie idzie, (plugin jest oczywisice) wiec jakbym mógl poprosić o wieksza pomoc to bylbym wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 21 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2021 3 minuty temu, hexero napisał: Dzięki wielkie, jednak problem polega na tym, że mi to po prostu nie idzie, (plugin jest oczywisice) wiec jakbym mógl poprosić o wieksza pomoc to bylbym wdzieczny Na wiki masz przykłady i dokładne objaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hexero 0 Opublikowano 21 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2021 17 minut temu, Kormic napisał: Na wiki masz przykłady i dokładne objaśnienie. Niestety nie jestem w stanie tego zrobic - najzwyczajniej nie umiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 21 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2021 Teraz, hexero napisał: Niestety nie jestem w stanie tego zrobic - najzwyczajniej nie umiem Pokaż co na ten moment masz i z czym masz problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hexero 0 Opublikowano 21 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2021 Teraz, Kormic napisał: Pokaż co na ten moment masz i z czym masz problem. Mam stworzone w skripcie {coins.%player%} i chce by pokazywało się to jako placeholder na scoreboardzie. Jedyne co potrzebuje to stworzenie placeholderu dzięki skript-placeholders który sie wyswietli na scoreboardzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 21 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2021 Teraz, hexero napisał: Mam stworzone w skripcie {coins.%player%} i chce by pokazywało się to jako placeholder na scoreboardzie. Jedyne co potrzebuje to stworzenie placeholderu dzięki skript-placeholders który sie wyswietli na scoreboardzie No dobra. Czy patrzyłeś do wiki? Co mam ci wyjaśnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hexero 0 Opublikowano 21 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2021 Teraz, Kormic napisał: No dobra. Czy patrzyłeś do wiki? Co mam ci wyjaśnić? Tak, patrzyłem na: https://github.com/APickledWalrus/skript-placeholders/wiki/Registering-Placeholders jednak nie potrafię tego przerobić tak, by działało u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 21 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2021 2 minuty temu, hexero napisał: Tak, patrzyłem na: https://github.com/APickledWalrus/skript-placeholders/wiki/Registering-Placeholders jednak nie potrafię tego przerobić tak, by działało u mnie Pokaż co masz i pokaż z czym masz problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hexero 0 Opublikowano 21 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2021 1 minutę temu, Kormic napisał: Pokaż co masz i pokaż z czym masz problem. Tak jak wyżej napisałem mam tylko podstawy. Nie umiem nic zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 21 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2021 Teraz, hexero napisał: Tak jak wyżej napisałem mam tylko podstawy. Nie umiem nic zrobić To nie ma znaczenia. Pokaż co masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hexero 0 Opublikowano 21 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2021 Teraz, Kormic napisał: To nie ma znaczenia. Pokaż co masz. https://imgur.com/a/6PMbGKX Nie zwracaj uwagi na to, że jest liczba w monetach na scoreboardzie - jest to zrobione jakims tam pluginem ktory jest do wyrzucenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 21 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2021 16 minut temu, hexero napisał: https://imgur.com/a/6PMbGKX Nie zwracaj uwagi na to, że jest liczba w monetach na scoreboardzie - jest to zrobione jakims tam pluginem ktory jest do wyrzucenia W takim razie co wywnioskowałeś z wiki? Czytałeś wszystko słowo w słowo? Nie pominąłeś niczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hexero 0 Opublikowano 21 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2021 10 godzin temu, Kormic napisał: W takim razie co wywnioskowałeś z wiki? Czytałeś wszystko słowo w słowo? Nie pominąłeś niczego? Tak, przeczytałem wszystko i niczego nie pominalem. Nie wychodzi mi to przez to ze nie umiem sie w tym odnaleźć 10 godzin temu, hexero napisał: Tak, przeczytałem wszystko i niczego nie pominalem. Nie wychodzi mi to przez to ze nie umiem sie w tym odnaleźć Z tym mam styczność pierwszy raz i niezbyt po prostu ogarniam 10 godzin temu, Kormic napisał: W takim razie co wywnioskowałeś z wiki? Czytałeś wszystko słowo w słowo? Nie pominąłeś niczego? To jak? Łączę posty. Notatka dodana przez Glicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 21 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2021 (edytowane) 15 minut temu, hexero napisał: To jak? Daję przykład z wyjaśnieniami. # Event wywoływany za każdym razem, gdy PlaceholderAPI pyta o placeholder zaczynający się prefixem "skript" on placeholderapi request for prefix "skript": # Sprawdzamy czy placeholder to "skript_kasa" (%skript_kasa%) if placeholder is "skript_kasa": # Ustawiamy rezultat placeholderu (co zostanie wysłane/zwrócone) set result to "%{coins::%player%}%" Powinieneś zrozumieć. Edytowane 21 lutego 2021 przez Kormic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hexero 0 Opublikowano 21 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2021 9 godzin temu, Kormic napisał: Daję przykład z wyjaśnieniami. # Event wywoływany za każdym razem, gdy PlaceholderAPI pyta o placeholder zaczynający się prefixem "skript" on placeholderapi request for prefix "skript": # Sprawdzamy czy placeholder to "skript_kasa" (%skript_kasa%) if placeholder is "skript_kasa": # Ustawiamy rezultat placeholderu (co zostanie wysłane/zwrócone) set result to "%{coins::%player%}%" Powinieneś zrozumieć. Okej czyli całosć pownna wygladac tak: on placeholderapi request for prefix "skript": if placeholder is "skript_kasa": set result to "%{coins::%player%}%" i w scoreboardzie mam dac %{coins::%player%}% tak? Wstawiam kod w code. Notatka dodana przez Glicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 21 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2021 (edytowane) 3 minuty temu, hexero napisał: Okej czyli całosć pownna wygladac tak: on placeholderapi request for prefix "skript": if placeholder is "skript_kasa": set result to "%{coins::%player%}%" i w scoreboardzie mam dac %{coins::%player%}% tak? Może tak wyglądać, ale nie musi. Placeholder zdefiniowany w drugiej linijce można zrobić nieco inaczej. Podmień sobie również zmienną z coinsami, bo pewnie to nie jest ta twoja. EDIT: Co do placeholderu, masz użyć %skript_kasa% (to jest również zależne od tego jak są zapisywane placeholdery w twoim pluginie tworzącym scoreboard). Edytowane 21 lutego 2021 przez Kormic PomyślDobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hexero 0
Cześć, jest jakiś sposób by stworzyć w skripcie placeholder który będzie odtwarzany przez inne pluginy? W tym przypadku chodzi mi o to, by %{coins}% które stworzyłem w skrypcie działało na scoreboardzie.
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi