Skocz do zawartości
  • 0

worldborder

the_kakus

Pytanie

siema, przychodzę z prośbą iż potrzebuje skryptu na to aby teleportowało gracza na powierzchnie gdy ten jest pod ziemią a ruchoma strefa go "zjadła".

wyjaśniająć bardziej - mam skrypt do uhc i potrzebuje zeby teleportowało gracza na powierzchnie gdy ten jest pod ziemią a jest poza borderem. gdyz border sie zmniejsza z czasem a gdy gracz w nim utknie to nie moze budować

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Godzinę temu, the_kakus napisał:

siema, przychodzę z prośbą iż potrzebuje skryptu na to aby teleportowało gracza na powierzchnie gdy ten jest pod ziemią a ruchoma strefa go "zjadła".

wyjaśniająć bardziej - mam skrypt do uhc i potrzebuje zeby teleportowało gracza na powierzchnie gdy ten jest pod ziemią a jest poza borderem. gdyz border sie zmniejsza z czasem a gdy gracz w nim utknie to nie moze budować

Proszę. Wymagany dodatek skript-reflect (bądź skript-mirror, polecam zdecydowanie ten pierwszy).

on damage of player:
	set {_b} to (world of victim).getsyfBorder()
	{_b}.isInside(location of victim) is false
	teleport victim above highest block at location of victim

• 0
Teraz, the_kakus napisał:

coś nie działa :/

Aha, no tak. Zapomniałem, że któryś z dawnych adminów (albo i Libter) jest żartownisiem i zamienia 'get-World()' (bez myślnika) na 'getsyf()'.

Tak więc podmień sobie 'getsyf()' na 'get-World()' (bez myślnika).

• 0

teraz jest prawie że git, ale jak mnie tepa w góre to mnie buguje w miejscu i caly czas jakby ten skrypt sie zapętla

https://imgur.com/a/D0woOfo
wygląda to mniej wiecej tak, ze przy teleportacji na góre wysyła sie wiadomosc na czacie, i to sie ciagle zapętla

Glicz

Łączę posty.

Notatka dodana przez Glicz

• 0
24 minuty temu, the_kakus napisał:

teraz jest prawie że git, ale jak mnie tepa w góre to mnie buguje w miejscu i caly czas jakby ten skrypt sie zapętla

https://imgur.com/a/D0woOfo
wygląda to mniej wiecej tak, ze przy teleportacji na góre wysyła sie wiadomosc na czacie, i to sie ciagle zapętla

No tak, zapomniałem zabezpieczyć przed tym.

on damage of player:
	y-loc of victim < y-loc of location of highest block at location of victim
	set {_b} to (world of victim).getsyfBorder()
	{_b}.isInside(location of victim) is false
	teleport victim above highest block at location of victim

Nie zapomnij o podmianie gettera w 3. linijce.