Shateq 45 Opublikowano 19 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2021 (edytowane) Witam, mamy plik server.properties, a w nim seed. Czy jest to możliwe by, np. w środku edycji serwera survival zmienić go na inny, by trochę odświeżyć świat? Wiem niecodzienny temat Edytowane 19 lutego 2021 przez Shateq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 19 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2021 6 minut temu, Shateq napisał: Witam, mamy plik server.properties, a w nim seed. Czy jesteśmy w stanie, np. w środku edycji serwera survival zmienić go na inny, by trochę odświeżyć świat? Wiem niecodzienny temat Nie da się zmienić seedu wygenerowanego świata. Musimy go tak jakby "usunąć". Jak chcesz zachować seed starej mapy, wpisz na serwerze /seed i zapisz w bezpiecznym miejscu. Na sam początek rzecz jasna wyłącz sobie serwer. Zmień sobie nazwę folderu głównego świata na coś innego (np. "world" na "old_world" czy coś takiego). Następnie sobie w pliku server.properties wstawiasz we wcześniej wspomniane przez ciebie miejsce 'seed' nowe "ziarno" naszego świata, który ma powstać. Włączasz sobie serwer ponownie serwer i powinieneś ujrzeć folder nowego świata ("world") w folderze głównym serwera. Będzie miał ten świat już wygenerowaną mapę według wcześniej podanego przez ciebie ziarna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Shateq 45 Opublikowano 19 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2021 4 godziny temu, Kormic napisał: Zmień sobie nazwę folderu głównego świata na coś innego (np. "world" na "old_world" czy coś takiego). No właśnie, generacja totalnie nowego świata. Chodziło mi o to, czy w danym świecie można zmienić seed, by urozmaicić lekko niewygenerowane chunki, jak wiesz tylko te wykorzystane przez graczy są zapisywane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Shateq 45
Witam,
mamy plik server.properties, a w nim seed. Czy jest to możliwe by, np. w środku edycji serwera survival zmienić go na inny, by trochę odświeżyć świat? Wiem niecodzienny temat
Edytowane przez ShateqOdnośnik do komentarza
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi