Hej, po długiej przerwie wracam do pisania skryptów i natknąłem się na problem. Chciałbym uzyskać efekt, że po wpisaniu danej komendy jt. /warninfo <player> dostajemy odpowiedz od servera o aktualnej ilosci warnów. Wszystko działa dobrze do momentu gdy gracz nie posiadał wcześniej ostrzeżenia i zamiast liczby 0 pojawia się słowo <none>. Jest to spowodowane tym, że w pliku nie utworzył się tekst w danej ścieżce. Mam na to rozwiązanie, lecz chciałbym uniknąć tego aby przy nowo zalogowanym użytkowniku tworzył się plik.
Tutaj pojawia się pytanie jak mogę użyć funkcji "if" aby w przypadku gdy dana lokalizacja nie jest utworzona otrzymam komunikat przykładowo "Gracz nie posiada ostrzeżeń"
command /warninfo [<offlineplayer>]:
permission: unwarn.sk
permission: message: Nie masz permisji do tej komendy
trigger:
if arg 1 is set:
set {_Status-FunWarn-info} to value "%arg 1%.Kary.FunWarn.Status" get of "plugins/Skript/scripts/SkriptYML/players/%arg 1%.yml" parsed as number
set {_Max-Liczba-Ostrzezen-Info} to value "FunWarn.Max_Liczba_Ostrzezen" get of "plugins/Skript/scripts/SkriptYML/SkriptConfig/WarnConfig.yml" parsed as number
if arg 1 is player:
send "&cPosiadasz &7 %{_Status-FunWarn-info}% &7/ &7% {_Max-Liczba-Ostrzezen-Info}% &costrzezen" to player
else:
send "&cGracz &7%arg 1% &cposiada &7%{_Status-FunWarn-info}% &7/&7 %{_Max-Liczba-Ostrzezen-Info}% &costrzezen" to player
else:
send "&cWpisz /warninfo [player]" to player
Pytanie
xTuszeKx 0
Hej, po długiej przerwie wracam do pisania skryptów i natknąłem się na problem. Chciałbym uzyskać efekt, że po wpisaniu danej komendy jt. /warninfo <player> dostajemy odpowiedz od servera o aktualnej ilosci warnów. Wszystko działa dobrze do momentu gdy gracz nie posiadał wcześniej ostrzeżenia i zamiast liczby 0 pojawia się słowo <none>. Jest to spowodowane tym, że w pliku nie utworzył się tekst w danej ścieżce. Mam na to rozwiązanie, lecz chciałbym uniknąć tego aby przy nowo zalogowanym użytkowniku tworzył się plik.
Tutaj pojawia się pytanie jak mogę użyć funkcji "if" aby w przypadku gdy dana lokalizacja nie jest utworzona otrzymam komunikat przykładowo "Gracz nie posiada ostrzeżeń"
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi