kojot231341332PL 0 Opublikowano 15 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 siemanko mam pytanie, jak dodac formatowanie loop-value np. mam trade na swoim serwerze i chcialbym aby itemy wyswietlaly sie tak. otrzymales przedmioty: dirt, stone, diamond. a wyswietla sie tyle wiadomosci ile itemow bylo w trade prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1921 Opublikowano 15 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 1 minutę temu, kojot231341332PL napisał: siemanko mam pytanie, jak dodac formatowanie loop-value np. mam trade na swoim serwerze i chcialbym aby itemy wyswietlaly sie tak. otrzymales przedmioty: dirt, stone, diamond. a wyswietla sie tyle wiadomosci ile itemow bylo w trade prosze o pomoc Zbyt ogólne pytanie/problem. Sprecyzuj co masz na myśli i z czym masz problem. Jeżeli masz jakiś kod (a zapewne masz), pokaż go i wskaż co źle działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xAxee 1965 Opublikowano 15 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 pewnie loopujesz liste zobacz tym join {trade::*} with "," Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kojot231341332PL 0 Opublikowano 15 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 Tak, loopuje liste itemow, mam skripta 2.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xAxee 1965 Opublikowano 15 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 (edytowane) 10 minut temu, kojot231341332PL napisał: Tak, loopuje liste itemow, mam skripta 2.2 to nie loopuj tylko daj send "itemy: %(join {lista::*} with "", "")%" Edytowane 15 lutego 2021 przez xAxee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kojot231341332PL 0 Opublikowano 15 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 Nie dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xAxee 1965 Opublikowano 15 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 3 minuty temu, kojot231341332PL napisał: Nie dziala pokaz kod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1921 Opublikowano 15 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 7 minut temu, xAxee napisał: to nie loopuj tylko daj send "itemy: %(join {lista:*} with "", "")%" Zgubiłeś dwukropek. Poza tym z tego co pamiętam, efekt 'join' nie działał w Skript (możliwe, że nadal nie działa). 3 minuty temu, kojot231341332PL napisał: Nie dziala Pokaż jak to wstawiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xAxee 1965 Opublikowano 15 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 Teraz, Kormic napisał: Poza tym z tego co pamiętam, efekt 'join' nie działał w Skript (możliwe, że nadal nie działa). Działał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kojot231341332PL 0 Opublikowano 15 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 Udalo mi sie to zrobic poprzez podstawienie zmiennej tymczasowej pod liste itemow, chce ustawic aby tylko nazwa itemu sie pokazywala, jak to zrobic? set {_x} to "%{listaitemow.%player%::*}%" set {_n} to name of "%{_x}%"??? Umieszczam kod w code. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1921 Opublikowano 15 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 1 minutę temu, kojot231341332PL napisał: Udalo mi sie to zrobic poprzez podstawienie zmiennej tymczasowej pod liste itemow, chce ustawic aby tylko nazwa itemu sie pokazywala, jak to zrobic? set {_x} to "%{listaitemow.%player%::*}%" set {_n} to name of "%{_x}%"??? Szczerze takie rozwiązanie jest do dupy, bo parse'ujesz całą listę na jeden wielki tekst i nie ma jak wyciągnąć z tego wartości. Użyj sobie efektu 'join' jak ci pokazał Axee (o ile w ogóle działa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kojot231341332PL 0 Opublikowano 15 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 Podlozylem to i nie dzialal, chcialbym tylko nazwe przedmiotu, a nazwe przedmiotu da sie uzyskac jedynie przez loopowanie tych itemow, co przechodzi na wysylanie ilosci itemow w wymianie. Jakies pomysly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1921 Opublikowano 15 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2021 Teraz, kojot231341332PL napisał: Podlozylem to i nie dzialal, chcialbym tylko nazwe przedmiotu, a nazwe przedmiotu da sie uzyskac jedynie przez loopowanie tych itemow, co przechodzi na wysylanie ilosci itemow w wymianie. Jakies pomysly? Skoro masz Skripta 2.2, można zrobić sobie jakąś funkcję, która ci zastąpi efekt 'join'. Jako typ argumentu będzie 'objects', a zwracana wartość będzie typu 'text'. Zapętlasz sobie w funkcji przesyłaną listę i ustawiasz zmienną tymczasową na tę samą zmienną + 'loop-value' i przecinek. set {_t} to "%{_t}% %loop-value%," Coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kojot231341332PL 0
siemanko mam pytanie, jak dodac formatowanie loop-value np. mam trade na swoim serwerze i chcialbym aby itemy wyswietlaly sie tak. otrzymales przedmioty: dirt, stone, diamond. a wyswietla sie tyle wiadomosci ile itemow bylo w trade prosze o pomoc
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi