Skocz do zawartości
  • 0

Skrypt na nametag po wejściu na serwer

Studziak

Pytanie

Siema, potrzebuje skrypcik na to że jeżeli ktoś wejdzie na serwer to zmienia mu się nametag przez komendę gdzie jest również placeholder {imię} oraz {nazwisko} i jeżeli wejdzie osoba z rangą premium.nazwa to kolor nametaga jest złoty (&6)

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
22 minuty temu, Studziak napisał:

Siema, potrzebuje skrypcik na to że jeżeli ktoś wejdzie na serwer to zmienia mu się nametag przez komendę gdzie jest również placeholder {imię} oraz {nazwisko} i jeżeli wejdzie osoba z rangą premium.nazwa to kolor nametaga jest złoty (&6)

Proszę. Wymagany dodatek skript-placeholders w celu przechwycenia placeholderu. Skrypt zrobiłem pod PlaceholderAPI.

on join:
	if player has permission "premium.nazwa":
		set display name of player to "&6%placeholder ""imie"" from player% &6%placeholder ""nazwisko"" from player%"
	else:
		set display name of player to "%placeholder ""imie"" from player% %placeholder ""nazwisko"" from player%"

• 0
8 minut temu, Kormic napisał:

Jak mi ją podasz, nie ma najmniejszego problemu.

dobra wsm to zrezygnuje z tego pomysłu, bo tam można tylko prefix i suffix zmienić to odpada, mógłbyś dodać już tam te placeholdery bo totalnie nie ogarniam jak to tam działa, {

{orpdesc_imie} oraz {orpdesc_nazwisko} 

• 0
Teraz, Studziak napisał:

dobra wsm to zrezygnuje z tego pomysłu, bo tam można tylko prefix i suffix zmienić to odpada, mógłbyś dodać już tam te placeholdery bo totalnie nie ogarniam jak to tam działa, {

{orpdesc_imie} oraz {orpdesc_nazwisko} 

Wstawiasz sobie je w ten mój kodzik. Ja podałem przykładowe dla PlaceholderAPI.

# PlaceholderAPI:
"%placeholder ""orpdesc_imie"" from player% %placeholder ""orpdesc_nazwisko"" from player%"

# MVdWPlaceholderAPI:
"%placeholder ""{orpdesc_imie}"" from player% %placeholder ""{orpdesc_nazwisko}"" from player%"

Różnica jest taka, że w pierwszym przypadku nie ma nawiasów klamrowych, natomiast w drugim już są.

• 0
Teraz, Kormic napisał:

Wstawiasz sobie je w ten mój kodzik. Ja podałem przykładowe dla PlaceholderAPI.

# PlaceholderAPI:
"%placeholder ""orpdesc_imie"" from player% %placeholder ""orpdesc_nazwisko"" from player%"

# MVdWPlaceholderAPI:
"%placeholder ""{orpdesc_imie}"" from player% %placeholder ""{orpdesc_nazwisko}"" from player%"

Różnica jest taka, że w pierwszym przypadku nie ma nawiasów klamrowych, natomiast w drugim już są.

tak tak wiem ze to sa jakby dwa placeholdery ale wszystko jest git, dziękuje i do zamkniecia

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...