xXx_Xpedii_xXx 10 Opublikowano 17 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2021 Stworzyłem Skrypt Na Tytuły, I Chciałbym Się Nim Z Wami Podzielić. - Wiem Skrypt Może Nie Jest Idealny Ale Ważne Że Działa ;3 (Przynajmniej U Mnie...) **Aby Skrypt Działał** Wymagany Jest Plugin Na Chat : Typu ChatFormat W Nim Trzeba Przed Nickiem ITP Dodać : %skript_tytul.{player}% Przyklad: '%skript_tytul.{player}%{PREFIX} %player_displayname% > {MESSAGE}' Oto Kod: (mam nadzieje ze o niczym nie zapomniałem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoFFeIN04 662 Opublikowano 17 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2021 if arg-1 or arg-2 is set: #SPRAWDZANIE CZY USTAW / USUN ALBO TYTUL SA USTAWIONE if arg-1 is "ustaw": #JEZELI W KOMENDZIE JEST /tytul ustaw if arg-2 is set: #JEZELI TYTUL JEST USTAWIONY trochę warunki bez sensu Misio12320 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xXx_Xpedii_xXx 10 Opublikowano 17 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2021 Teraz, CoFFeIN04 napisał: if arg-1 or arg-2 is set: #SPRAWDZANIE CZY USTAW / USUN ALBO TYTUL SA USTAWIONE if arg-1 is "ustaw": #JEZELI W KOMENDZIE JEST /tytul ustaw if arg-2 is set: #JEZELI TYTUL JEST USTAWIONY trochę warunki bez sensu Chciałem aby wysylalo wiadomosc do gracza gdy nie napisze calej komendy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kormic 1824 Opublikowano 17 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2021 1. Zamiast tworzyć osobny warunek w celu sprawdzania permisji, użyj parametrów 'permission' oraz 'permission message'. Dzięki temu twój kod zyska na czytelności i nie będzie odrzucał osoby potencjalnie go używającej. 2. Warunki w twoim kodzie są podane w dziwnej kolejności i wprowadzają wiele niepotrzebnego chaosu. Na twoim miejscu sprawdzałbym na samym początku argument nr 1, jeżeli jest nim 'ustaw', sprawdzamy argument 2. Jeżeli natomiast jest nim 'usuń', czyścimy jedynie zmienną gracza zawierającą jego tytuł. 3. Za wszelką cenę unikaj zagnieżdżonych warunków (drzew if'ów) w kodzie. Przez nie skrypt traci na czytelności i schludności. # Jak ty to robisz: if arg-1 is set: if arg-2 is set: if arg-3 is set: # Dalszy kod else: send "Podaj argument nr 3!" else: send "Podaj argument nr 2!" else: send "Podaj argument nr 1!" # Jak ja bym to zrobił: if arg-1 is not set: send "Podaj argument nr 1!" stop if arg-2 is not set: send "Podaj argument nr 2!" stop if arg-3 is not set: send "Podaj argument nr 3!" stop # Dalszy kod Widać różnicę, nieprawdaż? 4. Zamiast "hard-code'ować" i wpisywać listę zakazanych słów bezpośrednio do kodu, o wiele lepiej jest ustawić ją w sekcji 'options' i następnie skorzystać z niej w warunku. options: lista: "test", "test1" and "test2" command /test: trigger: ({@lista}) contains "test" send "Tak" to sender xXx_Xpedii_xXx 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoFFeIN04 662 Opublikowano 17 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2021 6 godzin temu, xXx_Xpedii_xXx napisał: Chciałem aby wysylalo wiadomosc do gracza gdy nie napisze calej komendy no ale to samo sprawdzasz w następnych linijkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0hShine 0 Opublikowano 25 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2021 W dniu 17.01.2021 o 04:38, xXx_Xpedii_xXx napisał: Stworzyłem Skrypt Na Tytuły, I Chciałbym Się Nim Z Wami Podzielić. - Wiem Skrypt Może Nie Jest Idealny Ale Ważne Że Działa ;3 (Przynajmniej U Mnie...) **Aby Skrypt Działał** Wymagany Jest Plugin Na Chat : Typu ChatFormat W Nim Trzeba Przed Nickiem ITP Dodać : %skript_tytul.{player}% Przyklad: '%skript_tytul.{player}%{PREFIX} %player_displayname% > {MESSAGE}' Oto Kod: (mam nadzieje ze o niczym nie zapomniałem) A w PlaceholderAPI trzeba coś zainstalować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kormic 1824 Opublikowano 25 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2021 15 minut temu, 0hShine napisał: A w PlaceholderAPI trzeba coś zainstalować? Rozumiem, że pytasz, gdyż nie działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi