Skocz do zawartości
  • 0

Skript region contains

Misio12320

Pytanie

Witam. Czy skript zrozumie to co wpisałem za contains?

if "%region at player%" contains "wioska in world swiat and portal1 in world swiat"

Jeżeli sprawdzam "%region at player%" to wysyła mi to samo na czat i moje pytanie jest takie, czy ten if będzie działać po tym contains? Jeżeli nie to poproszę o jakąś metodę by działało.

https://skript.pl/temat/44636-skript-region-contains/

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 1
29 minut temu, Misio12320 napisał:

Witam. Czy skript zrozumie to co wpisałem za contains?

if "%region at player%" contains "wioska in world swiat and portal1 in world swiat"

Jeżeli sprawdzam "%region at player%" to wysyła mi to samo na czat i moje pytanie jest takie, czy ten if będzie działać po tym contains? Jeżeli nie to poproszę o jakąś metodę by działało.

Wyrażenie 'region at %locations%' działa dobrze tak długo jak w miejscu podanej lokalizacji jest jedynie jeden region. W wielu przypadkach Skript często bierze nie ten region co trzeba (np. wybiera po priorytecie regionu), dlatego też lepiej zawsze używać listy 'regions at %locations%', gdyż zwraca wszystkie regiony w podanej lokalizacji.

Co do twojego pytania, jeżeli zamienisz w twoim warunku 'region at player' na 'regions at player', wszystko powinno dobrze działać. Jedynym problemem jest to w jakiej kolejności są podawane regiony. Jeżeli ich kolejność się nie zmienia (podejrzewam, że jest związana z priorytetem regionu), to znaczy, że możesz nawet użyć 'is'. Musisz jedynie pamiętać o tym, że przy każdorazowej zmianie tych regionów będziesz musiał również zmieniać podane regiony w kodzie.

Na koniec dodam, że ja zrobiłbym to w ten sposób:

set {_rgs::*} to regions at player
{_rgs::*} contains region1 in world "world" and region2 in world "world"
# Dalszy kod

# Lub:

loop regions at player:
	add "%loop-value%" to {_rgs::*}
{_rgs::*} contains "region1 in world world" and "region2 in world world"
# Dalszy kod

Szczerze wymaga to testowania, aczkolwiek moja odpowiedź powinna ci pomóc.

Edytowane przez Kormic
https://skript.pl/temat/44636-skript-region-contains/#findComment-280131

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...