Skocz do zawartości
  • 0

OX Automatyczny

UnioNS
 Udostępnij

Pytanie

Witam szukam skryptu na ox automatyczny który:

- Po dodaniu pytań wysyła je losowo i wykonuje akcje (usunecie pola czerwonego lub zielonego i bialego) Moze byc z world edit /guard

- Komenda na dodanie pytan np. /ox pytanie (TAK/NIE) (Pytanie)

- Komenda /ox start - aby wystartowac kiedy sie chce. (tez samo zadaje pytania)

- W przypadku wywalenia serwera /wylaczenia Zatrzymuje sie wszystko.

- Start ox o godzinach 16 i 18 jezeli na serwerze jest min. 10 graczy

- Automatyczny koniec jezeli na terenie OX został 1 gracz (Moze byc z world edit/guard) czyli jak w Regionie lub terenie zostaje 1 osoba to koniec eventu.

- Wiadomosci wysylane tylko na swiecie Eventy.

- Automatyczna nagroda dla gracza jak mozecie to w option : dodac aby nie trzeba bylo szukac :P

- Kordy albo w option albo powiedzcie w ktorej linijce jest (Pole czerwone/Pole zielone/ Pole Biale oraz pole do wejscia na ox. - to wejscie zamyka sie po rozpoczeciu a po skonczeniu sie otwiera.

(Pole biale- biala strzalka / Pole Czerwone - Czerwona / Pole Zielone - Zielona / Pole wejscia - Zielony Kwadrat + strzalka) Wiem ze obrazek taki sb ale chcialem ulatwic :P

- W przypadku skonczeniu wszystkich pytan (jezeli jest mniej niz 50) lub 50 pytan Automatycznie sie konczy i kazdy kto zostal dostaje itemy.

- jezeli gracz spadnie pod pole jak zniknie to zostaje przeteleportowany na gore

Jezeli wolicie robic z World Edit /rg select i //set to Regiony to wejscie / czerwone / biale / zielone (znacza to samo co nazwa)

Z góry dzieki za pomoc :P Mam nadzieje ze ktos mi w tym pomoze wiem tak 3/10 jak to zrobic :P Dam wzamian +1 / Lubie / Naj+ 

image.png.703831996dc5379cfff91f8db15514b8.png

Edytowane przez UnioNS

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 1
Teraz, UnioNS napisał:

Witam szukam skryptu na ox automatyczny

Skrypty na automatyczny OX są ogromne i zajmują zwykle nie mniej niż 400 linijek (wiem, bo sam kiedyś taki stworzyłem i zajął nieco ponad 1000 linijek).

Zalecam skorzystać z gotowych rozwiązań takich chociażby jak skrypt knugiego.

• 0
11 minut temu, UnioNS napisał:

- Automatyczna nagroda dla gracza jak mozecie to w option : dodac aby nie trzeba bylo szukac :P

12 minut temu, UnioNS napisał:

- W przypadku skonczeniu wszystkich pytan (jezeli jest mniej niz 50) lub 50 pytan Automatycznie sie konczy i kazdy kto zostal dostaje itemy.

Mozesz tylko powiedziec czy sa te 2 opcje? Bo nie potrafie tego znalezc

oraz wyskakuja mi bledy
image.png.91445ca43b184c094f7d3a6327986b31.pngimage.png.735e7310f75e50fc5ab63a75789a46d6.png

• 1
7 minut temu, UnioNS napisał:

Mozesz tylko powiedziec czy sa te 2 opcje? Bo nie potrafie tego znalezc

To nie jest jedyny skrypt na automatyczny OX. Poszukaj, a może znajdziesz.

7 minut temu, UnioNS napisał:

oraz wyskakuja mi bledy

Zapewne wykonywanie operacji na 'loop-number' powoduje parse'owanie argumentu na 'number'. W takim wypadku zamień w funkcji sendOxWait typ argumentu na 'number' i powinno pomóc.

Dodam, że możesz zaktualizować Skripta do wersji 2.5.3.

Edytowane przez Kormic

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...