bludis 418 Opublikowano 1 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2021 (edytowane) Witam bardzo serdecznie w ten jakże cudowny dzień. Chciałbym poruszyć temat moderatora, który nadużywa swoich permisji i zachowuje się w bezczelny sposób do użytkowników. Zacznijmy od sytuacji, gdzie podczas wyjaśniania sytuacji dot. uznawania plagiatu moderator napisał do mnie poniższy tekst, gdzie starałem się uargumentować swoje racje. W środku dyskusji, gdy zawołałem Kormica, aby powiedział swoje stanowisko. Nasz bohater napisał "racja, kormic to właściciel+" lekceważąc czyjeś zdanie. Ba, zdanie użytkownika - cóż to jest, liczy się tylko zdanie moderacji i administracji. Chciałbym zwrócić uwagę, że końcowo sprawa musiała być rozpatrywana przez Reedzeva. Następnym smaczkiem będzie chwalenie się zbanowaniem gnomqa. Śmiem twierdzić, że wyobraźnia pana Night'a jest tak rozwinięta, że skusił się do nadania takiego kolorowego powodu, który najeżdża na użytkownika. W końcu na głupotę nie powinno się odpowiadać głupotą, nieprawdaż? Jak widać, Night za wszelką cenę nie daje za wygraną i w sylwestra postanawia dać notatkę z kolejnym zwariowanym powodem chwaląc się tym na discordzie licząc na śmiech. Nigdzie nie widzę zapisu dot. braku punktów za spam w sylwestra. Ale hola, oczywiście nie kończy się na jedynym takim zabiegu. Jeszcze jeden możemy zobaczyć w temacie dot. życzeń sylwestrowych - niestety nasz moderator dokonał zabiegu usuwania tego postu. Dalej mamy narzekanie na swój okres próbny - nie widziałbym w tym jakiegokolwiek problemu, gdyby moderator wyżalał się na kanale ekipy lub w ogóle tego nie robił, jednakże takowy zapis znajduje się na kanałach dostępnych dla wszystkich, co nie wydaje mi się profesjonalnym zachowaniem. Końcowo, gdy przeglądając forum znalazłem post Night'a, w którym jasno nadużywa swoich permisji do spamowania. W swojej wiadomości zaznacza, że owa wiadomość nic nie wnosi do tematu. Moderator oczywiście ponownie wykazał się dużą profesjonalnością, wmawiając mi, że jestem jego stalkerem i śledzę jego zawartość na forum. Temat: https://skript.pl/temat/44238-jak-dodac-serwer-w-iv-shoppl/?tab=comments#comment-277427, ale widzę, że moderator usunął treść pod wpływem skargi - cóż, a tak twardo stał przy swoich racjach. Podsumowując, zachowanie pana moderatora jest bardzo nieprofesjonalne i nieodpowiednie. Moderator nie umie przyznać się do błędu twardo stojąc na swoim. Nadużywa swoich uprawnień usuwając posty względem skargi. Pozdrawiam. Edytowane 1 stycznia 2021 przez bludis aksamitny, ivall5, ceriox i 3 innych 6 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/44243-skarga-na-xnightpower_/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Usunięty#34161 Opublikowano 1 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2021 38 minut temu, bludis napisał: Zacznijmy od sytuacji, gdzie podczas wyjaśniania sytuacji dot. uznawania plagiatu moderator napisał do mnie poniższy tekst, gdzie starałem się uargumentować swoje racje. W środku dyskusji, gdy zawołałem Kormica, aby powiedział swoje stanowisko. Nasz bohater napisał "racja, kormic to właściciel+" lekceważąc czyjeś zdanie. Ba, zdanie użytkownika - cóż to jest, liczy się tylko zdanie moderacji i administracji. Chciałbym zwrócić uwagę, że końcowo sprawa musiała być rozpatrywana przez Reedzeva. Było to dosyć problematyczne, jednak irytowało mnie twoje ciągłe pisanie na ten temat. 38 minut temu, bludis napisał: astępnym smaczkiem będzie chwalenie się zbanowaniem gnomqa. Śmiem twierdzić, że wyobraźnia pana Night'a jest tak rozwinięta, że skusił się do nadania takiego kolorowego powodu, który najeżdża na użytkownika. W końcu na głupotę nie powinno się odpowiadać głupotą, nieprawdaż? Jak widać, Night za wszelką cenę nie daje za wygraną i w sylwestra postanawia dać notatkę z kolejnym zwariowanym powodem chwaląc się tym na discordzie licząc na śmiech. Nigdzie nie widzę zapisu dot. braku punktów za spam w sylwestra. Ale hola, oczywiście nie kończy się na jedynym takim zabiegu. Jeszcze jeden możemy zobaczyć w temacie dot. życzeń sylwestrowych - niestety nasz moderator dokonał zabiegu usuwania tego postu. Wielkie przestępstwo, odpowiedziałem dla Kormica że zbanowałem konto omijające bana. Cóż, z dziwnym powodem ale zdarzały się gorsze np: powód z :rak:. 38 minut temu, bludis napisał: Jak widać, Night za wszelką cenę nie daje za wygraną i w sylwestra postanawia dać notatkę z kolejnym zwariowanym powodem chwaląc się tym na discordzie licząc na śmiech. Nigdzie nie widzę zapisu dot. braku punktów za spam w sylwestra. Żartowanie jest zabronione rozumiem? Był to nowy użytkownik który być może nie zapoznał się z zasadami panującymi na forum. Notatkę dałem raczej "dla żartu". Na obecną chwilę już ona dawno nie istnieje. Do tego użytkownik nie dostał o tym powiadomienia ponieważ post jest ukryty więc nie widzi go oraz notatek do niego dodanych. 38 minut temu, bludis napisał: Jeszcze jeden możemy zobaczyć w temacie dot. życzeń sylwestrowych - niestety nasz moderator dokonał zabiegu usuwania tego postu. Dałem użytkownikom możliwość odpowiedzi oraz ich o tym poinformowałem. Postanowiłem jednak zamknąć temat oraz ukryć moją wypowiedź by użytkownicy nie myśleli, że temat jest ukryty przypadkowo i powinien być otwarty. 38 minut temu, bludis napisał: Dalej mamy narzekanie na swój okres próbny - nie widziałbym w tym jakiegokolwiek problemu, gdyby moderator wyżalał się na kanale ekipy lub w ogóle tego nie robił, jednakże takowy zapis znajduje się na kanałach dostępnych dla wszystkich, co nie wydaje mi się profesjonalnym zachowaniem. Próbny Moderator ma takie same uprawnienia jak Moderator - nic to nie zmienia. Nie jest to wyżalanie się, oraz nie widzę zapisu by nie było można pisać o okresie próbnym. "Nie można rozmawiać o wyborach" xD. Ale nie powiem, bardzo potężne wyżalanie się. Do tego nie są to jakoś bardzo wrażliwe informacje - każda osoba będąc moderatorem myśli zapewne o tym samym, oraz ma dostęp do tych samych działów. Każda osoba, która jest na forum użytkownikiem od długiego czasu zapewne chociaż trochę była w administracji jako moderator. Do tego to nie są ważne hasła czy loginy, tylko zwykłe wiadomości/informacje. 38 minut temu, bludis napisał: Końcowo, gdy przeglądając forum znalazłem post Night'a, w którym jasno nadużywa swoich permisji do spamowania. W swojej wiadomości zaznacza, że owa wiadomość nic nie wnosi do tematu. Moderator oczywiście ponownie wykazał się dużą profesjonalnością, wmawiając mi, że jestem jego stalkerem i śledzę jego zawartość na forum. Od pewnego czasu śledzisz mój każdy ruch kursorem na forum. Powinienem liczyć ile razy przeglądasz mój profil. Użytkownik miał pytanie więc postanowiłem na nie odpowiedzieć, jednak końcowo po twojej wiadomości postanowiłem ukryć wypowiedź, ponieważ uświadomiłeś mi, że nie powinna się ona znaleźć. Przy okazji ukryłem inne posty, które dotyczyły tej tematyki. Następnym razem postaram się udzielać takich wiadomości na Discord, wiadomości prywatnej na forum lub chatbox. To jest akurat mój błąd, jednak to nie zmienia faktu, że irytuje mnie Twoje ciągłe szpiegowanie mnie na forum. Sporo robię na forum i rozumiem, że mogą być pewne błędy. Nie jest to jednak powód by do najmniejszego się czepiać -_- 38 minut temu, bludis napisał: ale widzę, że moderator usunął treść pod wpływem skargi - cóż, a tak twardo stał przy swoich racjach. Ukryłem to po tym, jak mi uświadomiłeś, że nie powinno to się tam znaleźć. 38 minut temu, bludis napisał: Podsumowując, zachowanie pana moderatora jest bardzo nieprofesjonalne i nieodpowiednie. Czasami się denerwuję - to prawda. Jednak nie lubię gdy ktoś mi mówi co ma robić. Jak to kiedyś napisałem: skoro posiadasz taką wiedzę, trzeba było zostać nadal moderatorem i nie odchodzić z tej rangi (jak z zasłużonego). 40 minut temu, bludis napisał: Moderator nie umie przyznać się do błędu twardo stojąc na swoim. Potrafię, jednak nie zawsze to musi być mój błąd. 40 minut temu, bludis napisał: Nadużywa swoich uprawnień usuwając posty względem skargi. Nie usuwam swojej zawartości: jak już to ukrywam. Do tego moderacja nadal nie ma uprawnień do usuwania treści swojej czy innych użytkowników. Jeśli ktoś mi powie, iż zrobiłem coś źle, i będę tego na 100% pewny, jestem w stanie naprawić swój błąd. Jeśli jednak nie jestem pewny, daję sobie trochę czasu na zastanowienie się. Idealnie pasuje do tego pewien cytat: Cytat działania według zgłoszeń bez sprawdzenia ich zgodności z prawem to pierwszy stopień do piekła Możemy to zamienić na np: Cytat działania według skarg oraz wytyczania rzekomych błędów przez użytkowników na discord bez sprawdzenia ich zgodności z prawem to pierwszy stopień do piekła To samo co byś mi powiedział: ukaraj tego i tego usera, bo to na 100% spam. Nie ukarałbym takiej osoby bez upewnienia się, że to na 100% jest czysty spam. Cóż, chyba tyle. Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/44243-skarga-na-xnightpower_/#findComment-277453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bludis 418 Opublikowano 1 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2021 (edytowane) 44 minuty temu, xNightPower_ napisał: Było to dosyć problematyczne, jednak irytowało mnie twoje ciągłe pisanie na ten temat. Irytuje Cię dążenie do uargumentowania swoich racji? Z takimi przypadkami spotkasz się jeszcze wiele razy, więc skoro Cię to irytuję, to co tutaj w ogóle robisz? To normalne, że ludzie podają argumenty. 44 minuty temu, xNightPower_ napisał: Wielkie przestępstwo, odpowiedziałem dla Kormica że zbanowałem konto omijające bana. Cóż, z dziwnym powodem ale zdarzały się gorsze np: powód z :rak:. Gdybyś mu tylko na to odpowiedział nie wysyłając tego screena. Nikt nie pytał o powód zbanowania. Nie mi oceniać, który powód jest gorszy, ale i tak moim zdaniem taki powód nie powinien mieć miejsca. 44 minuty temu, xNightPower_ napisał: Żartowanie jest zabronione rozumiem? Był to nowy użytkownik który być może nie zapoznał się z zasadami panującymi na forum. Notatkę dałem raczej "dla żartu". Na obecną chwilę już ona dawno nie istnieje. Do tego użytkownik nie dostał o tym powiadomienia ponieważ post jest ukryty więc nie widzi go oraz notatek do niego dodanych. Żartowanie w notatkach? Co za nonsens - żartowanie w powodach banów, teraz w notatkach - gratuluję poziomu profesjonalności. Regulaminu chyba też nie znasz, bo §1.1.1 i §1.1.3 jasno mówi o tym, że przy rejestracji użytkownik zobowiązuje się do przestrzegania regulaminu i bierze odpowiedzialność za zamieszczone treści. Przechodząc do serum, notatki chyba pełnią funkcję informowania użytkownika o popełnionym czynie, a nie zabawiania Twojej osoby. 44 minuty temu, xNightPower_ napisał: Dałem użytkownikom możliwość odpowiedzi oraz ich o tym poinformowałem. Postanowiłem jednak zamknąć temat oraz ukryć moją wypowiedź by użytkownicy nie myśleli, że temat jest ukryty przypadkowo i powinien być otwarty. Masło maślane. 44 minuty temu, xNightPower_ napisał: Próbny Moderator ma takie same uprawnienia jak Moderator - nic to nie zmienia. Nie jest to wyżalanie się, oraz nie widzę zapisu by nie było można pisać o okresie próbnym. "Nie można rozmawiać o wyborach" xD. Ale nie powiem, bardzo potężne wyżalanie się. Do tego nie są to jakoś bardzo wrażliwe informacje - każda osoba będąc moderatorem myśli zapewne o tym samym, oraz ma dostęp do tych samych działów. Każda osoba, która jest na forum użytkownikiem od długiego czasu zapewne chociaż trochę była w administracji jako moderator. Do tego to nie są ważne hasła czy loginy, tylko zwykłe wiadomości/informacje Bardzo cieszy mnie Twoja wiedza, ale niestety zdobyłeś ją po moim komentarzu. Na przedstawionym screenie wyraźnie widać, że pragniesz awansu żaląc się przy tym, że musisz czekać tak "długo". Kontekstu chyba również nie zrozumiałeś, Twoje żalenie się może w znaczny sposób zniechęcić osoby do brania udziału w rekrutacji. Ah, i to porównywanie do haseł... 44 minuty temu, xNightPower_ napisał: Od pewnego czasu śledzisz mój każdy ruch kursorem na forum. Powinienem liczyć ile razy przeglądasz mój profil. Użytkownik miał pytanie więc postanowiłem na nie odpowiedzieć, jednak końcowo po twojej wiadomości postanowiłem ukryć wypowiedź, ponieważ uświadomiłeś mi, że nie powinna się ona znaleźć. Przy okazji ukryłem inne posty, które dotyczyły tej tematyki. Następnym razem postaram się udzielać takich wiadomości na Discord, wiadomości prywatnej na forum lub chatbox. To jest akurat mój błąd, jednak to nie zmienia faktu, że irytuje mnie Twoje ciągłe szpiegowanie mnie na forum. Sporo robię na forum i rozumiem, że mogą być pewne błędy. Nie jest to jednak powód by do najmniejszego się czepiać -_- Nie śledzę każdego Twojego ruchu, po prostu przeglądam forum i discorda. Nie przypominam sobie kiedy ostatni raz oglądałem Twój profil (nie licząc dzisiaj, ponieważ chciałem zebrać jak najwięcej dowodów na Twoją osobę). Ale widocznie chcesz coś wskórać manipulacją. Ponownie pomawiasz mnie o szpiegowanie, na co nie masz najmniejszych dowodów. 44 minuty temu, xNightPower_ napisał: Ukryłem to po tym, jak mi uświadomiłeś, że nie powinno to się tam znaleźć. Odpowiedź wyżej. 44 minuty temu, xNightPower_ napisał: Czasami się denerwuję - to prawda. Jednak nie lubię gdy ktoś mi mówi co ma robić. Jak to kiedyś napisałem: skoro posiadasz taką wiedzę, trzeba było zostać nadal moderatorem i nie odchodzić z tej rangi (jak z zasłużonego). Ależ ja Ci nie mówię co masz robić, grzecznie spytałem, a to Ty wyskoczyłeś ze swoimi spiskami. Ah shit, here we go again, ponownie zaczepiasz temat mojego moderatora - co Ci do tego, że nim byłem? Byłem i aktualnie nie jestem. Powód jest Ci dobrze zdany, więc możesz się nazwać jakby to powiedzieć - klaunem manipulacyjnym. 44 minuty temu, xNightPower_ napisał: Potrafię, jednak nie zawsze to musi być mój błąd. A kogo innego, ducha świętego czy może kuli wróżącej osobom, które nie dostają informacji potrzebnych do pomocy użytkownikom w zleceniach? 44 minuty temu, xNightPower_ napisał: Nie usuwam swojej zawartości: jak już to ukrywam. Do tego moderacja nadal nie ma uprawnień do usuwania treści swojej czy innych użytkowników. Jeśli ktoś mi powie, iż zrobiłem coś źle, i będę tego na 100% pewny, jestem w stanie naprawić swój błąd. Jeśli jednak nie jestem pewny, daję sobie trochę czasu na zastanowienie się. Idealnie pasuje do tego pewien cytat: Cytat działania według zgłoszeń bez sprawdzenia ich zgodności z prawem to pierwszy stopień do piekła Możemy to zamienić na np: Cytat działania według skarg oraz wytyczania rzekomych błędów przez użytkowników na discord bez sprawdzenia ich zgodności z prawem to pierwszy stopień do piekła To samo co byś mi powiedział: ukaraj tego i tego usera, bo to na 100% spam. Nie ukarałbym takiej osoby bez upewnienia się, że to na 100% jest czysty spam. Kocham łapanie za słówka - są taką bezbronną formą obrony. W przytoczonym fragmencie sam sobie zaprzeczasz. Nagle mówisz, że mój komentarz był słuszny, a teraz do cytatu dopisujesz rzekomych błędów - kolejna próba manipulacji, ale niestety wychwycona. Dalej typowe zachowanie typowego moderatora, które nie jest jakimkolwiek argumentem do przytoczonej skargi. Edytowane 1 stycznia 2021 przez bludis nwse, ceriox i ivall5 3 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/44243-skarga-na-xnightpower_/#findComment-277460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Usunięty#34161 Opublikowano 1 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2021 1 minutę temu, bludis napisał: Irytuje Cię dążenie do uargumentowania swoich racji? Z takimi przypadkami spotkasz się jeszcze wiele razy, więc skoro Cię to irytuję, to co tutaj w ogóle robisz? To normalne, że ludzie podają argumenty. ok. 1 minutę temu, bludis napisał: Gdybyś mu tylko na to odpowiedział nie wysyłając tego screena. Nikt nie pytał o powód zbanowania. Nie mi oceniać, który powód jest gorszy, ale i tak moim zdaniem taki powód nie powinien mieć miejsca. Użytkownik i tak rozsyłał tego screena na swoich multikontach (np na chatboxie). 2 minuty temu, bludis napisał: Bardzo cieszy mnie Twoja wiedza, ale niestety zdobyłeś ją po moim komentarzu. Na przedstawionym screenie wyraźnie widać, że pragniesz awansu żaląc się przy tym, że musisz czekać tak "długo". Kontekstu chyba również nie zrozumiałeś, Twoje żalenie się może w znaczny sposób zniechęcić osoby do brania udziału w rekrutacji. Ah, i to porównywanie do haseł... Nie byłem pewien, lecz to poprawiłem. Awansu nie pragnę, ponieważ on nic nie zmieni. Są osoby, które czekały 3 miesiące (o ile się nie mylę). 3 minuty temu, bludis napisał: Przechodząc do serum, notatki chyba pełnią funkcję informowania użytkownika o popełnionym czynie, a nie zabawiania Twojej osoby. Tak, trochę przesadziłem z tą notatką, lecz przypominam, że już jej nie ma i nikt jej nie widzi. Ten problem został rozwiązany. 5 minut temu, bludis napisał: A kogo innego, ducha świętego czy może kuli wróżącej 5 minut temu, bludis napisał: Kocham łapanie za słówka xD Do tego wyjaśniłem chyba już wszystko, i nie widzę sensu w dalszym przyczepianiu się do tego Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/44243-skarga-na-xnightpower_/#findComment-277461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bludis 418 Opublikowano 1 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2021 Teraz, xNightPower_ napisał: Użytkownik i tak rozsyłał tego screena na swoich multikontach (np na chatboxie) Ale wina leży po Twojej stronie, bo to Ty dałeś taki, a nie inny powód. Dalej można zauważyć koniec argumentów, więc nie mam na co odpowiadać. ivall5 1 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/44243-skarga-na-xnightpower_/#findComment-277462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Usunięty#34161 Opublikowano 1 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2021 Teraz, bludis napisał: Ale wina leży po Twojej stronie, bo to Ty dałeś taki, a nie inny powód. Dalej można zauważyć koniec argumentów, więc nie mam na co odpowiadać. Nie mam zamiaru wymyślać niestworzonych rzeczy i pisać głupoty. Nie widzę również sensu w przyczepianiu się do każdego słowa. 1 minutę temu, bludis napisał: Ale wina leży po Twojej stronie, bo to Ty dałeś taki, a nie inny powód. Jednak pojawiały się gorsze. Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/44243-skarga-na-xnightpower_/#findComment-277463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bludis 418 Opublikowano 1 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2021 (edytowane) 2 minuty temu, xNightPower_ napisał: Jednak pojawiały się gorsze. To nie jest jakikolwiek argument. Jeśli ukradniesz mleko ze sklepu, to na przesłuchaniu też powiesz, że ludzie kradli telefony, które w porównaniu do mleka mają większą wartość pieniężną? Edytowane 1 stycznia 2021 przez bludis ivall5 i nwse 2 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/44243-skarga-na-xnightpower_/#findComment-277464 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Usunięty#34161 Opublikowano 1 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2021 Pozwolę sobie na podsumowanie skargi. Nie powinienem łamać zasad panujących na forum. Dodawanie notatek dla żartu oraz zamieszczanie treści odbiegających od tematu jest niezgodne z prawem. Do użytkowników powinienem odnosić się z większą kulturą. Nie ma dawania śmiesznych ostrzeżeń, treść ostrzeżenia powinna być wartościowa dla użytkownika, który je otrzymuje. Użytkownik zbanowany jest nadal użytkownikiem, zasługuje na równe traktowanie. Moderator powinien dawać przykład dla użytkowników. Moderator nie powinien zamieszczać publicznie treści wrażliwych - takich, jakie widzi tylko moderacja. Twoja skarga jest słuszna. Napisałem powyżej, czego nie powinienem robić. Osobiście przyznaję się do nieprawidłowego zachowania, oraz zacznę pracować nad swoim niepoprawnym zachowaniem. Skargę uznaję jako przyjętą, lecz rozpatrzy ją Libter. Żeby nie Twoja skarga, nieuświadomiłbym swoich wybryków. Dziękuję więc za napisanie skargi, zacznę bardziej zważać na swoje czyny oraz brać z nie pełną odpowiedzialność. Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/44243-skarga-na-xnightpower_/#findComment-277532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Libter 1603 Opublikowano 10 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2021 Ze względu na rozbudowaną dyskusję, połączoną ze stosunkowo małą wagą sprawy - pozwolę sobie na samą ocenę treści skargi bez zagłębiania się w argumentację stron. Wiadomości na Discordzie - jest to zachowanie niegodne rangi moderatora, niemniej jednak długość toczonej dyskusji stanowi okoliczność łagodzącą, po pewnym czasie ludzie stają się zmęczeni i chcą uciąć temat. Temat z plagiatem - w kwestii plagiatu istnieją ścisłe procedury moderacyjne do których cała ekipa powinna się stosować. Nie będę jednak rozpatrywał tutaj tej kwestii, ponieważ nie jest to odwołanie od określonych działań moderacyjnych, a sam temat został już oznaczony jako plagiat i przeniesiony do kosza. Chwalenie się zbanowaniem gnomqa - jest to zachowanie nie do końca godne rangi moderatora, ale w mojej opinii od czasu do czasu dopuszczalne. Multikonta gnomq są naprawdę skrajnym przypadkiem zarówno pod względem ilościowym jak i "jakościowym", więc jakiś dziwny powód bana czy chwalenie się tym naprawdę nie zaszkodzi, jeśli ma to być wentyl bezpieczeństwa do odparowania negatywnych emocji moderacji Narzekanie na okres próbny - kwestie związane z ekipą powinny być poruszane na kanale ekipy, poza tym w czasie gdy było to pisane byłem na urlopie czego @xNightPower_ najprawdopodobniej był świadomy. "Nadużywanie permisji do spamowania" - jako, że podany jest tylko jeden przykład - rozpatrzę właśnie go. Post jest związany z tematem, ponieważ informuje o polityce forumowej względem sklepu ivalla. Jednocześnie jednak zostały podjęte nieprawidłowe działania moderacyjne, ponieważ zgodnie z zarządzeniem 01/17.01.2020: W przypadku zidentyfikowania oryginalnego użytkownika odpowiedzialnego za konta spamerskie - właściciel nakłada embargo na reklamowanie jego projektów (których tematy są przenoszone do kosza i ukrywane) oraz w miarę potrzeb dodaje je do filtru słów. Próby uzyskania pomocy dla danego projektu również są formą reklamy (co najmniej ze względu na SEO) i tym samym powinny być przenoszone do kosza i ukrywane. Podsumowując: @xNightPower_ proszony jest o dokładniejsze przestrzeganie procedur w związku z punktem 2 i 5. @xNightPower_ otrzymuje naganę za stosunkowo sporą pulę zachowań niegodnych rangi moderatora w związku z punktem 1 i 4. Ze względu na małą wagę spraw oraz wysoką aktywność @xNightPower_ - nie wyciągam w tej skardze dalszych konsekwencji. bludis i Biznesmen 1 1 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/44243-skarga-na-xnightpower_/#findComment-279048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi