Skocz do zawartości
  • 0

on damage: zapętla sie

pringles18
 Udostępnij

Pytanie

Siemka chce zrobić prosty skrypcik a dokładnie chce sam decydować ile serduszek ma zostać zabrane graczowi po uderzeniu

zrobiłem to w evencie on damage ale nie wiem czy to najlepszy wybór aby nie powodował 'lagów' na serwerze pvp

on damage of player:
	attacker is a player:
	victim is a player:
		cancel event
		broadcast "%victim%"
		damage victim by 1 hearts

I kiedy dodaje do tego eventu linijke "damage victim by 1 hearts" wszystko jakby się zapętla wydaje mi się że ze względu na to że gracz otrzymuje dmg co wywołuje raz jeszcze ten event

I mam pytanie czy da radę zadawać obrażenia jako część ułamkowa np. 0.3 serca?

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Teraz, pringles18 napisał:

Siemka chce zrobić prosty skrypcik a dokładnie chce sam decydować ile serduszek ma zostać zabrane graczowi po uderzeniu

zrobiłem to w evencie on damage ale nie wiem czy to najlepszy wybór aby nie powodował 'lagów' na serwerze pvp

on damage of player:
	attacker is a player:
	victim is a player:
		cancel event
		broadcast "%victim%"
		damage victim by 1 hearts

I kiedy dodaje do tego eventu linijke "damage victim by 1 hearts" wszystko jakby się zapętla wydaje mi się że ze względu na to że gracz otrzymuje dmg co wywołuje raz jeszcze ten event

I mam pytanie czy da radę zadawać obrażenia jako część ułamkowa np. 0.3 serca?

Zapętla się, gdyż masz źle zrobione wcięcia w kodzie. Dalszy kod nie jest podległy warunkowi 'attacker is a player'. Dodam, że nie ma sensu sprawdzać victima w tym evencie, gdyż i tak ten event wywołuje się jedynie przy otrzymywaniu obrażeń przez gracza (on damage of player).

Edytowane przez Kormic

• 0
9 minut temu, pringles18 napisał:

Podałbyś mi te wcięcia jak mają wyglądać bo nie pisałem skryptów 5 lat i wszystko zapomniałem ;d

Po prostu usuń 3. linijkę i wszystko zadziała. Tylko usuń, nic innego nie ruszaj.

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...