Skocz do zawartości
  • 0

Lekceważenie lore

MineRP
 Udostępnij

Pytanie

Więc potestowałem co nie co więcej mój kod i doszedłem do wniosku, iż 

if loop-item is paper named "&6Wygrana zdrapka":

nie działa, ponieważ item, który daje po wygranej o nazwie "&6Wygrana zdrapka" ma też lore i dopiero jak usunąłem ustawianie lore przy dawaniu itemu, czyli nie miał on od teraz już lore to ten if zadziałał. Jak wiadomo z poprzednich postów lore mojego itemu jest dynamiczne, więc nie mogę wpisać po prostu

if loop-item is paper named "&6Wygrana zdrapka" with lore "cos tam cos":

, ponieważ zadziała to tylko w tym wypadku, który wpiszę w ifa. Dlatego też pytam czy da się jakoś w ifie lekceważyć lore?

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Teraz, MineRP napisał:

Więc potestowałem co nie co więcej mój kod i doszedłem do wniosku, iż 

nie działa, ponieważ item, który daje po wygranej o nazwie "&6Wygrana zdrapka" ma też lore i dopiero jak usunąłem ustawianie lore przy dawaniu itemu, czyli nie miał on od teraz już lore to ten if zadziałał. Jak wiadomo z poprzednich postów lore mojego itemu jest dynamiczne, więc nie mogę wpisać po prostu

if loop-item is paper named "&6Wygrana zdrapka" with lore "cos tam cos":

, ponieważ zadziała to tylko w tym wypadku, który wpiszę w ifa. Dlatego też pytam czy da się jakoś w ifie lekceważyć lore?

Możesz sprawdzić samą nazwę loop-item lub jeżeli ci to nie wystarcza, sprawdzić najpierw czy 'type of loop-item' to 'paper', a następnie sprawdzić 'name of loop-item'.

• 0
Teraz, Kormic napisał:

Możesz sprawdzić samą nazwę loop-item lub jeżeli ci to nie wystarcza, sprawdzić najpierw czy 'type of loop-item' to 'paper', a następnie sprawdzić 'name of loop-item'.

Właśnie chciałem sprawdzać tylko nazwę loop-item'u, ale nie działa wtedy, chyba, że wywalę lore z tego itemu, wtedy śmiga, więc skript ewidentnie przy sprawdzaniu named coś też kmini z lore.

• 0
Teraz, MineRP napisał:

Właśnie chciałem sprawdzać tylko nazwę loop-item'u, ale nie działa wtedy, chyba, że wywalę lore z tego itemu, wtedy śmiga, więc skript ewidentnie przy sprawdzaniu named coś też kmini z lore.

Przeczytaj dokładnie koniec mojej pierwszej odpowiedzi.

• 0
3 minuty temu, Kormic napisał:

if clicked slot is 22:
            loop all items in the inventory of player:
                    set {_l} to uncoloured line 1 of loop-item lore
                    set {_kasa} to subtext of {_l} from character 44 to (length of {_l} - 3)
                    send "%{_kasa}%"
                    remove loop-item from player's inventory

Mam coś takiego i jak item to Wygrana zdrapka bez lore to działa, a jak to jest Wygrana zdrapka z lore to jej nie wykrywa

• 0
Teraz, Kormic napisał:

Przeczytaj dokładnie koniec mojej pierwszej odpowiedzi.

Wiem wiem, ale już to robię o ile dobrze rozumuję, bo w kodzie mam if loop-item is paper named ..., czyli sprawdzam jednocześnie i nazwę i typ itemu, a to nadal nie  działa.