Skocz do zawartości
  • 0

Poprawienie skriptu

offonoff
 Udostępnij

Pytanie

Jak zrobic tak, abym dawal ten itemek innej osobie? (chodzi mi o command/ excalibur [<player>]), mam problem wlasnie z /give (z ta linijka)

command /excalibur:
    permission: essentials.item1
    trigger:
        execute console command "/give %player% diamondsword 1 name:&e&oExcalibur lore:&fDiamond_Sword|&6&oDescription:_&fWlasnosc&f_%player%|&fPlayers_Killed:_0|&fStrange_Weapon:_%{id.exc}%"
        Add 1 to {id.exc}

Edytowane przez xNightPower_
Nieaktywny

Kod umieszczaj w code, nie w cytacie.

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
1 minutę temu, offonoff napisał:

Jak zrobic tak, abym dawal ten itemek innej osobie? (chodzi mi o command/ excalibur [<player>]), mam problem wlasnie z /give (z ta linijka)

Proszę. Pamiętaj, aby korzystać ze Skriptowych efektów, zawsze są lepsze od wykonywania komend przez konsolę.

command /excalibur [<player>]:
	trigger:
		if arg-1 is not set:
			send "&cPodaj gracza!" to sender
			stop
		give arg-1 diamond sword named "&e&oExcalibur" with lore "&fDiamond Sword" and "&6&oDescription: &fWlasnosc&f %arg-1%" and "&fPlayers Killed: 0" and "&fStrange Weapon: %{id.exc}%"
		add 1 to {id.exc}

Edytowane przez Kormic

• 0
5 minut temu, offonoff napisał:

Właśnie mi nie działa przez Skriptowe efekty ;/ Da rade zmienić to give na tamtą komendę?

Dlaczego nie działają? Którą posiadasz wersję serwera oraz Skripta? Jaki posiadasz silnik serwera? Czy są błędy w podesłanym przeze mnie skrypcie?

• 0
5 minut temu, Kormic napisał:

Dlaczego nie działają? Którą posiadasz wersję serwera oraz Skripta? Jaki posiadasz silnik serwera? Czy są błędy w podesłanym przeze mnie skrypcie?

Spigot 1.8.8, nie pamiętam dokładnie, ale jest to jedna ze starszych wersji Skripta, bo z resztą mi jakieś błędy wyskakiwały i z tego co widze nie obsługuje ta wersja tego

Edytowane przez offonoff

• 0
Teraz, offonoff napisał:

Spigot 1.8.8, nie pamiętam dokładnie, ale jest to jedna ze starszych wersji Skripta, bo z resztą mi jakieś błędy wyskakiwały i z tego co widze nie obsługuje ta wersja tego

W takim razie wpisz na serwerze komendę "/ver Skript" i podaj wersję.

• 0
3 minuty temu, jhgggg napisał:

Chwila co? Jak Skript nie może mieć takiej komendy skoro to komenda pochodząca z silnika? Musisz ją mieć na 100%

4 minuty temu, Kormic napisał:

To jest przecież komenda z czystego Minecrafta. /version Skript również nie ma?

T91wOwU.png

Nieaktywny

Zamieniam link w obraz.

• 0
1 minutę temu, offonoff napisał:

T91wOwU.png

Komenda istnieje ale masz pewnie skrypt lub plugin blokujący pisanie tej komendy.. Podaj liste wszystkich twoich pluginów

Nieaktywny

Naprawiam cytat.

• 0
1 minutę temu, jhgggg napisał:

Komenda istnieje ale masz pewnie skrypt lub plugin blokujący pisanie tej komendy.. Podaj liste wszystkich twoich pluginów

Nie mam żadnego pluginu, ani skryptu, który może to blokować, jedynie co to spowolnienie czatu jest i zablokowane niektóre komendy, ale nie blokowałem /version

• 0

Zaaktualizuj plugin do najnowszej wersji - użyj forku Matocolotoe Skript 1.8, zapamiętaj zrobić kopie folderu Skript i go usunąć, usuń również zbugowany WildSkript jeżeli takowy posiadasz.

Edytowane przez jhgggg

• 0

Mała poprawka skryptu

command /excalibur [<player=%player%>]:
	trigger:
		add 1 to {id.exc}
		add diamond sword named "&e&oExcalibur" with lore "&fDiamond Sword" and "&6&oDescription: &fWlasność&f %arg-1%" and "&fPlayers Killed: 0" and "&fStrange Weapon: %{id.exc}%" to arg-1's inventory

Skrócony kod + nie wywali <none> w id przy pierwszym wpisaniu komendy.

• 0
command /excalibur [<player>]:
    trigger:
        execute console command "/give %arg-1% diamondsword 1 name:&e&oExcalibur lore:&fDiamond_Sword|&6&oDescription:_&fWlasnosc&f_%arg-1%|&fPlayers_Killed:_0|&fStrange_Weapon:_%{id.exc}%"
        Add 1 to {id.exc}

Sam przerobiłem, i zadziałało, temat do zamknięcia!

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...