skript.pl 140 Opublikowano 11 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2020 Użytkownik @PanMaruda dodał nowy wniosek: komentarze w kodzie nie mam pojęcia czy da się to zrobić czy nie, ale: - komentarze w kodzie - brakuje mi opcji w której mógłbym dodać kod do posta tak, by składnia nie była zaznaczona, ale jedynie linie z komentarzami (# //) były jakoś inaczej pokolorowane - nie wiem - ciemniejszym szarym kolorem czy coś - żeby można było pisać kod i jednocześnie komentować wybrane linijki tak, by były widoczne. czyli w skrócie - jak wyglądają aktualne kolorowe składnie: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! jak chciałbym żeby wyglądała nowa: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Poniżej znajduje się dyskusja wniosku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Libter 1603 Opublikowano 11 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2020 Ale o co chodzi? Przecież w obecnych składniach jest już pełna obsługa komentarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanMaruda 618 Opublikowano 11 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2020 chodzi mi o komentarze tutaj w tym kodzie - w tym małym okienku, które mogę edytować z poziomu posta, bez potrzeby wchodzenia na inne strony w tym małym okienku które utworzę w sekundę, zapiszę i jest gotowe w okienku które widzę całe bez potrzeby otwierania go z linku code skript akurat nie jest zbytnio wygodny gdy potrzeba zapisać na szybko kilka linijek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Libter 1603 Opublikowano 30 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2021 W dniu 11.12.2020 o 01:53, PanMaruda napisał: chodzi mi o komentarze tutaj w tym kodzie - w tym małym okienku, które mogę edytować z poziomu posta, bez potrzeby wchodzenia na inne strony w tym małym okienku które utworzę w sekundę, zapiszę i jest gotowe w okienku które widzę całe bez potrzeby otwierania go z linku code skript akurat nie jest zbytnio wygodny gdy potrzeba zapisać na szybko kilka linijek A kilka linijek z okienka na szybko za to nie jest wygodne jeśli chodzi o jakiekolwiek modyfikacje. Dlatego mamy code.skript.pl do wszelkich przypadków bardziej zaawansowanego kolorowania składni. Z drugiej strony można by było w ogóle wywalić ten przycisk kodu i zrobić okienko podpięte pod API code.skript.pl... do sprawdzenia na ile jest to wykonalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skript.pl 140 Opublikowano 30 marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 marca 2021 Użytkownik @Libter zmienił status wniosku na: Zaakceptowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skript.pl 140 Opublikowano 4 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 maja 2021 Administrator dodał odpowiedź do wniosku: Najlepiej, aby przycisk kodu zamiast osadzać kod na forum przy użyciu jednej z wbudowanych składni - automatycznie tworzył kod na code.skript.pl przypisany do danego użytkownika. Sprawdzimy na ile jest to wykonalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Libter 1603 Opublikowano 14 września 2021 Udostępnij Opublikowano 14 września 2021 Przycisk dodawania kodów na code.skript.pl został dodany bezpośrednio do edytora, na razie obok istniejącego przycisku kodu. Zalecam używać nowego przycisku, co rozwiązuje wniosek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skript.pl 140 Opublikowano 14 września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 września 2021 Użytkownik @Libter zmienił status wniosku na: Zrealizowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi