Skocz do zawartości
  • 0

Staff Chat

SeIniKs
 Udostępnij

Pytanie

Cześć, chciałbym żeby ktoś napisał mi skrypt na Staff Chat czyli pod komendą /stchat <wiadomość> wysyłało by się wiadomości do inncyh administratorów chciałbym żeby komendy mogli używać tylko wybrane grupy w PermissionEx czyli Helper Moderator, Admin, Headadmin, wlasciciel

z góry dziękuje

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
6 minut temu, SeIniKs napisał:

Cześć, chciałbym żeby ktoś napisał mi skrypt na Staff Chat czyli pod komendą /stchat <wiadomość> wysyłało by się wiadomości do inncyh administratorów chciałbym żeby komendy mogli używać tylko wybrane grupy w PermissionEx czyli Helper Moderator, Admin, Headadmin, wlasciciel

z góry dziękuje

Proszę, skrypt nietestowany. Wymagany Skript 2.2-dev36+, Vault oraz wcześniej wspomniany przez ciebie PermissionsEx.

command /stchat [<text>]:
	trigger:
		if player's groups doesn't contain "Helper" or "Moderator" or "Admin" or "Headadmin" or "wlasciciel":
			send "&4Nie posiadasz dostępu do tej komendy." to player
			stop
		send "&7[&cStaffChat&7] &6%player's group% &e%player% &7>> &f%arg-1%" to all players where [input's groups contains "Admin" or "Headadmin" or "wlasciciel"]

• 0
10 godzin temu, Kormic napisał:

Proszę, skrypt nietestowany. Wymagany Skript 2.2-dev36+, Vault oraz wcześniej wspomniany przez ciebie PermissionsEx.

command /stchat [<text>]:
	trigger:
		if player's groups doesn't contain "Helper" or "Moderator" or "Admin" or "Headadmin" or "wlasciciel":
			send "&4Nie posiadasz dostępu do tej komendy." to player
			stop
		send "&7[&cStaffChat&7] &6%player's group% &e%player% &7>> &f%arg-1%" to all players where [input's groups contains "Admin" or "Headadmin" or "wlasciciel"]

Nie Łatwiej coś takiego ?

command /sc [<text>]:
	permission: s.c
    permission message: &c???
    trigger:
    	if arg 1 is set:
			loop all players:
        		if loop-player has permission "s.c":
            		send "&8[&c Chat&8 ]&a %player%&e %arg 1%" to loop-player

Nie wiem czy są błędy bo nie testowałem ale mi się wydaje że nie ma tylko trzeba wyrównać (tab)

• 0
30 minut temu, SkryprowyPL napisał:

Nie Łatwiej coś takiego ?

1. W jaki sposób łatwiej? Zawsze lepiej jest użyć 'filter input' niż zwykłego zapętlania wszystkich graczy. Tym sposobem dodatkowo załatwiasz wszystko w jednej linijce.

2. Zleceniodawca poprosił o skrypt bazujący na rangach, nie permisjach.