Skocz do zawartości
  • 0

Problem - Freez Minecraft

Trokuszek_PL
 Udostępnij

Pytanie

Witam jakiś czas temu założyłem i wystartowałem serwer. Problem poleca na tym że jednemu koledze do wczoraj działało wszystko dobrze, natomiast gdy dzisiaj wbił w nocy już się zaczęły problemy. Problem polega na tym że jeśli ktoś napisze na chacie lub będzie jakieś powiadomienie to "freezuje" mu grę na kilkadzisiąt sekund. Dodatkowo problem jest tylko u niego i tylko na moim serwerze 😞

Ks9EByD.png

Edytowane przez wiktorm12
wiktorm12

Zamieniam link w obraz

Notatka dodana przez wiktorm12

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

A ten kolega twój ma włączone/wyłączone takie cos jak "Advanced OpenGL" ? Miałem to samo i po wyłączeniu/włączeniu tego w zależności od tego czy miałem to włączone bądź nie to mi pomagało, problem polegał na tym że po wejściu na serwer oraz przy wyświetleniu jakiejś wiadomości dostawałem insta crasha gry. (Zaproponuj mu żeby zmienił tą opcje na przeciwną od tego którą ma obecnie włączoną) wiem nie umiem pisać XD PS. O ile wiem to taka opcja jest w Optifine a jeśli chodzi o czystą wersje to nie mam pojęcia.

Edytowane przez jhgggg
poprawka

• 0

Po pierwsze jeżeli to jest serwer publiczny podaj IP tego serwera wtedy będę w stanie sprawdzić czy serwer nie ma jakieś mechaniki, która bardzo obciąża rozgrywkę, bo może być to tego typu wina,
Po drugie czy serwer działa na multiversie? Jeżeli tak to niech spróbuje wejść na serwer z wersji silnika
Po trzecie czy gracz ten wchodząc na inne serwery ma ten sam problem?
Po czwarte podali listę pluginów rejestracyjnych wraz z wersjami oraz wersje i typ silnika
Po piąte czy podczas połączenia tego gracza z serwerem konsola nie wysyła jakiegoś podejrzanego komunikatu? Jeżeli tak podaj go tutaj
Po szóste czy gracz ten wchodzi z oficjalnej wersji gry ze strony Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!?  Jeżeli nie a ma konto premium niech spróbuje z niego wejść na serwer, a jeżeli nie ma konta premium to niech spróbuje zainstalować Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! ten lancher, a jeżeli już używa crystal launchera to niech spróbuje jego reinstalacje
Po siódme czy gracz ten posiada jakieś modyfikacje? Jeżeli tak to niech spróbuje włączyć grę bez nich (tak samo jeżeli chodzi o texturepacki)