Skocz do zawartości
  • 0

Skrypt typu CobbleX

godnikumi
 Udostępnij

Pytanie

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
on load:
	clear {cxItems::*}
	add diamond to {cxItems::*}
	add cobblestone and cobblestone and cobblestone to {cxItems::*}
	#itd...
command /cobblex [<text>]:
	trigger:
		if player has 8*9 of cobblestone and diamond:
			remove 8*9 of cobblestone from player
			remove diamond from player
			add emerald ore named "&6CobbleX" to player
on place:
	if name of player's tool is "&6CobbleX":
		add location of event-block to {cx::*}
on break:
	if {cx::*} contain location of event-block:
		if type of player's tool is gold pickaxe:
			remove location of event-block from {cx::*}
			drop (random element out of {cxItems::*}) at event-block
			stop
		cancel event

• 0
5 minut temu, godnikumi napisał:

Siemka poszukuje skryptu/pluginu coś typu CobbleX, aby można było go wytworzyć z 8x64 cobble i diament na środku, również aby dało się go zniszczyć tylko złotym kilofem :D
Jeśli chodzi o wersję to wersja 1.15.2.
Dziękuję za każdą pomoc :D

Skryptów na cobblex jest tyle co grzybów po deszczu, wystarczyłoby jedynie zmienić wygląd receptury.

Użyj wyszukiwarki forum poprzez wpisanie frazy "cobblex", zobaczysz, że tego jest od cholery i jeszcze trochę.

• 0
23 minuty temu, xAxee napisał:

on load:
	clear {cxItems::*}
	add diamond to {cxItems::*}
	add cobblestone and cobblestone and cobblestone to {cxItems::*}
	#itd...
command /cobblex [<text>]:
	trigger:
		if player has 8*9 of cobblestone and diamond:
			remove 8*9 of cobblestone from player
			remove diamond from player
			add emerald ore named "&6CobbleX" to player
on place:
	if name of player's tool is "&6CobbleX":
		add location of event-block to {cx::*}
on break:
	if {cx::*} contain location of event-block:
		if type of player's tool is gold pickaxe:
			remove location of event-block from {cx::*}
			drop (random element out of {cxItems::*}) at event-block
			stop
		cancel event

Nie można go stworzyć, i chodziło mi o to aby po położeniu zmieniał się w blok kamienia i działał jako stoniarka, usuwanie go za pomocą złotego kilofu działa, więc tylko problem w tworzeniu oraz tym kamieniu :D

19 minut temu, Kormic napisał:

Skryptów na cobblex jest tyle co grzybów po deszczu, wystarczyłoby jedynie zmienić wygląd receptury.

Użyj wyszukiwarki forum poprzez wpisanie frazy "cobblex", zobaczysz, że tego jest od cholery i jeszcze trochę.

Rozumiem ale większość ma błędy oraz chodzi mi o wersję 1.15.2 w której dużo rzeczy się pozmieniało :////

xAxee

Wstawiam w code

Notatka dodana przez xAxee

• 0
Teraz, godnikumi napisał:

Nie można go stworzyć, i chodziło mi o to aby po położeniu zmieniał się w blok kamienia i działał jako stoniarka, usuwanie go za pomocą złotego kilofu działa, więc tylko problem w tworzeniu oraz tym kamieniu :D

No widzisz, a skąd my mamy wiedzieć co miałeś na myśli? Co prawda niektórzy ludzie uważają skrypterów za jakichś ludzi z supermocami, którzy potrafią w cudowny sposób tworzyć skrypty na komendę /pomoc, ale bez przesady, nie popadajmy w absurdy.

Teraz, godnikumi napisał:

Rozumiem ale większość ma błędy oraz chodzi mi o wersję 1.15.2 w której dużo rzeczy się pozmieniało :////

Jeżeli w skrypcie nie użyto starożytnych dodatków i nie jest w błędny sposób napisany, to nie powinno być z nim żadnych problemów.

• 0
2 minuty temu, Kormic napisał:

No widzisz, a skąd my mamy wiedzieć co miałeś na myśli? Co prawda niektórzy ludzie uważają skrypterów za jakichś ludzi z supermocami, którzy potrafią w cudowny sposób tworzyć skrypty na komendę /pomoc, ale bez przesady, nie popadajmy w absurdy.

Jeżeli w skrypcie nie użyto starożytnych dodatków i nie jest w błędny sposób napisany, to nie powinno być z nim żadnych problemów.

Rozumiem o co ci chodzi, lecz chciałem tylko spytać się czy ktoś ma już takowy skrypt lub czy mógłby ktoś napisać takowy, nie wymagam lecz prosiłbym.

• 0
5 minut temu, godnikumi napisał:

Rozumiem o co ci chodzi, lecz chciałem tylko spytać się czy ktoś ma już takowy skrypt lub czy mógłby ktoś napisać takowy, nie wymagam lecz prosiłbym.

Piszesz cobbleX a opisujesz teraz stoniarke skąd mamy wiedzieć co chciałeś... Napisałem to o co poprosiłeś czyli cobbleX.

• 0
3 minuty temu, xAxee napisał:

Piszesz cobbleX a opisujesz teraz stoniarke skąd mamy wiedzieć co chciałeś... Napisałem to o co poprosiłeś czyli cobbleX.

Przepraszam, mój błąd faktycznie chodziło mi o stoniarke a nie CobbleX, błędne nazewnictwo... Mój błąd..

• 0
6 minut temu, godnikumi napisał:

Przepraszam, mój błąd faktycznie chodziło mi o stoniarke a nie CobbleX, błędne nazewnictwo... Mój błąd..

Jeżeli mowa o skryptach na stoniarki, istnieje ich jeszcze więcej na forum, nawet kilka moich się znajdzie. Jak to mawiają... szukaj, a znajdziesz.

W przypadku braku posiadania umiejętności używania wyszukiwarki otwórz spoiler:

Spoiler

Wyszukaj frazę "site:skript.pl stoniarki" lub "site:skript.pl skrypt na stoniarki"

Edytowane przez Kormic