Normadi 0 Opublikowano 5 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 Cześć, mam prośbę bo kompletnie nie wiem jak mógłbym to zrobić. Potrafiłby ktoś i mógł mi napisać skrypt który będzie dodawał pieniądze graczom którzy są online.Chcialbym aby skrypt zawierał: - Dodawanie graczom którzy są online do balance za każde 10min które spędza na serwerze pieniądze - Gracze dostają 10$ co 10 min a vip 15$ co 10 min - No i aby był dzienny limit np. 100$ dla graczy i 200$ dla vip będę bardzo wdzięczny i z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 5 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 (edytowane) 17 minut temu, Normadi napisał: Cześć, mam prośbę bo kompletnie nie wiem jak mógłbym to zrobić. Potrafiłby ktoś i mógł mi napisać skrypt który będzie dodawał pieniądze graczom którzy są online.Chcialbym aby skrypt zawierał: - Dodawanie graczom którzy są online do balance za każde 10min które spędza na serwerze pieniądze - Gracze dostają 10$ co 10 min a vip 15$ co 10 min - No i aby był dzienny limit np. 100$ dla graczy i 200$ dla vip będę bardzo wdzięczny i z góry dziękuję 1. Założyłeś wątek w złym dziale. Na przyszłość pamiętaj, że zlecenia składamy w dziale "Skript > Zlecenia". 2. Proszę, skrypt nietestowany. Na górze załączyłem małą sekcję konfiguracyjną, powinieneś się w tym połapać. Najważniejsze jest to, abyś ustawił permisję w linijce nr 5 jaką mają jedynie gracze z rangą Vip na serwerze. Zapomniałbym dodać... wymagany Skript 2.2-dev31+, Vault oraz plugin wspierający ekonomię na serwerze (np. Essentials). options: # Co ile sekund gracz/Vip ma otrzymywać pieniądze howFrequently: 600 # Permisja charakterystyczna dla rangi Vip vipPermission: gracz.vip # Limit nagrody dla rangi Vip vipMax: 200 # Limit nagrody dla zwykłego gracza graczMax: 100 # Ile ma dostawać ranga Vip vipAdd: 15 # Ile ma dostawać zwykły gracz graczAdd: 10 on join: set {_} to 0 while player is online: if player has permission "{@vipPermission}": {dziennaKasa::%player%} >= {@vipMax} send "&cJuż osiągnąłeś limit nagrody za grę!" to player stop else: {dziennaKasa::%player%} >= {@graczMax} send "&cJuż osiągnąłeś limit nagrody za grę!" to player stop if mod({_}, {@howFrequently}) is 0: if player has permission "{@vipPermission}": add {@vipAdd} to player's balance add {@vipAdd} to {dziennaKasa::%player%} else: add {@graczAdd} to player's balance add {@graczAdd} to {dziennaKasa::%player%} add 1 to {_} wait 1 second every 1 minute: (now formatted as "HH:mm") is "00:00" clear {dziennaKasa::*} Edytowane 5 grudnia 2020 przez Kormic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wiktorm12 104 Opublikowano 5 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 Ten temat został przeniesiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Normadi 0 Opublikowano 5 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 (edytowane) 3 godziny temu, Kormic napisał: 1. Założyłeś wątek w złym dziale. Na przyszłość pamiętaj, że zlecenia składamy w dziale "Skript > Zlecenia". 2. Proszę, skrypt nietestowany. Na górze załączyłem małą sekcję konfiguracyjną, powinieneś się w tym połapać. Najważniejsze jest to, abyś ustawił permisję w linijce nr 5 jaką mają jedynie gracze z rangą Vip na serwerze. Zapomniałbym dodać... wymagany Skript 2.2-dev31+, Vault oraz plugin wspierający ekonomię na serwerze (np. Essentials). options: # Co ile sekund gracz/Vip ma otrzymywać pieniądze howFrequently: 600 # Permisja charakterystyczna dla rangi Vip vipPermission: gracz.vip # Limit nagrody dla rangi Vip vipMax: 200 # Limit nagrody dla zwykłego gracza graczMax: 100 # Ile ma dostawać ranga Vip vipAdd: 15 # Ile ma dostawać zwykły gracz graczAdd: 10 on join: set {_} to 0 while player is online: if player has permission "{@vipPermission}": {dziennaKasa::%player%} >= {@vipMax} send "&cJuż osiągnąłeś limit nagrody za grę!" to player stop else: {dziennaKasa::%player%} >= {@graczMax} send "&cJuż osiągnąłeś limit nagrody za grę!" to player stop if mod({_}, {@howFrequently}) is 0: if player has permission "{@vipPermission}": add {@vipAdd} to player's balance add {@vipAdd} to {dziennaKasa::%player%} else: add {@graczAdd} to player's balance add {@graczAdd} to {dziennaKasa::%player%} add 1 to {_} wait 1 second every 1 minute: (now formatted as "HH:mm") is "00:00" clear {dziennaKasa::*} taki blad wyskakuje: [14:52:25 ERROR]: can't understand this event: 'on join' (DziennyBonus.sk, line 1: on join:') [14:52:25 ERROR]: can't understand this event: 'every 1 minute' (DziennyBonus.sk, line 22: every 1 minute:') mam vaulta,essentials i Skript 2.2-dev31 Edytowane 5 grudnia 2020 przez xNightPower_ Naprawiam formatowanie na ciemnym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 5 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 (edytowane) 51 minut temu, Normadi napisał: taki blad wyskakuje: [14:52:25 ERROR]: can't understand this event: 'on join' (DziennyBonus.sk, line 1: on join:') [14:52:25 ERROR]: can't understand this event: 'every 1 minute' (DziennyBonus.sk, line 22: every 1 minute:') mam vaulta,essentials i Skript 2.2-dev31 Poprzez podanie plusa za wersją miałem na myśli, że może to być wersja 2.2-dev31 lub dowolna nowsza. Podaj wersję serwera oraz silnik serwera. Dodam, że Essentialsa możesz zastąpić EssentialsX, który jest nowszą wersją tego pierwszego. Edytowane 5 grudnia 2020 przez xNightPower_ Naprawiam formatowanie na ciemnym stylu (w cytacie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Normadi 0 Opublikowano 5 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 12 minut temu, Kormic napisał: Poprzez podanie plusa za wersją miałem na myśli, że może to być wersja 2.2-dev31 lub dowolna nowsza. Podaj wersję serwera oraz silnik serwera. Dodam, że Essentialsa możesz zastąpić EssentialsX, który jest nowszą wersją tego pierwszego. na nowszej wersji skript 2.3.5 tez wyskakuje ten błąd a nw czy jeszcze nowsze wersje skript nie sa tylko na wyższe wersje serwera niż ja używam. silnik to spigot 1.8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 5 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 Teraz, Normadi napisał: na nowszej wersji skript 2.3.5 tez wyskakuje ten błąd a nw czy jeszcze nowsze wersje skript nie sa tylko na wyższe wersje serwera niż ja używam. silnik to spigot 1.8 Skript 2.2 z oficjalnego obecnie forku jest najwyższą wersją dla 1.8. Jeżeli mowa o nieoficjalnym forku, Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! załączam link do Skripta 2.5 na wersję 1.8. Należy pamiętać o opcjonalnej kopii zapasowej skryptów oraz obowiązkowym usunięciu folderu Skript przed wstawieniem tej wersji Skripta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Normadi 0 Opublikowano 5 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 9 minut temu, Kormic napisał: Skript 2.2 z oficjalnego obecnie forku jest najwyższą wersją dla 1.8. Jeżeli mowa o nieoficjalnym forku, Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! załączam link do Skripta 2.5 na wersję 1.8. Należy pamiętać o opcjonalnej kopii zapasowej skryptów oraz obowiązkowym usunięciu folderu Skript przed wstawieniem tej wersji Skripta. wymienilem wersje skripta i nadal to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 5 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 2 minuty temu, Normadi napisał: wymienilem wersje skripta i nadal to samo Ehh... W takim razie spróbuj jeszcze z wersjami 2.2, 2.2-dev37c oraz 2.2-dev36. Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Normadi 0
Cześć,
mam prośbę bo kompletnie nie wiem jak mógłbym to zrobić.
Potrafiłby ktoś i mógł mi napisać skrypt który będzie dodawał pieniądze graczom którzy są online.Chcialbym aby skrypt zawierał:
- Dodawanie graczom którzy są online do balance za każde 10min które spędza na serwerze pieniądze
- Gracze dostają 10$ co 10 min a vip 15$ co 10 min
- No i aby był dzienny limit np. 100$ dla graczy i 200$ dla vip
będę bardzo wdzięczny i z góry dziękuję
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi