SeIniKs 3 Opublikowano 1 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2020 Cześć chciałbym żeby ktoś zrobił mi skrypt na [YOU] czyli że jeżeli gracz z permisjami do YOU napisz na chacie "[YOU]" wtedy innemu graczu zamiast [YOU] wyświetli sie jego nick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 1 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2020 4 minuty temu, SeIniKs napisał: Cześć chciałbym żeby ktoś zrobił mi skrypt na [YOU] czyli że jeżeli gracz z permisjami do YOU napisz na chacie "[YOU]" wtedy innemu graczu zamiast [YOU] wyświetli sie jego nick Czy posiadasz jakiś plugin na czat? Czy na serwerze posiadasz ustawiony chat format? Problem z tym skryptem jest taki, że wiadomość na czacie jest jedna dla wszystkich, można jedynie zmienić zakres jej odbiorców. W takim wypadku najprościej byłoby anulować event i wysyłać do każdego gracza z osobna zmodyfikowaną wiadomość. on chat: player has permission "you" message contains "[YOU]" cancel event loop all players: set {_m} to message replace all "[YOU]" with "%loop-player%" in {_m} send "&6%player% &7>> &f%{_m}%" to loop-player PanMaruda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanMaruda 616 Opublikowano 1 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2020 (edytowane) 12 minut temu, SeIniKs napisał: Cześć chciałbym żeby ktoś zrobił mi skrypt na [YOU] czyli że jeżeli gracz z permisjami do YOU napisz na chacie "[YOU]" wtedy innemu graczu zamiast [YOU] wyświetli sie jego nick niestety takie coś nie jest zbyt przyjemne - tego typu personalizację ciężko będzie zrobić - najprościej robiąc możemy przerwać wysyłanie wiadomości chatu i przesłać ją ręcznie do wszystkich graczy, ale wtedy wszystkie pluginy od chatu przestaną działać poprawnie - mam na myśli np. antyspam, formatowanie chatu, włączanie / wyłącznie chatu i tak dalej... @Kormic szybciej się nie dało? XD Edytowane 1 grudnia 2020 przez PanMaruda Kormic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
SeIniKs 3
Cześć chciałbym żeby ktoś zrobił mi skrypt na [YOU] czyli że jeżeli gracz z permisjami do YOU napisz na chacie "[YOU]" wtedy innemu graczu zamiast [YOU] wyświetli sie jego nick
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi