giteczek12PL 1 Opublikowano 30 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2020 Mam problem z kodem, otoz po zabiciu nie mozna sie odrodzic, oraz trzeba relogac z serwera. Kod: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1921 Opublikowano 30 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2020 Teraz, giteczek12PL napisał: Mam problem z kodem, otoz po zabiciu nie mozna sie odrodzic, oraz trzeba relogac z serwera. Kod: Kod jest źle zrobiony ze względu na kilka rzeczy: 1. Powinieneś sprawdzać czy obrażenia są śmiertelne poprzez warunek: if final damage >= victim's health: 2. Nie anulujesz nigdzie eventu, więc nie blokujesz śmiertelnych obrażeń, a teleportacja martwego gracza może przynosić różne, niepożądane skutki. 3. Po otrzymaniu śmiertelnych obrażeń opóźniasz kod o 1/4 sekundy przed teleportacją gracza, co pozwala na to, aby gracz otrzymał kolejny raz śmiertelne obrażenia przed teleportacją. Dodatkowo: Zamiast ustawiać poziom życia ofiary na maksymalne, możesz ją uleczyć poprzez: heal victim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 giteczek12PL 1 Opublikowano 30 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2020 Dzieki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#34161 123 Opublikowano 30 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2020 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
giteczek12PL 1
Mam problem z kodem, otoz po zabiciu nie mozna sie odrodzic, oraz trzeba relogac z serwera.
Kod:
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi