Skocz do zawartości
  • 0

Błędy z skryptem z nagrodą

DarenN_
 Udostępnij

Pytanie

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
16 minut temu, DarenN_ napisał:

Witam mam problem, gdy wkleiłem kod do swojego serwera
wyskakują mi błędy:

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! <- Błędy

Kod:
Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! <- Kod skryptu ( z waszej strony nawet )

Z góry dziękuje

Zapewne posiadasz zbyt starą wersję Skripta.

• 0
1 minutę temu, DarenN_ napisał:

A czy najnowsza wersja 2.5.1 skriptu zadziała na wersji minecraft 1.8?

Nie, nie zadziała. Możesz ewentualnie spróbować z tą wersją: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Pamiętaj o kopii zapasowej skryptów o ile takowej potrzebujesz (zmiennych również) i usunięciu folderu Skript, aby nowy Skript mógł wygenerować przy starcie serwera nowy wraz z nową zawartością.

• 0
12 minut temu, Kormic napisał:

Nie, nie zadziała. Możesz ewentualnie spróbować z tą wersją: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Pamiętaj o kopii zapasowej skryptów o ile takowej potrzebujesz (zmiennych również) i usunięciu folderu Skript, aby nowy Skript mógł wygenerować przy starcie serwera nowy wraz z nową zawartością.

Wszystko działa poprawnie, nie wywala mi błędu - tylko nie wykrywa samej komendy tak jakby jej wcale nie było

• 0
2 minuty temu, DarenN_ napisał:

Wszystko działa poprawnie, nie wywala mi błędu - tylko nie wykrywa samej komendy tak jakby jej wcale nie było

Mógłbym otrzymać nieco dokładniejszą specyfikację twojego serwera? Mam na myśli silnik serwera i dokładną wersję serwera.

• 0
Teraz, DarenN_ napisał:

Spigot na wersje 1.8.8

Czy usunąłeś folder po starym Skript'cie? Czy próbowałeś restartować serwer?

Możesz w ostateczności spróbować wyłączyć serwer, ponownie zrobić opcjonalną kopię zapasową skryptów i/lub zmiennych, usunąć folder Skript i włączyć ponownie serwer.

• 0
Godzinę temu, Kormic napisał:

Możesz w ostateczności spróbować wyłączyć serwer, ponownie zrobić opcjonalną kopię zapasową skryptów i/lub zmiennych, usunąć folder Skript i włączyć ponownie serwer.

Tak usunąłem wszystko folder jak i sam plugin, resetowałem serwer dwukrotnie bo myślałem ze to moja wina. 
Spróbuje wyłączyć serwer i tak jak napisałeś, jeśli nie zadziała to sie odezwe ;/

Nadal nie działa, spróbowałem użyć skryptu który tworzy się automatycznie ( vanilla gui ) tak samo nie działa, może to wina tej wersji?

Albo nie dałoby rady przerobić ten skrypt na niższe wersje skripta?

Edytowane przez wiktorm12
wiktorm12

Łącze posty

Notatka dodana przez wiktorm12

• 0
58 minut temu, DarenN_ napisał:

Albo nie dałoby rady przerobić ten skrypt na niższe wersje skripta?

Dałoby radę, w tym celu mógłbyś użyć dodatku SkQuery.

1. błąd - usuwasz 'inventory' z błędnej linijki.

2. oraz 3. błąd - powinny zniknąć już po wrzuceniu dodatku na serwer.

4. błąd - spróbuj w ten sposób:

if "%inventory name of player's current inventory%" is not "&aOsiagniecia":

5. błąd - no cóż, tutaj błędna jest linijka 51, tymczasem ty załączyłeś jedynie 42 linijki kodu.

EDIT:

Możesz jeszcze spróbować pobrać Skripta 2.2 stąd: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Ewentualne wersje jeszcze z tej strony do przetestowania to 2.2-dev36 oraz 2.2 Fixes V8b.

Edytowane przez Kormic

• 0
16 minut temu, Kormic napisał:

Dałoby radę, w tym celu mógłbyś użyć dodatku SkQuery.

1. błąd - usuwasz 'inventory' z błędnej linijki.

2. oraz 3. błąd - powinny zniknąć już po wrzuceniu dodatku na serwer.

4. błąd - spróbuj w ten sposób:

if "%inventory name of player's current inventory%" is not "&aOsiagniecia":

5. błąd - no cóż, tutaj błędna jest linijka 51, tymczasem ty załączyłeś jedynie 42 linijki kodu.

Sam dodatek/plugin SkQuery mam na serwerze
Usunąłem inventory tak jak napisałeś, zamieniłem linijke 19 pkt. 4

Oto dalsze błędy:

Spoiler

[18:07:12 ERROR]: a slot can't be set to ('stone named "&cWykop 100k stone" with lore "&7Musisz wykopac &6100k &7stone', '"', "§7aby moc odebrac nagrode!", "" and "§7Twoj postep: §6%{osiagniecia::wykopanyStone::%the player%}%§e/§6100000") because the latter is neither an item type nor an item stack (Aos.sk, line 14: set slot 13 of player's current inventory to stone named "&cWykop 100k stone" with lore "&7Musisz wykopac &6100k &7stone," and "&7aby moc odebrac nagrode!" and "" and "&7Twoj postep: &6%{osiagniecia::wykopanyStone::%player%}%&e/&6100000"')
[18:07:12 ERROR]: a slot can't be set to (lore, "", '"&7Kliknij' and 'aby odebrac &anagrode&7!"') because the latter is neither an item type nor an item stack (Aos.sk, line 16: set slot 13 of player's current inventory to stone named "&aWykop 100k stone" with lore "&aWykopales &6100k &astone!" and "" and "&7Kliknij, aby odebrac &anagrode&7!"')
[18:07:12 ERROR]: '{osiagniecia::wykopanyStone::%player%}}' is not an entity type (Aos.sk, line 51: set {osiagniecia::wykopanyStone::%player%}} to 3999')
[18:07:12 INFO]: [Skript] Encountered 3 errors while reloading Aos.sk!

EDIT:

W wersji Skript 2.2 - Gui otwiera się poprawnie lecz nie ma w nim nic, oraz nie nadaje nagrody, wywala jeszcze inne bledy w tym je 4

Natomiast w wersji Skript 2.2-dev36 - wywałiło z 13 błędow z tabowaniem, poprawiłem to ale nadal wyskakuje jakiś error
Daje link do poprawionego skryptu oraz w nim co pisze z konsoli Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!
Edytowane przez DarenN_
wiktorm12

Poprawiam formatowanie

Notatka dodana przez wiktorm12

• 0
31 minut temu, DarenN_ napisał:

Daje link do poprawionego skryptu oraz w nim co pisze z konsoli Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Co do tych 3 warnów, po prostu po tych warunkach nic się nie dzieje, po każdym dwukropku na końcu linijki dalszy kod musi mieć o 1 wcięcie więcej.

Natomiast ten duży błąd jest związany z tym:

Cytat

[18:29:56 ERROR]: #!#! Current node: open chest with 3 rows named "&aOsiagniecia" to player (os.sk, line 4)

Tak więc spróbuj jeszcze raz wstawić tam 'inventory' zaraz po 'chest'.

• 0
8 minut temu, Kormic napisał:

Co do tych 3 warnów, po prostu po tych warunkach nic się nie dzieje, po każdym dwukropku na końcu linijki dalszy kod musi mieć o 1 wcięcie więcej.

Natomiast ten duży błąd jest związany z tym:

Tak więc spróbuj jeszcze raz wstawić tam 'inventory' zaraz po 'chest'.

Z tego co zrozumiałem powinno to wyglądać tak: 
        open chest inventory with 3 rows named "&aOsiagniecia" to player

Myśle że nadal te same komunikaty ale nie jestem pewny
Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Jeszcze chciałbym powiedzieć że komenda całkiem nie działa

Edytowane przez DarenN_

• 0
11 minut temu, DarenN_ napisał:

Z tego co zrozumiałem powinno to wyglądać tak: 
        open chest inventory with 3 rows named "&aOsiagniecia" to player

Myśle że nadal te same komunikaty ale nie jestem pewny
Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Jeszcze chciałbym powiedzieć że komenda całkiem nie działa

Spróbuj jeszcze raz tego:

2 godziny temu, Kormic napisał: