ShardIt 10 Opublikowano 21 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2020 (edytowane) Siemka, chciałem zrobić, że po wpisaniu komendy /test dostajemy główkę gracza CruXXx oraz sprawdzało kiedy ją ktoś kładzie : D , ale niestety nie wiem jak, pomógłby ktoś ? Wielkie dzięki Edytowane 21 listopada 2020 przez ShardIt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 21 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2020 7 minut temu, ShardIt napisał: Siemka, chciałem zrobić, że po wpisaniu komendy /test dostajemy główkę gracza CruXXx oraz sprawdzało kiedy ją ktoś kładzie : D , ale niestety nie wiem jak, pomógłby ktoś ? Wielkie dzięki Główkę danego gracza możesz uzyskać poprzez: ("nick_gracza" parsed as offline player)'s skull Natomiast stawianie jej możesz wykryć przy event'cie 'on place' gdzie sprawdzasz czy narzędziem gracza jest ta główka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ShardIt 10 Opublikowano 21 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2020 5 minut temu, Kormic napisał: Główkę danego gracza możesz uzyskać poprzez: ("nick_gracza" parsed as offline player)'s skull Natomiast stawianie jej możesz wykryć przy event'cie 'on place' gdzie sprawdzasz czy narzędziem gracza jest ta główka. on place ("nick_gracza" parsed as offline player)'s skull: bla bla czy to jest poprawnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 21 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2020 1 minutę temu, ShardIt napisał: on place ("nick_gracza" parsed as offline player)'s skull: bla bla czy to jest poprawnie ? Użyj zwyczajnie 'on place' i następnie w warunku sprawdź czym jest narzędzie gracza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ShardIt 10 Opublikowano 21 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2020 command /prezent [<offlineplayer>] [<int>]: permission: hubik.prezent permission message: &8» &4Blad!&c Brak Permissji! :( executable by: console and players trigger: if offlineplayer-arg is online: if int-arg is set: give ("CruXXx" parsed as offline player)'s skull to offlineplayer-arg send "&8» &7Otrzymales prezent &4x&c%int-arg%&7!" to offlineplayer-arg send "&8» &7Dano &7Prezent &4x&c%int-arg% &7dla gracza %offlineplayer-arg%" else: send "&8» &4Blad! &cPoprawne uzycie: &a/prezent <nick> <ilosc>" else: send "&8» &4Blad! &cGracz nie jest online!" on place: if player's tool is ("CruXXx" parsed as offline player)'s skull: cancel event remove 1 ("CruXXx" parsed as offline player)'s skull from player send "Otworzono D:" dobra, napisze tak, to jest kod, zrobiłem tak jak pisałeś, ale dalej błędy mi wywala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 21 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2020 3 minuty temu, ShardIt napisał: dobra, napisze tak, to jest kod, zrobiłem tak jak pisałeś, ale dalej błędy mi wywala Szkoda, że tych błędów nie podałeś... W linijce 8 jest błąd, gdyż próbujesz dać potencjalnie offline graczowi jakiś przedmiot. Co prawda sprawdzasz czy jest online, ale to i tak nie zadziała. Spróbuj zamienić typ argumentu 1 na text, w pierwszym warunku parse'uj go na offline playera, a w linijce 8 na playera. W linijce 17 dodaj za '1' słówko 'of'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ShardIt 10 Opublikowano 21 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2020 21 godzin temu, Kormic napisał: Szkoda, że tych błędów nie podałeś... W linijce 8 jest błąd, gdyż próbujesz dać potencjalnie offline graczowi jakiś przedmiot. Co prawda sprawdzasz czy jest online, ale to i tak nie zadziała. Spróbuj zamienić typ argumentu 1 na text, w pierwszym warunku parse'uj go na offline playera, a w linijce 8 na playera. W linijce 17 dodaj za '1' słówko 'of'. sorki, wyłączyłem serwer juz, ale problem był tutaj: command /prezent [<offlineplayer>] [<int>]: permission: hubik.prezent permission message: &8» &4Blad!&c Brak Permissji! :( executable by: console and players trigger: if offlineplayer-arg is online: if int-arg is set: ----> give ("CruXXx" parsed as offline player)'s skull to offlineplayer-arg send "&8» &7Otrzymales prezent &4x&c%int-arg%&7!" to offlineplayer-arg send "&8» &7Dano &7Prezent &4x&c%int-arg% &7dla gracza %offlineplayer-arg%" else: send "&8» &4Blad! &cPoprawne uzycie: &a/prezent <nick> <ilosc>" else: send "&8» &4Blad! &cGracz nie jest online!" on place: --->if player's tool is ("CruXXx" parsed as offline player)'s skull: cancel event remove 1 ("CruXXx" parsed as offline player)'s skull from player send "Otworzono D:" Dobra, udało mi się na tyle pozmieniać, że nie ma tamtych błędów, ale pojawił mi się nowy (zaznaczony powyżej). Błąd: '1 ("CruXXx" parsed as offline player)' is not an entity type Łączę posty Notatka dodana przez xAxee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
ShardIt 10
Siemka, chciałem zrobić, że po wpisaniu komendy /test dostajemy główkę gracza CruXXx oraz sprawdzało kiedy ją ktoś kładzie : D , ale niestety nie wiem jak, pomógłby ktoś ? Wielkie dzięki
Edytowane przez ShardItOdnośnik do komentarza
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi