Lampart10208 2 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 (edytowane) Cześć, chciałem zrobic skrypt który co 10 sekund sprawdza czy nad gray wool jest śnieg i jeżeli jest to go usuwa, ale coś nie działa Bład: there's no block in a periodical event (tools.sk, line 6: if block above loop block is snow:') every 10 seconds in "nc": loop all blocks: if loop-block is gray wool: if block above loop block is snow: set block above to air Edytowane 8 listopada 2020 przez Lampart10208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 Teraz, Lampart10208 napisał: Cześć, chciałem zrobic skrypt który co 10 sekund sprawdza czy nad gray wool jest śnieg i jeżeli jest to go usuwa, ale coś nie działa Bład: there's no block in a periodical event (tools.sk, line 6: if block above loop block is snow:') 1. Jak zobaczyłem 4. linijkę, zacząłem się śmiać pod nosem. Ty wiesz w ogóle co to robi? To zapętla miliony jak nie miliardy bloków, oczywiście to poskutkuje natychmiastowym crashem serwera. 2. Zapomniałeś myślnika w "loop block". 3. Jakbym zrobił usuwanie śniegu? Najlepiej wykorzystać do tego event 'on form of snow layer', w nim sprawdzamy blok pod 'event-block' i jeżeli jest nim szara wełna, to anulujemy event. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Shooterowy 356 Opublikowano 8 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2020 (edytowane) Dwa sposoby: 1. 41 minut temu, Kormic napisał: 3. Jakbym zrobił usuwanie śniegu? Najlepiej wykorzystać do tego event 'on form of snow layer', w nim sprawdzamy blok pod 'event-block' i jeżeli jest nim szara wełna, to anulujemy event. on form: if event-block is snow: if block below event-block is gray wool: cancel event 2. Dodanie pozycji położonego bloku wełny do listy i sprawdzanie co 10 sekund czy blok nad wełną to śnieg. on place: if event-block is gray wool: add event-location to {road::*} on break: if event-block is gray wool: if {road::*} contains event-location: remove event-location from {road::*} every 10 seconds: loop {road::*}: if block at loop-value is gray wool: if block above loop-value is snow: delete block above loop-value else: remove loop-value from {road::*} Edytowane 8 listopada 2020 przez Shooterowy Poprawienie kodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Lampart10208 2
Cześć, chciałem zrobic skrypt który co 10 sekund sprawdza czy nad gray wool jest śnieg i jeżeli jest to go usuwa, ale coś nie działa
Bład: there's no block in a periodical event (tools.sk, line 6: if block above loop block is snow:')
every 10 seconds in "nc": loop all blocks: if loop-block is gray wool: if block above loop block is snow: set block above to air
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi