Skocz do zawartości
  • 0

szerokość spawnu particli

Pytanie

Cześć. Mam takie pytanie. Czy mógłby ktoś mi pokazać (napisać) skrypt, w którym particle by się rozchodziły na konkretną szerokość i wysokość? Chodzi mi o to:

Tu jest zapis komendą: /particle flame ~ ~ ~ 2 3 2 0 100

Myślę że wszyscy znają się na komendach, i chodzi mi głównie o te na czerwono pokazane cyfry. Sprawiają że particle się rozchodzą na konkretną szerokość i wysokość, tylko że chciałbym wiedzieć jak takie coś zrobić w skrypcie.

Za wszelką pomoc dziękuje. :)

https://skript.pl/temat/42328-szeroko%C5%9B%C4%87-spawnu-particli/

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
10 minut temu, Kelly303 napisał:

Cześć. Mam takie pytanie. Czy mógłby ktoś mi pokazać (napisać) skrypt, w którym particle by się rozchodziły na konkretną szerokość i wysokość? Chodzi mi o to:

Tu jest zapis komendą: /particle flame ~ ~ ~ 2 3 2 0 100

Myślę że wszyscy znają się na komendach, i chodzi mi głównie o te na czerwono pokazane cyfry. Sprawiają że particle się rozchodzą na konkretną szerokość i wysokość, tylko że chciałbym wiedzieć jak takie coś zrobić w skrypcie.

Za wszelką pomoc dziękuje. :)

Skript nie wspiera ustawiania rozchodzenia się efektów wizualnych (particlesów).

Podam ci przykład ze Skripta:

command /test:
	trigger:
		loop 10 times:
			play mob spawner flames above player
			wait 10 ticks

Składnia wygląda następująco:

(play|show) %visual effects% (on|%directions%) %entities/locations% [(to %players%|in (radius|range) of %number%)]
(play|show) %number% %visual effects% (on|%directions%) %locations% [(to %players%|in (radius|range) of %number%)]

Natomiast lista dostępnych efektów wygląda następująco:

Spoiler

ender signal, mobspawner flames, potion break, smoke, hurt, wolf smoke, wolf hearts, wolf shaking, sheep eating, iron golem offering rose, villager hearts, angry villager entity, happy villager entity, witch magic, zombie turning to a villager, firework explosion, arrow particles, jumping rabbit, love hearts, squid rotation reset, entity poof, guardian target, block with shield, shield break, armor stand hit, hurt by thorns, iron golem sheathing rose, resurrection by totem, hurt by drowning, hurt by explosion, firework's spark, critical hit, magical critical hit, potion swirl, transparent potion swirl, spell, spell, witch spell, note, portal, flying glyph, flame, lava pop, footstep, water splash, smoke particle, huge explosion, large explosion, explosion, void fog, small smoke, cloud, coloured dust, snowball break, water drip, lava drip, snow shovel, slime, heart, angry villager, happy villager, large smoke, item crack, block break, block dust, end rod, falling dust, totem, spit, squid ink, bubble pop, current down, bubble column up, nautilus, dolphin, sneeze, campfire cosy smoke, campfire signal smoke, composter, flash, falling lava, landing lava, falling water, dripping honey, falling honey, landing honey, falling nectar, ash, crimson spore, soul fire flame, warped spore, dripping obsidian tear, falling obsidian tear, landing obsidian tear, soul, reverse portal, white ash

Jak widzisz, jest w czym wybierać. Należy pamiętać o tym, że niektóre efekty mogą być odgrywane jedynie na bytach, przykład:

play wolf hearts on clicked wolf

https://skript.pl/temat/42328-szeroko%C5%9B%C4%87-spawnu-particli/#findComment-265361

• 0

@Kormic

"Skript nie wspiera ustawiania rozchodzenia się efektów wizualnych (particlesów)."

tylko chyba właśnie sobie zaprzeczyłeś podając składnię... Skoro mamy

play effect %direction% %location|entity%

to chyba można podać kierunek i odległość w który i na jaką będą się particle rozchodzić? (zaznaczę tylko że to są jedynie przypuszczenia bo nigdy nie korzystałem z tego)

Edytowane przez PanMaruda
https://skript.pl/temat/42328-szeroko%C5%9B%C4%87-spawnu-particli/#findComment-265398

• 0
1 godzinę temu, PanMaruda napisał:

@Kormic

"Skript nie wspiera ustawiania rozchodzenia się efektów wizualnych (particlesów)."

tylko chyba właśnie sobie zaprzeczyłeś podając składnię... Skoro mamy

play effect %direction% %location|entity%

to chyba można podać kierunek i odległość w który i na jaką będą się particle rozchodzić? (zaznaczę tylko że to są jedynie przypuszczenia bo nigdy nie korzystałem z tego)

Kiedyś próbowałem bawić się z dymkiem i z tego co pamiętam, to ustawianie direction nie działało, a dymek cały czas leciał w jednym kierunku. Możliwe jednak, że na nowszych wersjach zostało to naprawione, wymagałoby to sprawdzenia.

https://skript.pl/temat/42328-szeroko%C5%9B%C4%87-spawnu-particli/#findComment-265411

• 0
5 minut temu, Kormic napisał:

Kiedyś próbowałem bawić się z dymkiem i z tego co pamiętam, to ustawianie direction nie działało, a dymek cały czas leciał w jednym kierunku. Możliwe jednak, że na nowszych wersjach zostało to naprawione, wymagałoby to sprawdzenia.

one w ogóle leciały w jednym kierunku nawet jak się go nie ustawiło - wylatywały od miejsca spawnu do góry pod lekkim kątem z prędkością z dupy, wbiję dzisiaj na korudę i sprawdzę :thinkcap:

https://skript.pl/temat/42328-szeroko%C5%9B%C4%87-spawnu-particli/#findComment-265414