SeIniKs 3 Opublikowano 26 października 2020 Udostępnij Opublikowano 26 października 2020 Cześć, jak zrobić żeby po prawym kliknięciu na fireball wystrzeliwał on z daną szybkością i mocą eksplozji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 26 października 2020 Udostępnij Opublikowano 26 października 2020 3 minuty temu, SeIniKs napisał: Cześć, jak zrobić żeby po prawym kliknięciu na fireball wystrzeliwał on z daną szybkością i mocą eksplozji? Wystarczy użyć eventu 'on right click with fireball', a w nim dodać efekt 'shoot a fireball from player with speed [prędkość]'. Natomiast jak ustawić moc eksplozji? Cóż tutaj masz 2 wyjścia: 1. Ustawienie mocy eksplozji w NBT fireballa poprzez dodatek SkBee lub SkStuff, może być również SkNBeeT. shoot a fireball from player with speed 1 add "{ExplosionPower:5}" to nbt of last spawned fireball Liczba w drugiej linijce oznacza moc. Nie jestem pewien czy to zadziała, gdyż dodawanie czegoś do NBT pocisków rzadko kiedy skutkowało. 2. Dodanie fireballa do listy przy jego wystrzeleniu, nasłuchiwanie do eventu 'on projectile hit', sprawdzanie czy fireball jest projectilem, jeśli tak, tworzysz większą eksplozję. add last spawned fireball to {fireballLista::*} on projectile hit: if {fireballLista::*} doesn't contain event-projectile: stop remove event-projectile from {fireballLista::*} create explosion of force 5 at location of event-projectile Ten sposób ma swoją wadę, mianowicie przy każdorazowym przeładowaniu tego skryptu będziesz otrzymywał w konsoli warna (ostrzeżenie), którym w tym przypadku nie trzeba się martwić. Pamiętaj aby korzystać z dokumentacji Skripta (jest ich wiele, poszukaj), a będziesz wiedział wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SeIniKs 3 Opublikowano 27 października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 października 2020 a wyślesz mi cały skrypt z szybkością 2 i mocą 4? ten mi nie chce działać (2) @Kormic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanMaruda 616 Opublikowano 27 października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 października 2020 14 minut temu, SeIniKs napisał: a wyślesz mi cały skrypt z szybkością 2 i mocą 4? ten mi nie chce działać (2) a może łaskawie wyjaśnisz dlaczego nie chce ci działać? Czy coś ci się nie podoba w działaniu czy może nie chce działać i wyrzuca błędy - czy chciałbyś nam je podać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
SeIniKs 3
Cześć, jak zrobić żeby po prawym kliknięciu na fireball wystrzeliwał on z daną szybkością i mocą eksplozji?
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi