Skocz do zawartości
  • 0

Komenda /info, /gtp

Gość Usunięty#17393

Pytanie

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
5 godzin temu, Szymon22432 napisał:

Witam!

Potrzebna mi jest komenda /info i /gtp

Dość dobrze opisałeś zlecenie, aczkolwiek muszę dopytać o dwie rzeczy.

1. Jak mają być prezentowani gracze online i offline w lore tego jajka? Ma być przykładowo tak?

- Członkowie: ONLINE: Romek1231, Szymon22432 OFFLINE: TomekPlayGames

Czy może tak?

- Członkowie:
   ONLINE: Romek1231, Szymon22432
   OFFLINE: TomekPlayGames

Oraz jeszcze jedno co do komendy /info. Podejrzewam, że samo jajko w GUI będzie dość słabo wyglądało. Czy powinienem dodać do tego jakieś szyby, aby nieco polepszyć wygląd tego?

2. W komendzie /gtp niepokoi mnie jedno. Jeżeli ona ma być dla wszystkich graczy, to to będzie bardzo dziwne. Załóżmy, że jakiś gracz wpisze /gtp <tag najlepszej gildii na serwerze>. No to przecież przeteleportuje go prosto do serca. Sprecyzuj dla kogo ma być ta komenda, bo jeżeli ma być dla członków gildii, to po co w takim razie ten tag w argumencie komendy?

Dodatkowo, czy powinienem dodać jakiś cooldown, aby gracze zbyt często nie używali tej komendy?

EDIT:

Czy w komendzie /gtp powinien być dozwolony zakres wysokości (przykładowo od 1 do 255)?

Edytowane przez Kormic
https://skript.pl/temat/42100-komenda-info-gtp/#findComment-264009

• 0
Gość Usunięty#17393
2 godziny temu, Kormic napisał:

Dość dobrze opisałeś zlecenie, aczkolwiek muszę dopytać o dwie rzeczy.

1. Jak mają być prezentowani gracze online i offline w lore tego jajka? Ma być przykładowo tak?

- Członkowie: ONLINE: Romek1231, Szymon22432 OFFLINE: TomekPlayGames

Czy może tak?

- Członkowie:
   ONLINE: Romek1231, Szymon22432
   OFFLINE: TomekPlayGames

Oraz jeszcze jedno co do komendy /info. Podejrzewam, że samo jajko w GUI będzie dość słabo wyglądało. Czy powinienem dodać do tego jakieś szyby, aby nieco polepszyć wygląd tego?

2. W komendzie /gtp niepokoi mnie jedno. Jeżeli ona ma być dla wszystkich graczy, to to będzie bardzo dziwne. Załóżmy, że jakiś gracz wpisze /gtp <tag najlepszej gildii na serwerze>. No to przecież przeteleportuje go prosto do serca. Sprecyzuj dla kogo ma być ta komenda, bo jeżeli ma być dla członków gildii, to po co w takim razie ten tag w argumencie komendy?

Dodatkowo, czy powinienem dodać jakiś cooldown, aby gracze zbyt często nie używali tej komendy?

EDIT:

Czy w komendzie /gtp powinien być dozwolony zakres wysokości (przykładowo od 1 do 255)?

Siemka.

1. Jeżeli się nie da zrobić takiego czegoś:

" Członkowie: &aSzymon22431 &8,&aRomek1231 &8. &cTomekPlayGames" 

To zrób to drugie z tymi "-"

Co do 2. To ma być komenda dla Admina ja dodam tam permisje o to się nie martw ;) i nie nie dodawać żadnego cooldowna 

Tak od 1 do 255

Dzięki za pomoc :)

Pozdrawiam.

https://skript.pl/temat/42100-komenda-info-gtp/#findComment-264030

• 0
2 godziny temu, Szymon22432 napisał:

Siemka.

1. Jeżeli się nie da zrobić takiego czegoś:

" Członkowie: &aSzymon22431 &8,&aRomek1231 &8. &cTomekPlayGames" 

To zrób to drugie z tymi "-"

Co do 2. To ma być komenda dla Admina ja dodam tam permisje o to się nie martw ;) i nie nie dodawać żadnego cooldowna 

Tak od 1 do 255

Dzięki za pomoc :)

Pozdrawiam.

Dobrze, a więc wracam z gotowym skryptem. Szczerze, po raz pierwszy robiłem większy skrypt do FunnyGuildsów, więc nie zdziw się gdy będą jakieś błędy.

Oto skrypt:

Wymagania:

Pamiętaj, aby przeczytać również wymagania dodatku FunnySkAddon.

PS. Możliwe, że jakiś błąd będzie wynikał z samego dodatku, a nie mojego kodu. Mimo wszystko postaram się odszukać przyczynę i skrypt w miarę możliwości naprawić.

EDIT:

W linijkach 51 i 52 możesz ustawić permisje oraz wiadomość w przypadku jej braku dla komendy. Jeżeli natomiast masz jakiś własny plugin/sposób, to możesz je usunąć.

Edytowane przez Kormic
https://skript.pl/temat/42100-komenda-info-gtp/#findComment-264048

• 0
Gość Usunięty#17393
36 minut temu, Kormic napisał:

Dobrze, a więc wracam z gotowym skryptem. Szczerze, po raz pierwszy robiłem większy skrypt do FunnyGuildsów, więc nie zdziw się gdy będą jakieś błędy.

Oto skrypt: 

Wymagania:

Pamiętaj, aby przeczytać również wymagania dodatku FunnySkAddon.

PS. Możliwe, że jakiś błąd będzie wynikał z samego dodatku, a nie mojego kodu. Mimo wszystko postaram się odszukać przyczynę i skrypt w miarę możliwości naprawić.

EDIT:

W linijkach 51 i 52 możesz ustawić permisje oraz wiadomość w przypadku jej braku dla komendy. Jeżeli natomiast masz jakiś własny plugin/sposób, to możesz je usunąć.

Super że mi pomagasz :) 

Ale niestety i w tym i w tym są błędy :/ 

W /info jest: 

- W sojusz jest "<none>" jak nie ma sojuszy tak samo z zastepca

Co do /gtp

Komenda nie działa wpisuje /gtp TAG nic nawet jak wpisze wysokość :/ 

https://skript.pl/temat/42100-komenda-info-gtp/#findComment-264050

• 0
21 minut temu, Szymon22432 napisał:

W sojusz jest "<none>" jak nie ma sojuszy tak samo z zastepca

Dobrze, że mi o tym przypomniałeś. Teraz będzie w skrypcie sprawdzanie czy są jakieś sojusze i czy są zastępcy.

EDIT:

Dodałem również sprawdzanie czy listy członków online i offline nie są puste.

21 minut temu, Szymon22432 napisał:

Komenda nie działa wpisuje /gtp TAG nic nawet jak wpisze wysokość

Hmm... posługiwałem się dokumentacją dodatku, więc nie wiem szczerze o co biega. W linijkach 68, 69 oraz 74 dodałem proste wiadomości wysyłające wartości zmiennych. Jeżeli żadna z nich nie wyśle "<none>", to znaczy, że problem jest z FunnySkAddon, a i być może z samym FunnyGuilds. Albo będzie najprościej jak wyślesz wszystko, co pokazało się na czacie po użyciu komendy /gtp.

Dałem nowy link do poprawionego skryptu w mojej odpowiedzi wyżej.

Przy okazji wypróbuj wszystkie zabezpieczenia w skrypcie, np. podawaj tag gildii nieistniejącej na serwerze, ustawiaj w komendzie dziwne argumenty itp.

Edytowane przez Kormic
https://skript.pl/temat/42100-komenda-info-gtp/#findComment-264051

• 0
Gość Usunięty#17393
26 minut temu, Kormic napisał:

Dobrze, że mi o tym przypomniałeś. Teraz będzie w skrypcie sprawdzanie czy są jakieś sojusze i czy są zastępcy.

EDIT:

Dodałem również sprawdzanie czy listy członków online i offline nie są puste.

Hmm... posługiwałem się dokumentacją dodatku, więc nie wiem szczerze o co biega. W linijkach 68, 69 oraz 74 dodałem proste wiadomości wysyłające wartości zmiennych. Jeżeli żadna z nich nie wyśle "<none>", to znaczy, że problem jest z FunnySkAddon, a i być może z samym FunnyGuilds. Albo będzie najprościej jak wyślesz wszystko, co pokazało się na czacie po użyciu komendy /gtp.

Dałem nowy link do poprawionego skryptu w mojej odpowiedzi wyżej.

Przy okazji wypróbuj wszystkie zabezpieczenia w skrypcie, np. podawaj tag gildii nieistniejącej na serwerze, ustawiaj w komendzie dziwne argumenty itp.

Ogl naprawiłem wszystko ;) 

W komendzie /gtp zamiast serca gildii użyłem bazy gildii i działa teraz :) 

I jeszcze mam jedną komendę do napisania dał byś rade? 

Miała by ona tak wyglądać:

Komenda /upr otwiera się GUI gdzie będą wszystkie główki członków gildii (nawet jak są offline) w lore główki ma być:

- "Nick: NICK"

- "Ranking: RANKING"

- "Ranga w gildii: ZAŁOŻYCIEL/ZASTĘPCA/CZŁONEK"

Po naciśnięciu na główkę zamyka się GUI i automatycznie gracz wpisuje komendę /uprawnienia <nick gracza z główki>

Dał byś rade napisać takie coś?

Z góry dzięki i pozdrawiam :) 

https://skript.pl/temat/42100-komenda-info-gtp/#findComment-264056

• 0
9 minut temu, Szymon22432 napisał:

Ogl naprawiłem wszystko

Kurczę, gdyby tylko było więcej takich zleceniodawców jak ty na tym forum... tacy jak ty trafiają się raz na 100 jak nie 1000 przypadków. Mimo wszystko zdobyłeś tym mój szacunek i udowodniłeś, że potrafisz używać poprawnie mózgu oraz wyszukiwarki Google w celu rozwiązania problemu (na tym forum to się rzadko zdarza i to nie jest ironia).

12 minut temu, Szymon22432 napisał:

Ogl naprawiłem wszystko ;) 

W komendzie /gtp zamiast serca gildii użyłem bazy gildii i działa teraz :) 

I jeszcze mam jedną komendę do napisania dał byś rade? 

Miała by ona tak wyglądać:

Komenda /upr otwiera się GUI gdzie będą wszystkie główki członków gildii (nawet jak są offline) w lore główki ma być:

- "Nick: NICK"

- "Ranking: RANKING"

- "Ranga w gildii: ZAŁOŻYCIEL/ZASTĘPCA/CZŁONEK"

Po naciśnięciu na główkę zamyka się GUI i automatycznie gracz wpisuje komendę /uprawnienia <nick gracza z główki>

Dał byś rade napisać takie coś?

Na forum panuje zasada: 1 wątek = 1 zlecenie, na przyszłość pamiętaj o tym. Jeśli chcesz abym to zrobił, załóż nowy wątek.

https://skript.pl/temat/42100-komenda-info-gtp/#findComment-264057

• 0
Gość Usunięty#17393
19 minut temu, Kormic napisał:

Kurczę, gdyby tylko było więcej takich zleceniodawców jak ty na tym forum... tacy jak ty trafiają się raz na 100 jak nie 1000 przypadków. Mimo wszystko zdobyłeś tym mój szacunek i udowodniłeś, że potrafisz używać poprawnie mózgu oraz wyszukiwarki Google w celu rozwiązania problemu (na tym forum to się rzadko zdarza i to nie jest ironia).

Na forum panuje zasada: 1 wątek = 1 zlecenie, na przyszłość pamiętaj o tym. Jeśli chcesz abym to zrobił, załóż nowy wątek.

Zrobione, dzięki za pomoc :) 

Temat do zamknięcia! 

https://skript.pl/temat/42100-komenda-info-gtp/#findComment-264061

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...