Skocz do zawartości
  • 0

cant understand execute console command

NapiTK

Pytanie

command /pos1:
    trigger:
        set {zadanie1} to (location of block at player)
        execute player command "hd create zadanie1 &uZadanie nr1 | Użyj komendy /zadanie1 aby wykonać zadanie"

command /zadanie1:
    trigger:
        if (location of block at player) = {zadanie1}:
            send "SIEMA"
            execute console command "hd delete zadanie1"
            execute console command "execute at %player% run summon firework_rocket ~ ~ ~ {LifeTime:30,FireworksItem:{id:firework_rocket,Count:1,tag:{Fireworks:{Flight:1,Explosions:[{Type:3,Flicker:1,Trail:1,Colors:[I;14188952,4312372,15435844],FadeColors:[I;11250603,4312372,14602026]}]}}}}"
            broadcast "&6&lGracz &e%player% &6&lodnalazł zadanie"
            set {zadanie1} to 0
            wait 2 second
            send "&5Z tej strony &d&kkutas69 &5zaraz ześle ci typa od zadania"
            send "&6Proszę ciebie jestem naprawdę głupi, mógłbyś złowić i ugotować dla mnie kilka dorszy? Proszę mam tylko te dziwne kryształy..."
            execute console command "execute at %player% run summon villager ~ ~ ~ {VillagerData:{profession:fisherman,level:5,type:plains},Invulnerable:1,PersistenceRequired:1,Silent:1,NoAI:1,CustomName:"\"Marcin\"",Offers:{Recipes:[{buy:{id:cooked_cod,Count:4},sell:{id:diamond,Count:2,tag:{display:{Name:"\"Magiczne Kryształy (diament)\""}}},rewardExp:0b,maxUses:1}]}} "
        else:
            send "&aStoisz w &człym &amiejscu lub zadanie to zostało już odnalezione"

Wyskakuje mi błąd can't understand this condition/effect i to co na niebiesko
BŁĄD: https://imgur.com/a/OZXgVn8
Wyrażenie podobne u góry działa jak należy

Edytowane przez JanekJaran
Poprawiam formatowanie
JanekJaran

Poprawiono formatowanie.

Notatka dodana przez JanekJaran

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
11 godzin temu, NapiTK napisał:

Wyskakuje mi błąd can't understand this condition/effect i to co na niebiesko
BŁĄD: https://imgur.com/a/OZXgVn8
Wyrażenie podobne u góry działa jak należy

Problem występuje w dwóch miejscach w komendzie:

"\"Marcin\""

oraz:

"\"Magiczne Kryształy (diament)\""

W zły sposób podwoiłeś cudzysłów w tych dwóch miejscach w komendzie. Usuń ukośnik występujący między rozpoczynającymi podwojonymi cudzysłowiami, a będzie działało.

Edytowane przez Kormic

• 0
34 minuty temu, NapiTK napisał:

Marcin się nie respi :(

No cóż, jedynie co ci mogę poradzić to dokładne sprawdzenie komendy pod względem poprawności i czy aby na pewno nie ma w niej jakiegokolwiek błędu.

Z tego co widzę, to masz prosty debug w postaci wiadomości "SIEMA". Sprawdź czy przy wykonywaniu komendy ona się pokazuje. Jeśli tak, to znaczy, że w tych komendach w execute'ach masz jakieś błędy. Natomiast jeśli nie, to znaczy, że warunek powyżej w kodzie nie został spełniony.

Co do samego warunku w przypadku gdy nie działa: lepiej, abyś sprawdzał odległość między tymi dwoma blokami poprzez 'distance between {_blok} and {_blok1} is less than 0.5:'.

Oczywiście w miejsce tych dwóch zmiennych wstawiasz to, co ci jest potrzebne.