Xa4inz 1 Opublikowano 28 września 2020 Udostępnij Opublikowano 28 września 2020 Chciałbym się zapytać czy plugin Skript ma możliwość uwzględnienia małych i dużych znaków np. W loginach użytkowników na serwerze? A jeśli da się to jak to zrobić? Może mi ktoś to zademonstrować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 28 września 2020 Udostępnij Opublikowano 28 września 2020 3 minuty temu, Xa4inz napisał: Chciałbym się zapytać czy plugin Skript ma możliwość uwzględnienia małych i dużych znaków np. W loginach użytkowników na serwerze? A jeśli da się to jak to zrobić? Może mi ktoś to zademonstrować? Domyślnie Skript nie jest case-sensitive, lecz można to zmienić w pliku konfiguracyjnym. Tutaj przykładowy skrypt na "logowanie": command /testustaw [<text>]: trigger: set {test} to arg 1 command /test [<text>]: trigger: if arg 1 is {test}: send "&aPomyslnie zalogowano!" else: kick player due to "&cBledne haslo!" Z wartością 'case-sensitive' ustawioną na 'false' ustawiłem hasło "BEkAuuU". Wpisałem przy logowaniu "bekauuu" i zadziałało. Przy "BEkAuuU" wynik ten sam. Zmieniam wartość 'case-sensitive' na 'true'. Próba druga. Hasło to samo, wpisuję ponownie "bekauuu" i już nie jest ono poprawne. Wpisałem "BEkAuuU" i zadziałało. Tak więc jest to kwestia odpowiedniego skonfigurowania. Można się jednak i bez tego obejść, np. z pomocą dodatku skript-reflect pozwalającego na używanie wyrażeń z Javy. Przykład: if arg 1.equals({test}): if arg 1.equalsIgnoreCase({test}): Xa4inz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Xa4inz 1 Opublikowano 28 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 września 2020 8 minut temu, Kormic napisał: Domyślnie Skript nie jest case-sensitive, lecz można to zmienić w pliku konfiguracyjnym. Tutaj przykładowy skrypt na "logowanie": command /testustaw [<text>]: trigger: set {test} to arg 1 command /test [<text>]: trigger: if arg 1 is {test}: send "&aPomyslnie zalogowano!" else: kick player due to "&cBledne haslo!" Z wartością 'case-sensitive' ustawioną na 'false' ustawiłem hasło "BEkAuuU". Wpisałem przy logowaniu "bekauuu" i zadziałało. Przy "BEkAuuU" wynik ten sam. Zmieniam wartość 'case-sensitive' na 'true'. Próba druga. Hasło to samo, wpisuję ponownie "bekauuu" i już nie jest ono poprawne. Wpisałem "BEkAuuU" i zadziałało. Tak więc jest to kwestia odpowiedniego skonfigurowania. Można się jednak i bez tego obejść, np. z pomocą dodatku skript-reflect pozwalającego na używanie wyrażeń z Javy. Przykład: if arg 1.equals({test}): if arg 1.equalsIgnoreCase({test}): dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wiktorm12 104 Opublikowano 29 września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 września 2020 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Xa4inz 1
Chciałbym się zapytać czy plugin Skript ma możliwość uwzględnienia małych i dużych znaków np. W loginach użytkowników na serwerze?
A jeśli da się to jak to zrobić? Może mi ktoś to zademonstrować?
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi