Skocz do zawartości
  • 0

Text z URL

wiktorm12
 Udostępnij

Pytanie

Hej skriptowicze!
Mam taki oto fragment kodziku:

set {_k} to text from "Link"

I mam pytanie do jakiejś mądrej i miłej duszyczki obcykanej w tym temacie...
Kod działa jeżeli używam go na stronach z rawkami typu code.skript.pl lub pastepin, lecz jeżeli używam go na mojej domenie, która postawiona jest na DNS cloudflare (nie wiem szczerze mówiąc czy to coś zmienia) i ipv6 które dzięki usługą użytych przeze mnie DNS jest dostępne po ipv4 nie działa, a dokładnie zwraca mi wartość "<none>" . Dodam jeszcze że w normalnej przeglądarce strona działa i wyświetla odpowiedni kod (nigdy nie jest pustą stroną).
Jeżeli ktoś spotkał się już z takim problemem lub domyśla się co robię źle bardzo proszę o podpowiedź (oczywiście mogą one dotyczyć samego kodu jak i ustawień CloudFlare)...

Z góry wielkie serduszko dla osoby, która pomoże <3 

(PS. na koniec dodam że nie mogę użyć to łączenia ze stroną IPv4, ponieważ hosting nie daje mi takiej opcji)

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
1 minutę temu, wiktorm12 napisał:

Hej skriptowicze!
Mam taki oto fragment kodziku:

set {_k} to text from "Link"

I mam pytanie do jakiejś mądrej i miłej duszyczki obcykanej w tym temacie...
Kod działa jeżeli używam go na stronach z rawkami typu code.skript.pl lub pastepin, lecz jeżeli używam go na mojej domenie, która postawiona jest na DNS cloudflare (nie wiem szczerze mówiąc czy to coś zmienia) i ipv6 które dzięki usługą użytych przeze mnie DNS jest dostępne po ipv4 nie działa, a dokładnie zwraca mi wartość "<none>" . Dodam jeszcze że w normalnej przeglądarce strona działa i wyświetla odpowiedni kod (nigdy nie jest pustą stroną).
Jeżeli ktoś spotkał się już z takim problemem lub domyśla się co robię źle bardzo proszę o podpowiedź (oczywiście mogą one dotyczyć samego kodu jak i ustawień CloudFlare)...

Z góry wielkie serduszko dla osoby, która pomoże <3 

(PS. na koniec dodam że nie mogę użyć to łączenia ze stroną IPv4, ponieważ hosting nie daje mi takiej opcji)

Jakiego dodatku używasz do kopiowania rawa ze stronki? SkUtilities?

• 0
3 minuty temu, wiktorm12 napisał:

Tutaj używam skQuery

Hmm... Możesz spróbować użyć linku "view-source:(twój link)". Jakby nie spojrzeć, to też jest w pewnym sensie raw. Miałem jedynie przyjemność korzystać z SkUtilities jeśli chodzi o kopiowanie rawów.

Edytowane przez Kormic

• 0
2 minuty temu, Kormic napisał:

Hmm... Możesz spróbować użyć linku "view-source:(twój link)". Miałem jedynie przyjemność korzystać z SkUtilities jeśli chodzi o kopiowanie rawów.

Niestety również nie działa :/ 
Jakbyś mógł mi napisać jak używałeś SkUtilities do tego byłbym wdzięczny może taki sposób by zadziałał

• 0
1 minutę temu, wiktorm12 napisał:

Niestety również nie działa :/ 
Jakbyś mógł mi napisać jak używałeś SkUtilities do tego byłbym wdzięczny może taki sposób by zadziałał

W SkUtilities można przechwycić zawartość rawa na kilka sposobów, wymienię dwa spośród nich:

1. Tworzenie pustego pliku w danej ścieżce i wstawianie zawartości stronki do niego. Taki przykład:

options:
	SCIEZKA: plugins/Skript/scripts/test/test.sk
	LINK: (tutaj twoj link)

command /test:
	trigger:
		create file "{@SCIEZKA}"
		send "&aUtworzono plik &6{@SCIEZKA}&a." to sender
		download file from "{@LINK}" to file "{@SCIEZKA}"
		send "&aZaladowano zawartosc z &e{@LINK} &ado pliku &6{@SCIEZKA}&a." to sender

Możesz również wstawić linki bezpośrednio w stringi, ale użyłem options dla ładu i łatwości obsługi.

2. Ustawianie zawartości strony do listy. Również przykład:

options:
	LINK: (tutaj twoj link)

command /test:
	trigger:
		set {_lista::*} to url "{@LINK}"'s contents
		loop {_lista::*}:
			add 1 to {_int}
			send "&fLinijka nr &6%{_int}%&f. &7%loop-value%" to sender
			if {_int} is 5:
				exit loop

Mam nadzieję, że w jakiś sposób pomogłem.

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...