Skocz do zawartości

Hypixel Nick - Skrypt na nick jak z Hypixela

Rekomendowane odpowiedzi

HYPIXEL NICK

Cześć, zrobiłem skrypt na zmiane nicku jaką posiadają Youtuberzy na Hypixelu.

Mam nadzieję, że skrypt się spodoba. Jest to mój pierwszy skrypt który tu publikuję.

Skrypt jest robiony pod minecraft 1.8. (Działa bezproblemowo na 1.8.8)

Jak to działa?

Skrypt umożliwia zmianę nazwy na czacie oraz tabliście używając przeznaczonej komendy.

Po użyciu komendy pojawi się GUI z wyborem fałszywej rangi, Do wyboru są rangi które *istnieją na serwerze oraz możliwość nie zmieniania rangi.

Po wyborze, zostanie wyświetlona informacja o zmianie nicku, i potem nick jest już zmieniony.

* - są ustalone w skrypcie

Wymagania:

Wymaganie pluginy zostały wymienione w skrypcie, ale jeżeli ktoś nie przeczytał, to pluginy są następujące:

Cytat

EssentialsChat-2.x-SNAPSHOT (Opcjonalne), Skript 2.1.2, skQuery Lime dla minecrafta 1.8, PermissionsEx 1.23.4, skRayFall+ v1.9.12.

Konfiguracja Pluginów:

Część pluginów musi być specjalnie skonfigurowana aby skrypt działał poprawnie.

Konfiguracja PermissionsEX:

Cytat

Rangi: gracz_fake, vip_fake, vip+_fake, mvp_fake, mvp+_fake, mvp++_fake, youtuber. Wszystkie rangi muszą posiadać permisję do GUI oraz komend (Do znalezienia w skrypcie, można zmienic).

Konfiguracja Essentials:

Cytat

config.yml, linia 32. "change-displayname: false"
config.yml, zakładka EssentialsChat
Do "group-formats:" dodaj:
gracz_fake: "&7{DISPLAYNAME} &8» &7{MESSAGE}"
vip_fake: "&a[&aVIP&a] &a{DISPLAYNAME} &8» &f{MESSAGE}"
vip+_fake: "&a[&aVIP&c+&a] &a{DISPLAYNAME} &8» &f{MESSAGE}"
mvp_fake: "&b[&bMVP&b] &b{DISPLAYNAME} &8» &f{MESSAGE}"
mvp+_fake: "&b[&bMVP&c+&b] &b{DISPLAYNAME} &8» &f{MESSAGE}"
mvp++_fake: "&6[&6MVP&4++&6] &6{DISPLAYNAME} &8» &f{MESSAGE}"
YouTuber: "&c[&fYOUTUBE&c] {DISPLAYNAME} &8» &f{MESSAGE}"

Komendy

/zmiennick <nick> - Zmienia Nick oraz daje możliwość wyboru rangi.

/unnick - Usuwa nick (Można zrobic poprzez /zmiennick)

Istnieje komenda /nickchangeessentials, ale komenda ta jest używana przez skrypt aby kontynuować po wyborze z gui.

/nickadm <nick> - Panel administracyjny dający możliwość kontroli nicku innego gracza. (Wersja 1.5)

GUI

Skrypt:

v1.5 - https://code.skript.pl/7ffxqUkX

v1 .0 - https://code.skript.pl/5s8m6uvH  (Przestarzałe)

Changelog:

Spoiler

Wersja 1.0 - Wydanie

Wersja 1.5 - Zmniejszenie kodu, dodanie nowych komend.

TODO: (Piszcie jakieś propozycje)

Spoiler

AutoUpdate,
Uprawnienia/Nazwy rang w "options:".
Zmniejszenie kodu Zrobione

Mam nadzieję, że skrypt się podobał. Cześć!

Edytowane przez TpoyOfficial
Aktualizacja
https://skript.pl/temat/41655-hypixel-nick-skrypt-na-nick-jak-z-hypixela/

Skrypt ładny i ciekawy, być może komuś się przyda.

Kilka uwag ode mnie:

1. Nie używaj format slot, zamiast tego użyj Skripta (set slot) lub mGUI autorstwa Pana Marudy. Chociaż ze względu na starą wersję Skripta jestem w stanie zrozumieć dlaczego używasz SkQuery do tworzenia GUI.

2. W triggerach nie ma sensu sprawdzać czy argument jest ustawiony, gdyż i tak jest obowiązkowy. Gdybyś miał przykładowo tak:

command /zmiennick [<text>]:
	executable by: players
	trigger:
		if player doesn't have permission "twoja.permisja":
			send "&4Nie masz dostepu do tej komendy." to player
			stop
		if arg 1 is not set:
			send "&cMusisz podac nowy nick!" to player
			stop
		#twój dalszy kod	

To to miałoby rację bytu. W definiowaniu komendy to czy typ argumentu jest między nawiasami kwadratowymi określa czy argument trzeba podać. Czyli w skrócie: [<typ_argumentu>] to nieobowiązkowy, a <typ_argumentu> to obowiązkowy.

3. Można w komendzie /nickchangeessentials znacznie ograniczyć ilość kodu. Zauważ, że wielokrotnie wysyłasz tę samą wiadomość lub wykonujesz tę samą rzecz. Czyli przykładowo dobrze jest zrobić coś takiego:

command /nickchangeessentials <integer> <text>:
	trigger:
		if arg 1 is not between 1 and 7:
			stop
		if arg 1 is 1:
			execute console command "pex user %player% group set gracz_fake"
		if arg 1 is 2:
			execute console command "pex user %player% group set vip_fake"
		if arg 1 is 3:
			execute console command "pex user %player% group set vip+_fake"
		set player's display name to "%arg 2%"
		set player's tablist name to "%arg 2%"
		send player title "" with subtitle "&aTwoj nick zostal zmieniony!"

4. W pexie lepiej użyć 'group add' aniżeli 'group set', jest to zawsze bezpieczniejsze i masz pewność, że żadna grupa graczowi się nie usunie.

EDIT:

Oczywiście do konstruktywnej krytyki nie ma co się zrażać, spokojnie. Uważam, że zrobiłeś dobrą robotę.

Edytowane przez Kormic
https://skript.pl/temat/41655-hypixel-nick-skrypt-na-nick-jak-z-hypixela/#findComment-260985

31 minut temu, Kormic napisał:

Skrypt ładny i ciekawy, być może komuś się przyda.

Kilka uwag ode mnie:

1. Nie używaj format slot, zamiast tego użyj Skripta (set slot) lub mGUI autorstwa Pana Marudy. Chociaż ze względu na starą wersję Skripta jestem w stanie zrozumieć dlaczego używasz SkQuery do tworzenia GUI.

2. W triggerach nie ma sensu sprawdzać czy argument jest ustawiony, gdyż i tak jest obowiązkowy. Gdybyś miał przykładowo tak:

command /zmiennick [<text>]:
	executable by: players
	trigger:
		if player doesn't have permission "twoja.permisja":
			send "&4Nie masz dostepu do tej komendy." to player
			stop
		if arg 1 is not set:
			send "&cMusisz podac nowy nick!" to player
			stop
		#twój dalszy kod	

To to miałoby rację bytu. W definiowaniu komendy to czy typ argumentu jest między nawiasami kwadratowymi określa czy argument trzeba podać. Czyli w skrócie: [<typ_argumentu>] to nieobowiązkowy, a <typ_argumentu> to obowiązkowy.

3. Można w komendzie /nickchangeessentials znacznie ograniczyć ilość kodu. Zauważ, że wielokrotnie wysyłasz tę samą wiadomość lub wykonujesz tę samą rzecz. Czyli przykładowo dobrze jest zrobić coś takiego:

command /nickchangeessentials <integer> <text>:
	trigger:
		if arg 1 is not between 1 and 7:
			stop
		if arg 1 is 1:
			execute console command "pex user %player% group set gracz_fake"
		if arg 1 is 2:
			execute console command "pex user %player% group set vip_fake"
		if arg 1 is 3:
			execute console command "pex user %player% group set vip+_fake"
		set player's display name to "%arg 2%"
		set player's tablist name to "%arg 2%"
		send player title "" with subtitle "&aTwoj nick zostal zmieniony!"

4. W pexie lepiej użyć 'group add' aniżeli 'group set', jest to zawsze bezpieczniejsze i masz pewność, że żadna grupa graczowi się nie usunie.

EDIT:

Oczywiście do konstruktywnej krytyki nie ma co się zrażać, spokojnie. Uważam, że zrobiłeś dobrą robotę.

Dzięki za uwagi, w następnej wersji skryptu postaram się poprawić!
Zmienię w pexie na group add, miałem to zrobić ale najwyraźniej zapomniałem ¯\_(ツ)_/¯
Próbowałem używać set slota, ale chyba ta wersja skriptu takowego nie wspiera (skript nie rozumiał polecenia).
W punkcie 3 masz rację, poprawię to, dzięki za fajną podpowiedź! 
Co do punktu 2 - Usunę sprawdzanie. (nie trzeba odrazu walić z tekstem "a bo nie ma [<text>] to ty rak" nie wspominając o autorze takowej wiadomości)
Dzięki za fajne porady, jeszcze dziś postaram się wydać update!

https://skript.pl/temat/41655-hypixel-nick-skrypt-na-nick-jak-z-hypixela/#findComment-260989

1 minutę temu, Helios1993 napisał:

Po co komuś skrypt, który do działania wymaga śmieciowego i martwego plugina, który jedynie zepsuje serwer? I jeszcze ten prehistoryczny essentials i skript...

Jeżeli chodzi o pex, to ja osobiście nie mam z pexem problemu, jeszcze nigdy nic złego się nie stało. LP nie ogarniam, jest zbyt skomplikowane, przyzwyczaiłem się do prostego w obsłudze pexa. Essentialsy prehistoryczne, bo nowsze nie chciały współgrać z pexem. Skript także prehistoryczny (2.1.2) bo nie wspiera skQuery Lime dla 1.8 którego użyłem w tym skrypcie. 

https://skript.pl/temat/41655-hypixel-nick-skrypt-na-nick-jak-z-hypixela/#findComment-260990

Pex jest jednym z gorszych pluginów na uprawnienia, jest słabo zoptymalizowany, jest porzucony od 4 lat, ma wiele błędów i ma mało opcji. Luckperms jest od niego o wiele lepszy i prostszy. Dobre pluginy nie będą działały ze śmieciowymi, tak już jest. Najnowsza wersja skquery działa poprawnie z najnowszą wersją skripta (także na 1.8).

https://skript.pl/temat/41655-hypixel-nick-skrypt-na-nick-jak-z-hypixela/#findComment-260995

1 godzinę temu, Helios1993 napisał:

Pex jest jednym z gorszych pluginów na uprawnienia, jest słabo zoptymalizowany, jest porzucony od 4 lat, ma wiele błędów i ma mało opcji. Luckperms jest od niego o wiele lepszy i prostszy. Dobre pluginy nie będą działały ze śmieciowymi, tak już jest. Najnowsza wersja skquery działa poprawnie z najnowszą wersją skripta (także na 1.8).

A to ciekawe, mi próbując nie działało (ERROR: Is it up to date? w konsoli, i plugin sie wyłączał)

https://skript.pl/temat/41655-hypixel-nick-skrypt-na-nick-jak-z-hypixela/#findComment-261010

5 godzin temu, Helios1993 napisał:

Po co komuś skrypt, który do działania wymaga śmieciowego i martwego plugina, który jedynie zepsuje serwer? I jeszcze ten prehistoryczny essentials i skript...

Ale co cie interesuje kto używa jakich pluginów dalej są serwery używające Pex'a co gdzie nie widzie coś o Pexie to ty piszesz właśnie takie komentarze,
Pex jest dalej kontynuowany na jenkins Jest on aktualizowany, w najnowszej wersji z właśnie jenkins'a było mało błędów.
To że ty jesteś Fanatykiem LuckPermsa nie znaczy że masz od razu pisać komentarze tego typu
już ci tam chyba kolega Masters wyjaśnił kilka rzeczy

nie wiem skąd ty tego pexa pobierasz ze masz błedy z dev bukkita czy co?

Edytowane przez dziwakkolega
https://skript.pl/temat/41655-hypixel-nick-skrypt-na-nick-jak-z-hypixela/#findComment-261044

10 godzin temu, dziwakkolega napisał:

Ale co cie interesuje kto używa jakich pluginów dalej są serwery używające Pex'a co gdzie nie widzie coś o Pexie to ty piszesz właśnie takie komentarze,
Pex jest dalej kontynuowany na jenkins Jest on aktualizowany, w najnowszej wersji z właśnie jenkins'a było mało błędów.
To że ty jesteś Fanatykiem LuckPermsa nie znaczy że masz od razu pisać komentarze tego typu
już ci tam chyba kolega Masters wyjaśnił kilka rzeczy

nie wiem skąd ty tego pexa pobierasz ze masz błedy z dev bukkita czy co?

Nawet sam autor pexa napisał żeby używać luckperms, to, że nie potrafisz czytać, to nie mój problem.

Edytowane przez Helios1993
https://skript.pl/temat/41655-hypixel-nick-skrypt-na-nick-jak-z-hypixela/#findComment-261059

9 godzin temu, Helios1993 napisał:

Nawet sam autor pexa napisał żeby używać luckperms, to, że nie potrafisz czytać, to nie mój problem.

no to chyba ty nie umiesz czytać Autor Pex'a napisał że poleca plugin LuckPerms

https://skript.pl/temat/41655-hypixel-nick-skrypt-na-nick-jak-z-hypixela/#findComment-261101

• Szifter zablokował(a) ten temat
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...