gnomq 225 Opublikowano 10 września 2020 Udostępnij Opublikowano 10 września 2020 Skrypt, który nadaje rangi na 30 dni, po czym je zabiera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 10 września 2020 Udostępnij Opublikowano 10 września 2020 Teraz, gnomq2000 napisał: Skrypt, który nadaje rangi na 30 dni, po czym je zabiera Co rozumiesz poprzez rangi? Masz na myśli permisje? gnomq 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gnomq 225 Opublikowano 10 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 września 2020 Teraz, Kormic napisał: Co rozumiesz poprzez rangi? Masz na myśli permisje? rangi z permissionsex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 10 września 2020 Udostępnij Opublikowano 10 września 2020 3 minuty temu, gnomq2000 napisał: rangi z permissionsex To w takim razie wystarczy zrobić to tak: execute console command "pex user %player% group add Vip """" 2592000" Mam nadzieję, że to ci pomoże. gnomq 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gnomq 225 Opublikowano 10 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 września 2020 1 minutę temu, Kormic napisał: To w takim razie wystarczy zrobić to tak: execute console command "pex user %player% group add Vip """" 2592000" Mam nadzieję, że to ci pomoże. nie nadaje w ogóle rangi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 10 września 2020 Udostępnij Opublikowano 10 września 2020 1 minutę temu, gnomq2000 napisał: nie nadaje w ogóle rangi Dobra, to w takim razie spróbuj samodzielnie (jako gracz) użyć takiej komendy: /pex user gnomq group add Vip "" 60 Powinno nadać rangę na 1 minutę. gnomq 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gnomq 225 Opublikowano 10 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 września 2020 Teraz, Kormic napisał: Dobra, to w takim razie spróbuj samodzielnie (jako gracz) użyć takiej komendy: /pex user gnomq group add Vip "" 60 Powinno nadać rangę na 1 minutę. nadało rangę, ale nie zdjęło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 10 września 2020 Udostępnij Opublikowano 10 września 2020 1 minutę temu, gnomq2000 napisał: nadało rangę, ale nie zdjęło Naprawdę nie zdjęło? A niech to, jak ja używałem pexa jeszcze kilka miesięcy temu, to jestem pewien, że ta komenda poprawnie działała. gnomq 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gnomq 225 Opublikowano 10 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 września 2020 Teraz, Kormic napisał: Naprawdę nie zdjęło? A niech to, jak ja używałem pexa jeszcze kilka miesięcy temu, to jestem pewien, że ta komenda poprawnie działała. naprawdę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 10 września 2020 Udostępnij Opublikowano 10 września 2020 4 minuty temu, gnomq2000 napisał: naprawdę Spróbuj w komendzie zamiast cudzysłowów użyć gwiazdki. gnomq 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gnomq 225 Opublikowano 10 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 września 2020 1 minutę temu, Kormic napisał: Spróbuj w komendzie zamiast cudzysłowów użyć gwiazdki. nadal nie zdejmuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 10 września 2020 Udostępnij Opublikowano 10 września 2020 3 minuty temu, gnomq2000 napisał: nadal nie zdejmuje Mogę wiedzieć jaką masz wersję PEXa? gnomq 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gnomq 225 Opublikowano 10 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 września 2020 1 minutę temu, Kormic napisał: Mogę wiedzieć jaką masz wersję PEXa? 1.23.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 10 września 2020 Udostępnij Opublikowano 10 września 2020 (edytowane) 6 minut temu, gnomq2000 napisał: 1.23.5 Czyli to już chyba nie jest wersja od autora PEXa, gdyż ostatnia wersja to 1.23.4. Ty wiesz skąd pobrałeś tego PEXa, więc będziesz miał większe szanse na znalezienie odpowiedniej dokumentacji. Edytowane 10 września 2020 przez Kormic gnomq 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gnomq 225 Opublikowano 10 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 września 2020 (edytowane) 14 minut temu, Kormic napisał: Czyli to już chyba nie jest wersja od autora PEXa, gdyż ostatnia wersja to 1.23.4. Ty wiesz skąd pobrałeś tego PEXa, więc będziesz miał większe szanse na znalezienie odpowiedniej dokumentacji. nie wiem xd może napiszesz jakiś skrypt, który nadaje rangi, a potem je zabiera po 30 dniach? Edytowane 10 września 2020 przez gnomq2000 f4varis 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 10 września 2020 Udostępnij Opublikowano 10 września 2020 Teraz, gnomq2000 napisał: nie wiem xd może napiszesz jakiś skrypt, który nadaje rangi, a potem je zabiera po 30 dniach? Głupio jest pisać skrypt na rangi podczas gdy masz plugin na rangi na serwerze, nie uważasz? Nie wiem czy będzie ci się chciało, ale możesz spróbować z PEXem 1.23.4. Oczywiście zanim to uczynisz, zrób kopię pliku/plików konfiguracyjnych. gnomq 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gnomq 225 Opublikowano 10 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 września 2020 Teraz, Kormic napisał: Głupio jest pisać skrypt na rangi podczas gdy masz plugin na rangi na serwerze, nie uważasz? Nie wiem czy będzie ci się chciało, ale możesz spróbować z PEXem 1.23.4. Oczywiście zanim to uczynisz, zrób kopię pliku/plików konfiguracyjnych. w sensie mam na myśli jedynie nadawanie je komendą na określony czas, nie mam zamiaru wgrywać innych wersji, gdyż już kiedyś straciłem dane z 2 tygodni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 10 września 2020 Udostępnij Opublikowano 10 września 2020 15 minut temu, gnomq2000 napisał: w sensie mam na myśli jedynie nadawanie je komendą na określony czas, nie mam zamiaru wgrywać innych wersji, gdyż już kiedyś straciłem dane z 2 tygodni Dobra, coś takiego zmajstrowałem. Wzór to /ranga (nadaj | odbierz) %player% %ranga% %liczba całkowita (liczba minut)%, czyli przykładowo: "/ranga nadaj gnomq Vip 1". command /ranga <text> <offline player> <text> [<integer=60>]: trigger: if player is not op: stop if arg 1 is "nadaj": set {ranga::czas::%arg 2%::%arg 3%} to arg 4 execute console command "pex user %arg 2% group add %arg 3%" else if arg 1 is "odbierz": clear {ranga::czas::%arg 2%::%arg 3%} execute console command "pex user %arg 2% group remove %arg 3%" every 1 minute: loop {ranga::czas::*}: loop {ranga::czas::%loop-index-1%::*}: remove 1 from {ranga::czas::%loop-index-1%::%loop-index-2%} if {ranga::czas::%loop-index-1%::%loop-index-2%} is 0: clear {ranga::czas::%loop-index-1%::%loop-index-2%} execute console command "pex user %loop-index-1% group remove %loop-index-2%" gnomq 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gnomq 225 Opublikowano 10 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 września 2020 15 minut temu, Kormic napisał: Dobra, coś takiego zmajstrowałem. Wzór to /ranga (nadaj | odbierz) %player% %ranga% %liczba całkowita (liczba minut)%, czyli przykładowo: "/ranga nadaj gnomq Vip 1". command /ranga <text> <offline player> <text> [<integer=60>]: trigger: if player is not op: stop if arg 1 is "nadaj": set {ranga::czas::%arg 2%::%arg 3%} to arg 4 execute console command "pex user %arg 2% group add %arg 3%" else if arg 1 is "odbierz": clear {ranga::czas::%arg 2%::%arg 3%} execute console command "pex user %arg 2% group remove %arg 3%" every 1 minute: loop {ranga::czas::*}: loop {ranga::czas::%loop-index-1%::*}: remove 1 from {ranga::czas::%loop-index-1%::%loop-index-2%} if {ranga::czas::%loop-index-1%::%loop-index-2%} is 0: clear {ranga::czas::%loop-index-1%::%loop-index-2%} execute console command "pex user %loop-index-1% group remove %loop-index-2%" nie zabrało rangi po minucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 10 września 2020 Udostępnij Opublikowano 10 września 2020 1 minutę temu, gnomq2000 napisał: nie zabrało rangi po minucie Spróbuj dać tuż nad ostatnią linijką wiadomość do konsoli, że wszystko dobrze działa. Przy okazji możesz w linijce nr 14 zamienić loop-index-1 na loop-index. gnomq 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gnomq 225 Opublikowano 10 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 września 2020 1 minutę temu, Kormic napisał: Spróbuj dać tuż nad ostatnią linijką wiadomość do konsoli, że wszystko dobrze działa. Przy okazji możesz w linijce nr 14 zamienić loop-index-1 na loop-index. dobrze, dziękuję ci za pomoc, ale jednak zrobię rangi trwające na całą edycję zwiększając przy tym ceny. dziękuję ci i tak za poświęcony czas Kormic 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
gnomq 225
Skrypt, który nadaje rangi na 30 dni, po czym je zabiera
21 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi