Nefiu 2 Opublikowano 2 września 2020 Udostępnij Opublikowano 2 września 2020 (edytowane) Witam, mam pytanko czy jest jakiś skrpyt/sklep na to że jak kliknę na npc z citizens to wtedy otworzy mi się gui sprzedaży i kupna ?? Z góry dziękuję Edytowane 2 września 2020 przez Nefiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 2 września 2020 Udostępnij Opublikowano 2 września 2020 Godzinę temu, Nefiu napisał: Witam, mam pytanko czy jest jakiś skrpyt/sklep na to że jak kliknę na npc z citizens to wtedy otworzy mi się gui sprzedaży i kupna ?? Z góry dziękuję Zrobiłem prosty przykład: on right click on entity: if display name of entity is not "NazwaNPC": stop open chest inventory with 3 rows named "TEST" to player set slot 13 of player's current inventory to stone named "&aKliknij mnie!" on inventory click: if name of player's current inventory is not "TEST": stop if clicked inventory is player's inventory: stop cancel event if clicked slot is 13: close player's inventory give player 1 stone named "&aNagroda" send "&aOtrzymales nagrode!" to player Proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nefiu 2 Opublikowano 2 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 września 2020 (edytowane) 41 minut temu, Kormic napisał: Zrobiłem prosty przykład: on right click on entity: if display name of entity is not "NazwaNPC": stop open chest inventory with 3 rows named "TEST" to player set slot 13 of player's current inventory to stone named "&aKliknij mnie!" on inventory click: if name of player's current inventory is not "TEST": stop if clicked inventory is player's inventory: stop cancel event if clicked slot is 13: close player's inventory give player 1 stone named "&aNagroda" send "&aOtrzymales nagrode!" to player Proszę. Jednak działa, ale jak Nawę zwierzątko np: Farmer to też tak działa Edytowane 2 września 2020 przez Nefiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 2 września 2020 Udostępnij Opublikowano 2 września 2020 2 minuty temu, Nefiu napisał: Jednak działa, ale jak Nawę zwierzątko np: Farmer to też tak działa W jaki sposób nazywasz te zwierzątko? Nametagiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nefiu 2 Opublikowano 2 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 września 2020 1 minutę temu, Kormic napisał: W jaki sposób nazywasz te zwierzątko? Nametagiem? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 2 września 2020 Udostępnij Opublikowano 2 września 2020 (edytowane) 3 minuty temu, Nefiu napisał: tak W takim wypadku jest kilka sposobów na rozwiązanie tego problemu. Przykładowe 3 sposoby: 1. Nadaj NPC unikalną nazwę (taką, która wiesz, że się nigdy nie powtórzy). 2 .Daj do skryptu warunek sprawdzający czy jest w odpowiedniej lokalizacji i/lub regionie. 3. Sprawdzaj jakim typem entity jest (lub też nie jest), przykładowo czy jest owcą. Edytowane 2 września 2020 przez Kormic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nefiu 2 Opublikowano 2 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 września 2020 1 minutę temu, Kormic napisał: W takim wypadku jest kilka sposobów na rozwiązanie tego problemu. Przykładowe 3 sposoby: 1. Nadaj NPC unikalną nazwę (taką, która wiesz, że się nigdy nie powtórzy). 2 .Daj do skryptu warunek sprawdzający czy jest w odpowiedniej lokalizacji i/lub regionie. 3. Sprawdzaj jakim typem entity jest (lub też nie jest), przykładowo czy jest owcą. A jak zrobić żeby to było w danym regionie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 2 września 2020 Udostępnij Opublikowano 2 września 2020 20 minut temu, Nefiu napisał: A jak zrobić żeby to było w danym regionie ?? if "%region at entity%" contains "nazwa_regionu": Oczywiście wymagany WorldGuard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nefiu 2 Opublikowano 2 września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 września 2020 (edytowane) 21 godzin temu, Kormic napisał: if "%region at entity%" contains "nazwa_regionu": Oczywiście wymagany WorldGuard. on right click on entity: if "%region at entity%" contains "spawn": if display name of entity is not "Farmer": stop open chest inventory with 3 rows named "SklepFarmera" to player set slot 13 of player's current inventory to stone named "&aKliknij mnie!" on inventory click: if name of player's current inventory is not "SklepFarmera": stop if clicked inventory is player's inventory: stop cancel event if clicked slot is 13: close player's inventory give player 1 stone named "&aNagroda" send "&aOtrzymales nagrode!" to player gdzie tu błąd mam w linijce Edytowane 3 września 2020 przez Wojciu Wstawiam kod w znacznik code. Notatka dodana przez Wojciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 2 września 2020 Udostępnij Opublikowano 2 września 2020 Teraz, Nefiu napisał: on right click on entity: if "%region at entity%" contains "spawn": if display name of entity is not "Farmer": stop open chest inventory with 3 rows named "SklepFarmera" to player set slot 13 of player's current inventory to stone named "&aKliknij mnie!" on inventory click: if name of player's current inventory is not "SklepFarmera": stop if clicked inventory is player's inventory: stop cancel event if clicked slot is 13: close player's inventory give player 1 stone named "&aNagroda" send "&aOtrzymales nagrode!" to player gdzie tu błąd mam w linijce 1. Gdy chcesz pokazać kod, to daj go w formatowanie "Kod". 2. Masz źle zrobione wcięcia w pierwszej części skryptu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Nefiu 2
Witam, mam pytanko
czy jest jakiś skrpyt/sklep na to że jak kliknę na npc z citizens to wtedy otworzy mi się gui sprzedaży i kupna ??
Z góry dziękuję
Edytowane przez NefiuOdnośnik do komentarza
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi