rozumek29 13 Opublikowano 18 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2020 Witam mam pewne pytanie. mam przykładowo taki config. Drop: Diamond: Chance: 10 Gold_Ingot: Chance: 10 W jaki sposób mogę wczytać liczbę np z Diamond -> Chance Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kerpson 549 Opublikowano 18 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2020 (edytowane) /Musisz pobrać konfigurację, FileConfiguration jeżeli jest to zwykły config lub YamlConfiguration jeżeli jest to customowy config, dla przykładu dam skrót cfg int diamond_chance = cfg.getInt("Drop.Diamond.Chance"); / Biorąc pod uwagę, że chcesz tylko tą wartość /Jeżeli natomiast chcesz pobrać wszystkie wartości for (String s : cfg.getConfigurationSection("Drop").getKeys(false)){ int chance = cfg.getInt("Drop." + s + ".Chance"); } Przykłady pobrania konfigów FileConfiguration cfg = KlasaGlowna.Instancja.getConfig(); YamlConfiguration cfg = YamlConfiguration.loadConfiguration(plik); https://bukkit.gamepedia.com/Configuration_API_Reference#The_Configuration_Object - Tu wszystko ładnie opisane masz Edytowane 18 sierpnia 2020 przez kerpson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rozumek29 13 Opublikowano 18 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2020 Dzięki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wiktorm12 103 Opublikowano 18 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2020 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
rozumek29 13
Witam mam pewne pytanie. mam przykładowo taki config.
W jaki sposób mogę wczytać liczbę np z Diamond -> Chance
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi