Hardcor13480 0 Opublikowano 13 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2020 Po restarcie serwera zmienne wogóle nie nadpisują się. Po zmianie nazwy zmiennych z np. rpg:: na rpg. działa natomiast po restarcie znowy problem wystepuję. Konsola nie wyświetla żadnych błędów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 13 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2020 17 minut temu, Hardcor13480 napisał: Po restarcie serwera zmienne wogóle nie nadpisują się. Po zmianie nazwy zmiennych z np. rpg:: na rpg. działa natomiast po restarcie znowy problem wystepuję. Konsola nie wyświetla żadnych błędów Podaj wersję Skripta, silnik oraz wersję serwera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hardcor13480 0 Opublikowano 13 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2020 (edytowane) Już podaje 22 godziny temu, Kormic napisał: Podaj wersję Skripta, silnik oraz wersję serwera. Wersja serwera to 1.16.1 Skript najnowszy tj. 2.5-beta 2 natomiast próbowałem z 2.4 stable Silnik najnowszy spigot 1.16.1 Edytowane 14 sierpnia 2020 przez xAxee Łączę posty Notatka dodana przez xAxee Poprawiam formatowanie Notatka dodana przez xAxee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 13 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2020 3 minuty temu, Hardcor13480 napisał: Wersja serwera to 1.16.1 Skript najnowszy tj. 2.5-beta 2 natomiast próbowałem z 2.4 stable Silnik najnowszy spigot 1.16.1 Dobrze, a więc mała analiza na początek: - Gdy zamieniłeś w zmiennych dwukropki na kropkę, to wszystko działało, tak? - Próbowałeś na wersji 2.4.1 i nie zadziałało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hardcor13480 0 Opublikowano 13 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2020 22 godziny temu, Kormic napisał: Dobrze, a więc mała analiza na początek: - Gdy zamieniłeś w zmiennych dwukropki na kropkę, to wszystko działało, tak? - Próbowałeś na wersji 2.4.1 i nie zadziałało? 1. tak, natomiast po restarcie znów problem wystepował 2. Tak, próbowałem jeszcze z 2.3 Stable Problem z nadpisywaniem Dodam, że dzieje się to prawdopodbnie jedynie z 4 zmiennymi, ponieważ mainLevel czy multiplier działają bez większego problemu tj. {rpg::miningLevel::%player%} {rpg::woodLevel::%player%} {rpg::hunterLevel::%player%} {rpg::assasinLevel::%player%} Łączę posty Notatka dodana przez xAxee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 13 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2020 (edytowane) 1 minutę temu, Hardcor13480 napisał: Dodam, że dzieje się to jedynie z 4 zmiennymi tj. {rpg::miningLevel::%player%} {rpg::woodLevel::%player%} {rpg::hunterLevel::%player%} {rpg::assasinLevel::%player%} W takim wypadku trzeba przejrzeć skrypt w poszukiwaniu zmiennych z błędnymi nazwami. Bo to raczej nie może być tak, że jedne działają bez szwanku, a drugie się czyszczą co restart. Edytowane 13 sierpnia 2020 przez Kormic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hardcor13480 0 Opublikowano 13 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2020 22 godziny temu, Kormic napisał: W takim wypadku trzeba przejrzeć skrypt w poszukiwaniu zmiennych z błędnymi nazwami. Sprawdzałem pod tym kątem, i nie znalazłem nic Usuwałem również funkcję zapisu do YML, aktualizująca mainLevel etc. również nie działało Łączę posty Notatka dodana przez xAxee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 13 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2020 10 minut temu, Hardcor13480 napisał: Usuwałem również funkcję zapisu do YML, aktualizująca mainLevel etc. również nie działało Ciężko znaleźć coś złego w tym kodzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hardcor13480 0 Opublikowano 13 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2020 Teraz, Kormic napisał: Ciężko znaleźć coś złego w tym kodzie... Szukałem błędów przez ponad godzinę. Nie ma żadnych błędów w konsoli czy po reloadze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 13 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2020 2 minuty temu, Hardcor13480 napisał: Szukałem błędów przez ponad godzinę. Nie ma żadnych błędów w konsoli czy po reloadze Dobra, a czy jak włącza się serwer, to czy wszystkie zmienne poprawnie się ładują? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hardcor13480 0 Opublikowano 13 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2020 22 godziny temu, Kormic napisał: Dobra, a czy jak włącza się serwer, to czy wszystkie zmienne poprawnie się ładują? Problem znika po wyłączeniu (ustawieniu na false) wartości yamlSave. W którym miejscu coś jest źle ustawione. Ładują sie poprawnie Problem jest taki, że zmienne po załadowaniu z YAML wogóle nie zapisują sie. (te załadowane) Łączę posty Notatka dodana przez xAxee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 13 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2020 (edytowane) 1 minutę temu, Hardcor13480 napisał: Problem jest taki, że zmienne po załadowaniu z YAML wogóle nie zapisują sie. (te załadowane) Sprawdzałeś konfigurację Skripta, a konkretnie sekcję z bazami danych? Być może tam się coś pokićkało. Szczerze, powoli kończą mi się pomysły jak ci pomóc... Edytowane 13 sierpnia 2020 przez Kormic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hardcor13480 0 Opublikowano 13 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2020 (edytowane) 21 godzin temu, Kormic napisał: Sprawdzałeś konfigurację Skripta, a konkretnie sekcję z bazami danych? Być może tam się coś pokićkało. Szczerze, powoli kończą mi się pomysły jak ci pomóc... Dodam tylko, że po zmianie nazwy zmiennych dobrze nadpisują się w YAMLu. Natomiast po restarcie nie działa ich nadpisywanie w skripcie Config skripta: Edytowane 14 sierpnia 2020 przez xAxee Wstawiam na code.skript.pl Notatka dodana przez xAxee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 13 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2020 (edytowane) Cóż, z bazą danych nie ma nic podejrzanego. Mogę ci zasugerować jedynie zmianę wartości verbosity na 'highest', zrestartuj serwer, przeładuj skrypt i zobacz czy nie dzieje się coś podejrzanego. Edytowane 13 sierpnia 2020 przez Kormic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hardcor13480 0 Opublikowano 13 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2020 19 minut temu, Kormic napisał: Cóż, z bazą danych nie ma nic podejrzanego. Mogę ci zasugerować jedynie zmianę wartości verbosity na 'highest', zrestartuj serwer, przeładuj skrypt i zobacz czy nie dzieje się coś podejrzanego. Niestety brak zmian, zaobserwowałem, że jedynie zmienne które są wczytywane są nienadpisywalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 13 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2020 19 minut temu, Hardcor13480 napisał: Niestety brak zmian, zaobserwowałem, że jedynie zmienne które są wczytywane są nienadpisywalne Próbowałeś ponownego pobierania Skripta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hardcor13480 0 Opublikowano 13 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2020 21 godzin temu, Kormic napisał: Próbowałeś ponownego pobierania Skripta? Wiele razy Dobra, do zamknięcia. Przepisze skrypt spróbuję innych rozwiązań Łączę posty Notatka dodana przez xAxee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xAxee 1 951 Opublikowano 14 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2020 Ten temat został zamknięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Hardcor13480 0
Po restarcie serwera zmienne wogóle nie nadpisują się. Po zmianie nazwy zmiennych z np. rpg:: na rpg. działa natomiast po restarcie znowy problem wystepuję. Konsola nie wyświetla żadnych błędów
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi