Siema, słyszałem, że kto pyta nie błądzi. Na start powiem, że jeżeli jesteś zdania "nie wiem ale sie wypowiem" to tego nie rób, plz.
Mamy np. taką klasę TpaManager, no i uważam, że powinna być ona statyczna, czy jednak myślicie, że obiektowa ?
#Staticpublic final classTpaManager{privateTpaManager(){}private final staticCache<UUID, UUID> TPA_LIST =CacheBuilder.newBuilder().expireAfterWrite(60,TimeUnit.SECONDS).build();publicstaticvoid addRequest(UUID uuid, UUID uuid1){
TPA_LIST.asMap().put(uuid1, uuid);}publicstaticvoid removeRequest(UUID uuid){
TPA_LIST.asMap().remove(uuid);}publicstaticPlayer getPlayer(UUID uuid){returnBukkit.getPlayer(TPA_LIST.asMap().get(uuid));}}
Czy lepiej zrobić ją obiektowo ?
No i przykła 2, taki NameTagManager, no i tu uważam, że obiektowe wyjście jest lepsze, ponieważ cały czas jest inicjacja dla danego gracza czy jednak uważacie, że taka klasa ma być static?
public class NameTagManager {
public void initPlayer(Player p) {
final Scoreboard sb = Bukkit.getScoreboardManager().getNewScoreboard();
final User u = UserUtil.get(p);
final Guild g = u.getGuild();
/reszta kodu
}
Pytanie
kerpson 551
Siema, słyszałem, że kto pyta nie błądzi. Na start powiem, że jeżeli jesteś zdania "nie wiem ale sie wypowiem" to tego nie rób, plz.
Mamy np. taką klasę TpaManager, no i uważam, że powinna być ona statyczna, czy jednak myślicie, że obiektowa ?
Czy lepiej zrobić ją obiektowo ?
No i przykła 2, taki NameTagManager, no i tu uważam, że obiektowe wyjście jest lepsze, ponieważ cały czas jest inicjacja dla danego gracza czy jednak uważacie, że taka klasa ma być static?
public class NameTagManager { public void initPlayer(Player p) { final Scoreboard sb = Bukkit.getScoreboardManager().getNewScoreboard(); final User u = UserUtil.get(p); final Guild g = u.getGuild(); /reszta kodu }Odnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/40881-statyczne-metody/Udostępnij na innych stronach
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi