Skocz do zawartości
  • 0

[ Dead By DeadLight ] Problem, błędy,

MaTrIS
 Udostępnij

Pytanie

Tak jak w temacie....

otóż mam problem, mam skrypty 2, i jest jakiś błąd....

po 1:

Gdy dołączam do gry a potem ją opuszczam, to nie usuwa listy graczy, którzy czekają aż wystartuje gra, a jak odnowa wejdę to np. 2 graczy że niby jest w grze.... 

po 2:

Gdy wystartuje gra.... to nie tepa mnie do mapy... +scoreboard  wyłącza... itp... jakieś błędy...

log z konsoli:

skrypty:

core.sk:

Dbd.sk:

Będę wdzięczny jeżeli ktoś mi poprawi skrypty.... 

plugins/DeadByDeadlight:

config.yml:

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nie chcę cię zniechęcać, ale podejrzewam, że prawie nikt nie będzie skłonny do przeglądania prawie 1500 linijek. Poszukaj błędu na własną rękę i daj fragment kodu zawierający błąd, który mieścił by się w maksymalnie 200 linijkach.

• 0

ok, jakby co, to ja to spolszczałem z angielskiego..... a wiec może gdzieś coś, nie zauważyłem i źle wpisałem, bądź z polskim znakiem,

btw, jak ( + gdzie ) można ustawić, żeby były polskie znaki.... ( w sn, że jak bd polskie znaki w skryptach, to nie będzie błęów )

Edytowane przez MaTrIS

• 0
20 minut temu, MaTrIS napisał:

ok, jakby co, to ja to spolszczałem z angielskiego..... a wiec może gdzieś coś, nie zauważyłem i źle wpisałem, bądź z polskim znakiem,

btw, jak ( + gdzie ) można ustawić, żeby były polskie znaki.... ( w sn, że jak bd polskie znaki w skryptach, to nie będzie błęów )

Polskie znaki w wysyłanych wiadomościach? Nimi nie musisz się przejmować, one nie wpływają na działanie skryptu (no chyba, że są wysyłane w wiadomości zmienne, to przy rozbieżności może być problem), natomiast jeżeli są polskie znaki w kodzie, to musisz je poprawić. Dodam, że kod musi być oczywiście w j. ang., polskie wyrażenia nie wchodzą w grę (nie wliczając tekstu!)

Edytowane przez Kormic

• 0
32 minuty temu, Kormic napisał:

Polskie znaki w wysyłanych wiadomościach? Nimi nie musisz się przejmować, one nie wpływają na działanie skryptu (no chyba, że są wysyłane w wiadomości zmienne, to przy rozbieżności może być problem), natomiast jeżeli są polskie znaki w kodzie, to musisz je poprawić. Dodam, że kod musi być oczywiście w j. ang., polskie wyrażenia nie wchodzą w grę (nie wliczając tekstu!)

wiem, ok ( to wezne odnowa spolszcze ) 

ale tylko tresc

bo przypomnialem sobie, ze z 4 zmienne sa po polsku, w sn wartosci, ze np. IN-GAME zamienilen na W-GRZE...

aaaa....

czyli, ze jak w wiadomosci, np. 

Cytat

on death:
    send "{_p} wylądował w lavie" to {_p}

z polskimi znakami, to nie będzie błędów....

TAK?

Edytowane przez MaTrIS

• 0

okej, już jest dobrze.... wszystko działa...

czyli prostu niepotrzebnie niektóre zdania podmieniałem... a zapomniałem, że wystarczy w

plugins/DeadByDeadLight.... w config.yml przetłumaczyć.... i bd wszystko git....

DO ZAMKNIĘCIA