Skocz do zawartości
  • 0

Problem z ostatnim questem

KtosMaloWazny
 Udostępnij

Pytanie

Mam tu taki skrypt. tak, tez z tej stronki :/. Czy jest mi ktos w stanie zrobic, aby po ukonczeniu 2 questa, Ten sie nie powtarzał, ale Wyskakiwal napis ,,Ukonczyles wszystkie questy!

Edytowane przez xAxee
xAxee

Wstawiam na code.skript.pl

Notatka dodana przez xAxee

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Zaraz, zaraz, czegoś tu nie rozumiem. Ty chcesz, aby po ukończeniu drugiego zadania wyskakiwał napis "Ukończyłeś wszystkie questy", tymczasem w skrypcie są 3 zadania, nie wiem czy tak ma być. Poza tym, co rozumiesz poprzez "wyskakiwanie napisu"? Chcesz mieć napis na środku ekranu, nad hotbarem, na czacie? Poza tym nie widzę, aby zadanie nr 2 miało się powtarzać, gdyż po jego ukończeniu ustawia się zmienna uniemożliwiająca to. Sprecyzuj to, co chcesz osiągnąć.

Edytowane przez Kormic

• 0

@Ziemnianioczek Aleś ty zabawny.

@cupxz Dodanie kolejnej zmiennej nic nie da, zrobiłeś po prostu kolejny warunek, który właściwie nic nie zmienia w kodzie.

Dobra, przetestowałem kod i znalazłem błąd. Zaraz wyślę poprawioną wersję.

Proszę, sprawdzałem i działa. A teraz kilka uwag:

1. Nie używaj zmiennych typu {1q.%player%}. Zamiast ich używaj {1q::%player%}, gdyż wtedy możesz zrobić "clear {1q::*}" czego nie zrobisz w 1 przypadku.

2. W tym skrypcie nie powinieneś używać zmiennych z wartościami true/false, zrobiłem to w ten sposób, że 0 = rozpoczęty, 1 = właśnie ukończony, 2 = po ukończeniu lub przed rozpoczęciem.

3. Jest to błąd czysto techniczny, ale mimo wszystko przywyknij do używania 'send " " to player' zamiast zwyczajnego 'send " "'.

xAxee

Łączę posty

Notatka dodana przez xAxee

• 0
W dniu 29.07.2020 o 16:41, Ziemnianioczek napisał:

@Kormic 

po 1 Temat nie był dobrze napisany, dużo nie wyjaśniał, więc poprostu pokazałem mu sposób jak można to zrobić (napis)

po 2 Edytuj posty, zamiast robić ich 3

Co do pierwszego punktu, tak mu wyjaśniłeś, że link zamieściłeś w ponad 10 spoilerach, a co do drugiego punktu, tak, wiem, nie powinienem tak robić, więc dzięki i wybacz xAxee.