KtosMaloWazny 1 Opublikowano 28 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2020 (edytowane) Mam tu taki skrypt. tak, tez z tej stronki . Czy jest mi ktos w stanie zrobic, aby po ukonczeniu 2 questa, Ten sie nie powtarzał, ale Wyskakiwal napis ,,Ukonczyles wszystkie questy! Edytowane 29 lipca 2020 przez xAxee Wstawiam na code.skript.pl Notatka dodana przez xAxee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 29 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2020 (edytowane) Zaraz, zaraz, czegoś tu nie rozumiem. Ty chcesz, aby po ukończeniu drugiego zadania wyskakiwał napis "Ukończyłeś wszystkie questy", tymczasem w skrypcie są 3 zadania, nie wiem czy tak ma być. Poza tym, co rozumiesz poprzez "wyskakiwanie napisu"? Chcesz mieć napis na środku ekranu, nad hotbarem, na czacie? Poza tym nie widzę, aby zadanie nr 2 miało się powtarzać, gdyż po jego ukończeniu ustawia się zmienna uniemożliwiająca to. Sprecyzuj to, co chcesz osiągnąć. Edytowane 29 lipca 2020 przez Kormic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cupxz 3 Opublikowano 29 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2020 Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Powinno działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 29 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2020 @Ziemnianioczek Aleś ty zabawny. @cupxz Dodanie kolejnej zmiennej nic nie da, zrobiłeś po prostu kolejny warunek, który właściwie nic nie zmienia w kodzie. Dobra, przetestowałem kod i znalazłem błąd. Zaraz wyślę poprawioną wersję. Proszę, sprawdzałem i działa. A teraz kilka uwag: 1. Nie używaj zmiennych typu {1q.%player%}. Zamiast ich używaj {1q::%player%}, gdyż wtedy możesz zrobić "clear {1q::*}" czego nie zrobisz w 1 przypadku. 2. W tym skrypcie nie powinieneś używać zmiennych z wartościami true/false, zrobiłem to w ten sposób, że 0 = rozpoczęty, 1 = właśnie ukończony, 2 = po ukończeniu lub przed rozpoczęciem. 3. Jest to błąd czysto techniczny, ale mimo wszystko przywyknij do używania 'send " " to player' zamiast zwyczajnego 'send " "'. Łączę posty Notatka dodana przez xAxee Ziemnianioczek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ziemnianioczek 0 Opublikowano 29 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2020 @Kormic po 1 Temat nie był dobrze napisany, dużo nie wyjaśniał, więc poprostu pokazałem mu sposób jak można to zrobić (napis) po 2 Edytuj posty, zamiast robić ich 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 30 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2020 W dniu 29.07.2020 o 16:41, Ziemnianioczek napisał: @Kormic po 1 Temat nie był dobrze napisany, dużo nie wyjaśniał, więc poprostu pokazałem mu sposób jak można to zrobić (napis) po 2 Edytuj posty, zamiast robić ich 3 Co do pierwszego punktu, tak mu wyjaśniłeś, że link zamieściłeś w ponad 10 spoilerach, a co do drugiego punktu, tak, wiem, nie powinienem tak robić, więc dzięki i wybacz xAxee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
KtosMaloWazny 1
Mam tu taki skrypt. tak, tez z tej stronki
. Czy jest mi ktos w stanie zrobic, aby po ukonczeniu 2 questa, Ten sie nie powtarzał, ale Wyskakiwal napis ,,Ukonczyles wszystkie questy!
Wstawiam na code.skript.pl
Notatka dodana przez xAxee
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi