Skocz do zawartości
  • 0

Restart

Grex

Pytanie

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

W pliku spigot.yml który ci się wygenerował w głównym katalogu serwera masz restart-script: ./start.sh. To jest ścieżka do pliku uruchamiającego serwer. Ta kropka odnosi się do poprzedniego katalogu, czyli jak silnik np. spigot.jar znajduje się w katalogu /server/serverfiles/spigot.jar a start.sh w /server/start.sh to używasz właśnie tej kropki żeby się do niej odnieść. Przynajmniej tak mi się wydaje i byłoby to najbardziej logiczne :thonk: 

Edytowane przez Peridot
https://skript.pl/temat/39534-restart/#findComment-247975

• 0
5 godzin temu, Peridot napisał:

W pliku spigot.yml który ci się wygenerował w głównym katalogu serwera masz restart-script: ./start.sh. To jest ścieżka do pliku uruchamiającego serwer. Ta kropka odnosi się do poprzedniego katalogu, czyli jak silnik np. spigot.jar znajduje się w katalogu /server/serverfiles/spigot.jar a start.sh w /server/start.sh to używasz właśnie tej kropki żeby się do niej odnieść. Przynajmniej tak mi się wydaje i byłoby to najbardziej logiczne :thonk: 

A ta kropka nie oznacza, że tak jakby w konsoli wpisze się 

/stop
<Opuszczenie screen - komendy teraz nie są w konsoli servera mc tylko w konsoli jak w Putty>

./start.sh <---- To zostało wykonane dzięki temu, że w spigot jest './start.sh' ... Więc włączył się skrypt o nazwie start.sh

???

> Mam tutaj wpisać 

./<nazwa mojego pliku startowego serwera>

czy trzeba na to inny oddzielny script napisać?

Jeżeli tak to prosiłbym o takowy skrypt restartujący serwer minecraft.

System UBUNTU, Serwery minecraft włączają się przy pomocą SCREEN - więc komendą 'screen -rd <nazwaserwera>' mogę przełączać się na ich konsole.

https://skript.pl/temat/39534-restart/#findComment-248034

• 0
44 minuty temu, Grex napisał:

A ta kropka nie oznacza, że tak jakby w konsoli wpisze się 

/stop
<Opuszczenie screen - komendy teraz nie są w konsoli servera mc tylko w konsoli jak w Putty>

./start.sh <---- To zostało wykonane dzięki temu, że w spigot jest './start.sh' ... Więc włączył się skrypt o nazwie start.sh

???

> Mam tutaj wpisać 

./<nazwa mojego pliku startowego serwera>

czy trzeba na to inny oddzielny script napisać?

Jeżeli tak to prosiłbym o takowy skrypt restartujący serwer minecraft.

System UBUNTU, Serwery minecraft włączają się przy pomocą SCREEN - więc komendą 'screen -rd <nazwaserwera>' mogę przełączać się na ich konsole.

no tam podajesz po prostu ściezke do pliku startującego serwer a takich jest masa w internecie, wystarczy chwile poszukać :/

https://skript.pl/temat/39534-restart/#findComment-248044