q1zZ_ 0 Opublikowano 23 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2020 Mam pytanie jak zrobić coś takiego że jest domena.pl/CosTam i żeby przekierowało na jakiś link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#22684 247 Opublikowano 23 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2020 (edytowane) Jeżeli dobrze rozumiem to chyba chodzi o typowy skracacz linków. Ogólnie to masz bazę danych, robisz tam tabelę z id, linkiem docelowym oraz varchar, gdzie będzie jakaś fraza. Później podczas, gdy user poda argument w linku robisz zapytanie do bazy żeby wziąć ten docelowylink gdzie varchar == argument i robisz redirecta na ten link z bazy. W każdym języku wygląda całość trochę inaczej. Tutaj kod mojego skracacza linków, który zrobiłem jakiś czas temu, napisany w html, css, js (jquery, głównie ajax), flask - Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! możesz podpatrzyć na kod obsługujący przekierowywanie (33 linijka w app.py). Edytowane 23 maja 2020 przez ivall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 q1zZ_ 0 Opublikowano 23 maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 maja 2020 14 godzin temu, ivall napisał: Jeżeli dobrze rozumiem to chyba chodzi o typowy skracacz linków. Ogólnie to masz bazę danych, robisz tam tabelę z id, linkiem docelowym oraz varchar, gdzie będzie jakaś fraza. Później podczas, gdy user poda argument w linku robisz zapytanie do bazy żeby wziąć ten docelowylink gdzie varchar == argument i robisz redirecta na ten link z bazy. W każdym języku wygląda całość trochę inaczej. Tutaj kod mojego skracacza linków, który zrobiłem jakiś czas temu, napisany w html, css, js (jquery, głównie ajax), flask - Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! możesz podpatrzyć na kod obsługujący przekierowywanie (33 linijka w app.py). A jak zainstalować tego ajax,flask,jquery,css Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#22684 247 Opublikowano 23 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2020 Godzinę temu, q1zZ_ napisał: A jak zainstalować tego ajax,flask,jquery,css Ajax to wzorzec. Flask to mikroframework pythona umożliwiający pisanie back-endu stron internetowych, ale tutaj najpierw ogarnij samego pythona, flaska wgrasz poprzez polecenie pip install flask. Jquery to framework javascripta. Radzę najpierw zapoznać się z podstawami web devu, a później robić większe projekty nwse 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 q1zZ_ 0 Opublikowano 23 maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 maja 2020 2 godziny temu, ivall napisał: Ajax to wzorzec. Flask to mikroframework pythona umożliwiający pisanie back-endu stron internetowych, ale tutaj najpierw ogarnij samego pythona, flaska wgrasz poprzez polecenie pip install flask. Jquery to framework javascripta. Radzę najpierw zapoznać się z podstawami web devu, a później robić większe projekty O co z tym chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#22684 247 Opublikowano 23 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2020 4 minuty temu, q1zZ_ napisał: O co z tym chodzi? Nie masz modułu validators, wgraj poprzez pip install validators Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 q1zZ_ 0 Opublikowano 23 maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 maja 2020 2 minuty temu, ivall napisał: Nie masz modułu validators, wgraj poprzez pip install validators a to co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#22684 247 Opublikowano 23 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2020 3 minuty temu, q1zZ_ napisał: a to co? No uruchomiłeś całość xD masz stronkę pod 127.0.0.1:5000, ale pewnie Ci wywali błąd bo znając życie nie masz wgranej bazy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 q1zZ_ 0 Opublikowano 23 maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 maja 2020 Teraz, ivall napisał: No uruchomiłeś całość xD masz stronkę pod 127.0.0.1:5000, ale pewnie Ci wywali błąd bo znając życie nie masz wgranej bazy Mam baze tylko nwm czemu jest 127.0.0.1:5000 jak ustawiłem normalnie pod baze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#22684 247 Opublikowano 23 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2020 (edytowane) Teraz, q1zZ_ napisał: Mam baze tylko nwm czemu jest 127.0.0.1:5000 jak ustawiłem normalnie pod baze No 127.0.0.1:5000 to adres gdzie masz stronkę, wejdź tam Edytowane 23 maja 2020 przez ivall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 q1zZ_ 0 Opublikowano 23 maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 maja 2020 Teraz, ivall napisał: No 127.0.0.1:5000 to adres gdzie masz stronkę, wejdź tam Ale ja tego nie robie na localhoscie tylko na vps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 q1zZ_ 0 Opublikowano 23 maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 maja 2020 Teraz, q1zZ_ napisał: Ale ja tego nie robie na localhoscie tylko na vps i skąd niby ip 127.0.0.1:5000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#22684 247 Opublikowano 23 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2020 3 minuty temu, q1zZ_ napisał: Ale ja tego nie robie na localhoscie tylko na vps No to widocznie coś źle robisz ¯\_(ツ)_/¯ pokaż wszystko co wpisałeś i w jakiej ścieżce się znajdujesz Mi wszystko poprawnie działa pod adresem Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Toranktto 32 Opublikowano 23 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2020 3 godziny temu, ivall napisał: Ajax to wzorzec. Flask to mikroframework pythona umożliwiający pisanie back-endu stron internetowych, ale tutaj najpierw ogarnij samego pythona, flaska wgrasz poprzez polecenie pip install flask. Jquery to framework javascripta. Radzę najpierw zapoznać się z podstawami web devu, a później robić większe projekty AJAX to nie jest żaden wzorzec tylko zestaw technologi do tworzenia asynchronicznych stron WWW, a JQuery to nie jest żaden framework tylko biblioteka Rejszpat i Wojciu 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#22684 247 Opublikowano 23 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2020 2 minuty temu, Toranktto napisał: AJAX to nie jest żaden wzorzec tylko zestaw technologi do tworzenia asynchronicznych stron WWW no co do jquery racja, biblioteka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
q1zZ_ 0
Mam pytanie jak zrobić coś takiego że jest domena.pl/CosTam
i żeby przekierowało na jakiś link
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi