madragonPL 0 Opublikowano 25 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2020 witam, mój problem polega na tym że jestem świeżakiem w skryptach i się dopiero uczę skryptów i mam pytanie. Jak można ustawić zmienną, w sensie żeby po np. wpisaniu komendy /punkt żeby dodawało do zmiennej punkt 1. Z góry bardzo dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xAxee 1951 Opublikowano 25 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2020 add 1 to {zmienna} madragonPL 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xdzikuu 42 Opublikowano 25 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2020 (edytowane) (widzę, że xAxee już wyjaśnił to czego potrzebujesz, jednakże jako radę:) Skoro jesteś początkującym skrypterem, pozwolę sobie wyjaśnić ci trzy rodzaje zmiennych: {_zmienna} - zmienna tymczasowa, dla danego eventu (po zakończeniu eventu zmienna się usuwa) {zmienna} - zmienna 'globalna' {zmienna::%player%} - zmienna dla konkretnego gracza, dzięki niej możesz zapisywać coś, co chcesz aby było dla konkretnych graczy Jeżeli coś źle napisałem, lub masz jakieś pytania to napisz do mnie w wiadomości prywatnej. Edytowane 25 kwietnia 2020 przez xdzikuu Dopisanie tekstu w nawiasie madragonPL 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 HeezQ 231 Opublikowano 25 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2020 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
madragonPL 0
witam, mój problem polega na tym że jestem świeżakiem w skryptach i się dopiero uczę skryptów i mam pytanie. Jak można ustawić zmienną, w sensie żeby po np. wpisaniu komendy /punkt żeby dodawało do zmiennej punkt 1.
Z góry bardzo dziękuje.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi