on rightclick:
if player's tool is water bottle named "&6&lMikstura Sily" with lore "&aObrazenia: &c+100%%||&aDzialanie: &c5 minut":
cancel event
if {potadmgdzialanie::%player%} is false:
if {potadmg100::%player%} is false:
remove 1 water bottle named "&6&lMikstura Sily" with lore "&aObrazenia: &c+100%%||&aDzialanie: &c5 minut" from player
set {potadmgdzialanie::%player%} to true
set {potadmg100::%player%} to true
send "&6Pomyslnie wypiles miksture sily!" to player
play raw sound "random.drink" at player with pitch 1 volume 10
wait 5 minutes
send "&cCzas mikstury sily skonczyl sie!" to player
set {potadmgdzialanie::%player%} to false
set {potadmg100::%player%} to false
else:
send "&cTen efekt jest uzyty!"
stop
else:
send "&cTen efekt jest uzyty!"
stop
on join:
on quit:
on death:
on damage:
if {potadmgdzialanie::%attacker%} is true:
if {potadmg100::%attacker%} is true:
set damage to damage*2
Problem polega w tym, że jeżeli osoba umrze to efekt potki z niej schodzi, jednakże jeżeli po śmierci użyje jej ponownie to efekt zniknie po 5 minutach od użycia potki.
Przykład: Jeżeli osoba cały czas np. przez 10 minut będzie umierała co 15 sekund, to po użyciu potki zamiast przez 5 minut będzie działała 15 sekund
Ciężko mi to wytłumaczyć, ale myślę, że jest w miarę jasno. Z góry dziękuję za pomoc w problemie!
Lepszy przykład:
Godzina 15:05:00 - Gracz1 używa potki
Godzina 15:07:00 - Gracz1 umiera i ponownie używa potki
Godzina 15:10:00 - Potka dobiega końca i względem ostatniego użycia działała 3 minuty
Pytanie
LubieRPG 0
Witam, mam taki skrypt na miksturę siły na RPG:
on rightclick: if player's tool is water bottle named "&6&lMikstura Sily" with lore "&aObrazenia: &c+100%%||&aDzialanie: &c5 minut": cancel event if {potadmgdzialanie::%player%} is false: if {potadmg100::%player%} is false: remove 1 water bottle named "&6&lMikstura Sily" with lore "&aObrazenia: &c+100%%||&aDzialanie: &c5 minut" from player set {potadmgdzialanie::%player%} to true set {potadmg100::%player%} to true send "&6Pomyslnie wypiles miksture sily!" to player play raw sound "random.drink" at player with pitch 1 volume 10 wait 5 minutes send "&cCzas mikstury sily skonczyl sie!" to player set {potadmgdzialanie::%player%} to false set {potadmg100::%player%} to false else: send "&cTen efekt jest uzyty!" stop else: send "&cTen efekt jest uzyty!" stop on join: set {potadmgdzialanie::%player%} to false set {potadmg100::%player%} to false on quit: set {potadmgdzialanie::%player%} to false set {potadmg100::%player%} to false on death: set {potadmgdzialanie::%player%} to false set {potadmg100::%player%} to false on damage: if {potadmgdzialanie::%attacker%} is true: if {potadmg100::%attacker%} is true: set damage to damage*2Problem polega w tym, że jeżeli osoba umrze to efekt potki z niej schodzi, jednakże jeżeli po śmierci użyje jej ponownie to efekt zniknie po 5 minutach od użycia potki.
Przykład: Jeżeli osoba cały czas np. przez 10 minut będzie umierała co 15 sekund, to po użyciu potki zamiast przez 5 minut będzie działała 15 sekund
Ciężko mi to wytłumaczyć, ale myślę, że jest w miarę jasno. Z góry dziękuję za pomoc w problemie!
Lepszy przykład:
Godzina 15:05:00 - Gracz1 używa potki
Edytowane przez LubieRPGGodzina 15:07:00 - Gracz1 umiera i ponownie używa potki
Godzina 15:10:00 - Potka dobiega końca i względem ostatniego użycia działała 3 minuty
https://skript.pl/temat/38110-resetowanie-czasu-dzia%C5%82ania/Udostępnij na innych stronach
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi