NieZiemniaQ 3 Opublikowano 29 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 29 lutego 2020 (edytowane) PyraCraft.pl Witam serdecznie zgromadzonych, mam niesamowitą przyjemność zaprosić wszystkich zainteresowanych oraz niezainteresowanych na ten jakże cudowny serwer CaveBlock (lub MineBlock jak kto woli). W zasadzie w tym miejscu z chęcią zakończyłbym tą prezentację, ale Libtur zły napisał regulaminem i nie chcę ale muszę - zatem miłego czytania: Opis serwera: Nazwa serwera: jak można się domyśleć po tytule - PyraCraft Adres serwera: powtórzę się - pyracraft.pl Podstawowe informacje o serwerze: Rodzaj: także ten... jak już pisałem - jest to serwer typu CaveBlock / MineBlock Ilość slotów: w zasadzie nie mam pojęcia dlaczego ten podpunkt jest wymagany - aktualny limit ustawiony jest na 25 graczy, ale logicznym jest fakt, że jeżeli zajdzie potrzeba, ta wartość zostanie zwiększona. Wersja: sercem serwera jest PaperSpigot w wersji 1.15.2, jednakże gracz może dołączyć posiadając wersję 1.14 oraz pośrednie. Autoryzacja: serwer jest non-premium, co oznacza, że nie potrzeba oryginalnej wersji, aby na nim grać. Opis rozgrywki: CaveBlock - czyli swego rodzaju odmiana popularnego SkyBlocka, gdzie zadaniem gracza jest przeżyć i rozwinąć swoją grotę ukrytą głęboko pod bedrockiem. Nie chcąc tworzyć kolejnego serwera, na którym po półgodzinnej rozgrywce bylibyśmy w stanie zbudować sobie tron z bloków diamentu, postanowiłem za wszelką cenę ograniczyć ułatwienia do minimum. Aby zdobyć surowce, bloki czy nawet rośliny trzeba się trochę natrudzić. Większość z nich musimy pozyskać lub wytworzyć samemu. Wzorując się na pozostałych prezentacjach z tego forum, dopiszę jeszcze to, co serwer oferuje (albo może właściwie czego nie oferuje), otóż: nie oferuje on ogarniętej administracji (w zasadzie w ogóle jej nie oferuje) autorskich pluginów (wszystkie są darmowe i publiczne) stabilnej maszyny - jeszcze nie znam jej realnych możliwości przy takiej konfiguracji, ale gwarantuję, że ewentualne problemy związane z wydajnością zostaną naprawione płatnych rang oraz przedmiotów dających przewagę (właściwie nie oferuje aktualnie żadnej możliwości wydania realnych pieniędzy) niestety graczy też - w przeciwnym razie nie starałbym się go reklamować Dobra, to może teraz co oferuje: jako, że jesteśmy na forum Skripta to oferuje skrypty. AUTORSKIE skrypty. DUŻO AUTORSKICH SKRYPTÓW! I Darmowego kartofla dla wszystkich, ot co! Zatem teraz kolej na opcjonalne informacje zalecane przez Libtura: oto zdjęcie z serwera - konkretnie spawn (praktycznie identyczny, jaki zobaczy gracz po zalogowaniu). Żeby dodać trochę uroku i zachęcić graczy popularnych trybów easyhc, zrobiłem je na wersji 1.8.8, przy wyłączonym oświetleniu i teksturach na minimum: Pozdrawiam serdecznie, Ziemniak. Edytowane 1 marca 2020 przez NieZiemniaQ Specjalnie dla bolka i stylu jasnego - zastosowałem kolor transwestytów dla wyróżnienia nieważnych treści xAxee 1 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/37273-pyracraftpl-caveblock/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boleknowak 961 Opublikowano 1 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2020 niestety nie wiem co tu jest napisane NieZiemniaQ 1 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/37273-pyracraftpl-caveblock/#findComment-237373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Libter 1603 Opublikowano 1 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2020 Ten temat został przeniesiony. Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/37273-pyracraftpl-caveblock/#findComment-237382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi