Ostatnio bawiłem się w tworzenie plików i mam problem ponieważ w poniższym kodzie jest stworzony plik o nazwie "nick gracza-EXP"
i problem jest bo nie wiem jak odczytać odczytać zmienną z tego pliku i jak zrobić aby dodać do tej zmiennej 5 podczas jakiegoś eventu np zabicia jak na dole kodu.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
import org.bukkit.Bukkit;
import org.bukkit.ChatColor;
import org.bukkit.configuration.file.YamlConfiguration;
import org.bukkit.entity.Player;
import org.bukkit.event.EventHandler;
import org.bukkit.event.EventPriority;
import org.bukkit.event.Listener;
import org.bukkit.event.entity.EntityDeathEvent;
import org.bukkit.event.player.PlayerJoinEvent;
import org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin;
public class Main extends JavaPlugin implements Listener{
public void onEnable() {
Bukkit.getConsoleSender().sendMessage(ChatColor.AQUA+"SERVER RPG IS ENABLE!");
getServer().getPluginManager().registerEvents(this, this);
}
@EventHandler(priority = EventPriority.NORMAL)
public void DamageEntity(PlayerJoinEvent e) {
Player p = (Player) e.getPlayer();
File expFile = new File("plugins/KrystusRPG/Gracze-EXP/"+p.getName()+"-EXP"+".yml");
YamlConfiguration yamlFile = YamlConfiguration.loadConfiguration(expFile);
if (yamlFile.get(".EXP")==null);
yamlFile.set(".EXP", yamlFile.getInt(p.getName()+".Doswiadczenie(EXP)")+0);
try {
yamlFile.save(expFile);
}catch(IOException e1) {
e1.printStackTrace();
}
}
public void DeathEXP(EntityDeathEvent e) {
Player p = (Player) e.getEntity().getKiller();
}
}
na dole jest tylko kawałek kodu ponieważ w tym miejscu się zatrzymałem.
Pytanie
Konspirant 0
Witam,
Ostatnio bawiłem się w tworzenie plików i mam problem ponieważ w poniższym kodzie jest stworzony plik o nazwie "nick gracza-EXP"
i problem jest bo nie wiem jak odczytać odczytać zmienną z tego pliku i jak zrobić aby dodać do tej zmiennej 5 podczas jakiegoś eventu np zabicia jak na dole kodu.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
import org.bukkit.Bukkit; import org.bukkit.ChatColor; import org.bukkit.configuration.file.YamlConfiguration; import org.bukkit.entity.Player; import org.bukkit.event.EventHandler; import org.bukkit.event.EventPriority; import org.bukkit.event.Listener; import org.bukkit.event.entity.EntityDeathEvent; import org.bukkit.event.player.PlayerJoinEvent; import org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin; public class Main extends JavaPlugin implements Listener{ public void onEnable() { Bukkit.getConsoleSender().sendMessage(ChatColor.AQUA+"SERVER RPG IS ENABLE!"); getServer().getPluginManager().registerEvents(this, this); } @EventHandler(priority = EventPriority.NORMAL) public void DamageEntity(PlayerJoinEvent e) { Player p = (Player) e.getPlayer(); File expFile = new File("plugins/KrystusRPG/Gracze-EXP/"+p.getName()+"-EXP"+".yml"); YamlConfiguration yamlFile = YamlConfiguration.loadConfiguration(expFile); if (yamlFile.get(".EXP")==null); yamlFile.set(".EXP", yamlFile.getInt(p.getName()+".Doswiadczenie(EXP)")+0); try { yamlFile.save(expFile); }catch(IOException e1) { e1.printStackTrace(); } } public void DeathEXP(EntityDeathEvent e) { Player p = (Player) e.getEntity().getKiller(); } }na dole jest tylko kawałek kodu ponieważ w tym miejscu się zatrzymałem.
Edytowane przez HeezQWstawiam w code
Notatka dodana przez HeezQ
https://skript.pl/temat/37168-odczyt-ilo%C5%9Bci-expa-z-pliku-yml/Udostępnij na innych stronach
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi