MasteriZiomaX 17 Opublikowano 23 października 2019 Udostępnij Opublikowano 23 października 2019 Witam, mam problem z moderatorem "TakiJakTy". Nałożył mi błędne ostrzeżenia, nie wspominając o tym iż w samym pisaniu ze mną popełnił z 5 błędów ortograficznych. (plus pod postem dał notatkę z błędem ortograficznym) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TakiJakTy 140 Opublikowano 23 października 2019 Udostępnij Opublikowano 23 października 2019 Po pierwsze popełniłem 2 błędy do których mam prawo ponieważ nie mieszkam w Polsce. Twoje czyny są szkodliwe na forum ponieważ w nie ingerują. Ostrzeżeń dostałeś 2 z powodu że po pierwszym nie zaprzestałeś swoich działalności. I nie wiem czy to skarga czy odwołanie skoro masz problem ze mną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasteriZiomaX 17 Opublikowano 23 października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 października 2019 (edytowane) Wytłumaczenie "nie mieszkam w Polsce" nie ma tutaj sensu, forum jest polskie, moderatorzy powinni znać podstawy języka, aby nie obniżać poziomu forum. Moje czyny ingerują w taki sposób iż licznik zmienia swoją wartość o +1. Błędne ostrzeżenie, to jak mam przestać wykonywania czegoś co jest nie jest nielegalne? Skargę dopiero napiszę, to jest zwykłe odwołanie. Edytowane 23 października 2019 przez MasteriZiomaX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TakiJakTy 140 Opublikowano 24 października 2019 Udostępnij Opublikowano 24 października 2019 10 godzin temu, MasteriZiomaX napisał: Wytłumaczenie "nie mieszkam w Polsce" nie ma tutaj sensu, forum jest polskie, moderatorzy powinni znać podstawy języka, aby nie obniżać poziomu forum. Każdemu się może zdarzyć popełnić błąd, w końcu człowiek się uczy na błędach. 10 godzin temu, MasteriZiomaX napisał: Moje czyny ingerują w taki sposób iż licznik zmienia swoją wartość o +1. Jak odświeżałem twój profil 2 razy to przybyło 20 wyświetleń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasteriZiomaX 17 Opublikowano 24 października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 października 2019 4 godziny temu, TakiJakTy napisał: Każdemu się może zdarzyć popełnić błąd, w końcu człowiek się uczy na błędach. Jak odświeżałem twój profil 2 razy to przybyło 20 wyświetleń. Człowiek uczy się na błędach... podałem Ci poprawną wersję kilka razy i za każdym razem robiłeś ten sam błąd, więc raczej w tym przypadku niczego się nie uczysz. Zmiana w liczniku o +1 praktycznie nic nie zmienia, jeszcze o 23:00, gdzie było mało osób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CountingDogs 131 Opublikowano 24 października 2019 Udostępnij Opublikowano 24 października 2019 Wiem, że nie powinienem interesować się tym tematem jak i sprawą, ale po prostu chciałbym wyjaśnić kilka spraw... 21 godzin temu, MasteriZiomaX napisał: Wytłumaczenie "nie mieszkam w Polsce" nie ma tutaj sensu, forum jest polskie, moderatorzy powinni znać podstawy języka, aby nie obniżać poziomu forum. Moje czyny ingerują w taki sposób iż licznik zmienia swoją wartość o +1. Błędne ostrzeżenie, to jak mam przestać wykonywania czegoś co jest nie jest nielegalne? Skargę dopiero napiszę, to jest zwykłe odwołanie. Skoro mowa o podstawach języka to może również wspomnimy tu o podstawach zachowań. Piszesz do moderatora, czyli do osoby, która zajmuje wyższe stanowisko niż ty, więc wypadałoby zachować powagę i nie wytykać czyichś błędów, bo napisał 1 błąd... Ale również chciałbym zauważyć "coś" po stronie @TakiJakTy 21 godzin temu, TakiJakTy napisał: Po pierwsze popełniłem 2 błędy do których mam prawo ponieważ nie mieszkam w Polsce. Twoje czyny są szkodliwe na forum ponieważ w nie ingerują. Ostrzeżeń dostałeś 2 z powodu że po pierwszym nie zaprzestałeś swoich działalności. I nie wiem czy to skarga czy odwołanie skoro masz problem ze mną. Z jednej strony wytłumaczenie "bo nie mieszkam w Polsce" nie ma sensu, ale z drugiej strony jak mieszkasz w innym państwie to jest to do zrozumienia. 11 godzin temu, TakiJakTy napisał: Każdemu się może zdarzyć popełnić błąd, w końcu człowiek się uczy na błędach. Jak odświeżałem twój profil 2 razy to przybyło 20 wyświetleń. Ale jak już popełniłeś, któryś raz pomyłkę to powinieneś zapamiętać jaki błąd zrobiłeś, ale jeżeli błąd nie wpływa na nic to kiedyś zapamiętasz to co zrobiłeś do tej pory źle i wykonasz to dobrze. Nie chciałem wytykać błędów, czy też wtrącać się do sprawy, ale @TakiJakTy i @MasteriZiomaX przeczytajcie z uwagą to co napisałem. Pozdrawiam CountingDogs Libter i TakiJakTy 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Libter 1602 Opublikowano 24 października 2019 Udostępnij Opublikowano 24 października 2019 @MasteriZiomaX nie ma zapisu, który bezpośrednio zabraniałby sztucznego zwiększania licznika wyświetleń (rzadko się to zdarza, regulamin powinien być przede wszystkim, przejrzysty i zwięzły), ale warto zwrócić uwagę na dosyć ogólny zapis regulaminu: § 1.2: Zabronione są wszelkie działania na szkodę serwisu. Szkoda co prawda znikoma, maszyna wytrzyma, ale jest to bezsensowne marnowanie jej zasobów na tysiące identycznych i nic nie wnoszących wyświetleń. Dodatkowo jest to wprowadzanie do bazy swojego rodzaju fałszywej informacji, służącej wprowadzaniu w błąd użytkowników co do rzeczywistej popularności profilu / tematów co także można podciągnąć pod działania na szkodę. Innymi słowy, intencje takich działań na pewno czyste nie były, a to musiało spotkać się z reakcją moderacji Niemniej jednak jak już wspomniałem szkodliwość jest znikoma, więc obniżam sumę otrzymanych punktów ostrzeżeń z 15 do 2 - oczywiście nie oznacza to akceptacji dla takich działań i w razie ich wystąpienia w przyszłości mogą zostać nałożone bardziej dotkliwe sankcje wynikające z taryfikatora. Odnosząc się jeszcze do tematu błędów ortograficznych popełnianych przez @TakiJakTy - błądzić jest rzeczą ludzką, ale moderator powinien w dbałości o dobre imię forum powstrzymywać się od ich popełniania, zwłaszcza wielokrotnie gdy użytkownicy wcześniej zwracają na to uwagę. Liczę, że dalsze wpisy będą weryfikowane przynajmniej przez ortograf.pl i w przyszłości nie będę musiał wystawiać dalszych upomnień w tej kwestii. TakiJakTy i MasteriZiomaX 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi