maxcom1 111 Opublikowano 4 września 2019 Udostępnij Opublikowano 4 września 2019 (edytowane) Świetnie świetnie. Szczerze mówiąc, nie pozwalacie innym się rozwijać. Zaśmiecacie temat jakimś spamem, a później moje hobby ląduje w koszu . Każdy ma prawo się rozwijać, tworzyć bloga o mc. Sprawa kosza nawiązuje do "ściągnięcia tematu i obrazków". Rano dnia 23 sierpnia, zauważyłem na twitterze mojangu coś fajnego - mianowicie snapshot z pszczołami. Postanowiłem o nich napisać. Na dole chciałem wstawić zdjęcia (jak co wygląda). Wpisałem w neta "Minecraft bees", po czym użyłem kilka tamtych grafik. Nie mogłem zrobić autorskich zdjęć, ponieważ miałem problem z mc. Na moim discordzie, pingują mnie że "ściągam od nich". Niby ściągam obrazki/temat. Mówię skąd mam zdjęcia, po czym na prośbę autora zmieniam je na własne. Powiadomić czytelników o jednym temacie może każdy, i nie jest to ściąganie. Nie zaglądam na ich blog od dwóch tygodni xd Około 40 minut później na moim temacie, mianowicie tym gdzie poszukiwałem redaktorów, pojawia się wiadomość od Wayneern (chyba współwłaściciela mcblog'a) Spoiler Mnie zastanawia jedno: czy ten projekt w ogóle ci wypali, skoro robisz plagiaty. Z innego bloga (MCBloga) pobrałeś grafiki z artykułu, po czym wstawiłeś je do siebie na Discordzie próbując wywinąć się z problemów, jeszcze nam wmawiałeś, że nie zrobiłeś plagiatu. No ja tam nie wiem, co tam dalej będzie, ale jednak prosiłbym cię, byś takie rzeczy miał na uwadze (tak, piszę tu, bo żadnego tematu dot. twojego bloga nie ma). Pozdrawiam. //EDIT: Użytkownik zmienił już grafiki, ale nie chciałbym, aby taka sytuacja ZNÓW się powtórzyła. Nie robię żadnych plagiatów. Wiecie dlaczego robię własnego bloga? Dlatego, że próbowałem dostać się do bloga który połączył się z mcblog'iem, ale mnie odrzucili . Nie wiem dlaczego, ale chciałem iść dalej, więc kilka miesięcy później, utworzyłem bloga. Otrzymałem 5 ostrzeżeń! oraz mój temat wylądował w koszu. Nic złego nie zrobiłem. Wytłumaczyłem jak to się stało, zmieniłem grafiki a właściciele kontynuują sprawę po 45 minutach Moim zdaniem te ostrzeżenia powinny zostać odebrane/zmniejszona ich ilość, oraz powinien zostać przywrócony mój temat z usuniętym spamem. PS: Temat nabija sobie reputacji za pomocą uczestników pojektu . Na dodatek otrzymałem jeszcze u nich bana Pozdrawiam. maxcom1(Games) Edytowane 4 września 2019 przez maxcom1 Dzień dobry, w imieniu moderacji oświadczam, że użytkownik otrzymał 5 punktów ostrzeżenia, a nie 5 ostrzeżeń jak deklaruje w temacie. Prosiłbym również o precyzyjny opis sytuacji, bo w chwili obecnej deklarujesz, że dostałeś karę za założenie bloga, co jest niezgodne z prawdą. Otrzymałeś ją za prowadzenia rekrutacji na bloga, który łamał prawa autorskie. Ty, jako właściciel, odpowiadasz za treści na nim umieszczane i to w Twojej gestii pozostaje upewnienie się w braku jakichkolwiek sprzeczności z prawem. Dodatkowo przypominam, jak wspomniałem wcześniej w poście, kary zostały nadane po konsultacji z Libterem, więc bez jakichkolwiek nowych wątków w sprawie pozostaną one w stanie niezmienionym. Z wyrazami szacunku, Kurotsuwa Notatka dodana przez Kurotsuwa Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/34840-mcblogeu-krytyka-maxcoma/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość XANT3R Opublikowano 4 września 2019 Udostępnij Opublikowano 4 września 2019 (edytowane) Nie wziąłeś grafik z twittera, zabrałeś nasze grafiki, naszego autorstwa i tu nie z czym dyskutować. Tak, próbowałeś nam na swoim discordzie wmówić, że te grafiki są twojego autorstwa i z uporem maniaka wstawiałeś fotki z twittera nie wiedząc o co chodzi, po czym znowu w temacie robisz z siebie [ciach] próbując kolejny raz przekonać wszystkich, że ty nic nie zrobiłeś i dlatego właśnie kontynuowano sprawę, bo gdybyś nie opisał, że nie było plagiatu, to dyskusja nie trwałaby dalej. Nie mogłeś nie wchodzić od 2 tygodni, skoro miałeś nasze grafiki, nawet w identycznym układzie co u nas. Grafiki wykonywał @Patbox . Do tego nasz blog jest ciągle kopiowany także stylistycznie i wygląda niemal identycznie jak MCBlog, skopiowane zostały nasze rozwiązania powiadomień o wpisach, kopiowane jest dosłownie wszystko. Edytowane 4 września 2019 przez XANT3R Usuwam obrazę. Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/34840-mcblogeu-krytyka-maxcoma/#findComment-223914 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wayneern 48 Opublikowano 4 września 2019 Udostępnij Opublikowano 4 września 2019 1. Dostales 5 punktów ostrzeżeń. Czytanie ze zrozumieniem uczą w klasach I-III. 2. WCALE nie zrobiłeś plagiatu, a jakoś @Patbox zatwierdził, że jego grafiki bez jego zgody trafiły na twojego bloga. Właściciel grafik nawet nie dał ci zezwolenia na użycie w artykule. 3. Pozwalamy się rozwijać, ale projektą, które nie łamią prawa, albo nie kradna czegoś od nas. 4. Sprawę z koszem już dawno sobie wyjaśniłem z moderatorem, jak i prawidłowo z tobą, ale ty prostych rzeczy nie rozumiesz chłopie... Dalej nie ma sensu odpowiadać, bo szkoda mi czasu na maxcom, to po pierwsze, a po drugie w tej długiej wypowiedzi powtarza się.. Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/34840-mcblogeu-krytyka-maxcoma/#findComment-223915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patbox 26 Opublikowano 4 września 2019 Udostępnij Opublikowano 4 września 2019 Godzinę temu, maxcom1Games napisał: Szczerze mówiąc, nie pozwalacie innym się rozwijać. Zaśmiecacie temat jakimś spamem, a później moje hobby ląduje w koszu . Każdy ma prawo się rozwijać, tworzyć bloga o mc. Pozwalamy się rozwijać innym, ale nie pozwalamy używać naszej pracy (tekstów, grafik, itp) bez naszej zgody. Nie postąpiłbyś tak samo? Godzinę temu, maxcom1Games napisał: Postanowiłem o nich napisać. Na dole chciałem wstawić zdjęcia (jak co wygląda). Wpisałem w neta "Minecraft bees", po czym użyłem kilka tamtych grafik. Nie mogłem zrobić autorskich zdjęć, ponieważ miałem problem z mc. Mnie ciekawi tylko jakim cudem pojawiły ci się te grafiki, skoro nawet ich nie indexujemy. Dodatkowo jak wpisuję tę frazę to nie widzę żadnych grafik z MCBloga. Godzinę temu, maxcom1Games napisał: Na moim discordzie, pingują mnie że "ściągam od nich". Niby ściągam obrazki/temat. Mówię skąd mam zdjęcia, po czym na prośbę autora zmieniam je na własne. Powiadomić czytelników o jednym temacie może każdy, i nie jest to ściąganie. Nie zaglądam na ich blog od dwóch tygodni xd Około 40 minut później na moim temacie, mianowicie tym gdzie poszukiwałem redaktorów, pojawia się wiadomość od Wayneern (chyba współwłaściciela mcblog'a) Ciekawe, że zmieniłeś je nie tyle co po prośbie autora, tylko po ujawnieniu tego na forum. Fakt, że może to było trochę "zbyt mocne", ale jak inne metody nie działały to trzeba użyć "ciężkiego działa". Godzinę temu, maxcom1Games napisał: Nie robię żadnych plagiatów. Wiecie dlaczego robię własnego bloga? Dlatego, że próbowałem dostać się do bloga który połączył się z mcblog'iem, ale mnie odrzucili . Nie wiem dlaczego, ale chciałem iść dalej, więc kilka miesięcy później, utworzyłem bloga. Kopiowanie grafik z internetu (nawet nie świadomie) i upublicznianie ich jako własnych jest plagiatem. Co do tego, że nie dostałeś się do MCBloga. Po prostu nam się nie spodobał twój wpis i tyle. A twoje działania po prostu pokazują, jak bardzo nie mogłeś tego przyjąć i zrobiłeś z MCBloga swojego wroga numer 1. Według mnie nie warto ciągnąć tej "wojny". To jest bez sensu i jedynie wszyscy teraz tracą przez to czas. Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/34840-mcblogeu-krytyka-maxcoma/#findComment-223917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxcom1 111 Opublikowano 4 września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 września 2019 tekstów napewno nie kopiuje Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/34840-mcblogeu-krytyka-maxcoma/#findComment-223919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wayneern 48 Opublikowano 4 września 2019 Udostępnij Opublikowano 4 września 2019 Teraz, maxcom1Games napisał: tekstów napewno nie kopiuje Co tekst ma do grafik... Chłopie, czytanie ze zrozumieniem. Ja wyraźnie napisałem Ci krótko punkty, ale ty dalej ich nie KUMASZ... Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/34840-mcblogeu-krytyka-maxcoma/#findComment-223920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szifter 134 Opublikowano 4 września 2019 Udostępnij Opublikowano 4 września 2019 Dobry wieczór Na wstępie prosiłabym o kulturalną dyskusję w tym temacie, bo jednak czegoś ten temat dotyczy. Przejdźmy jednak do sedna: nie jest to tak, że nie pozwalamy się rozwijać tobie czy innym, bo owszem pozwalamy, ale nie pozwalamy na to by na forum miała miejsce kradzież czyichś zdjęć, czy tekstów, a nawet stylu strony, bo to jest uznawane za plagiat. 29 minut temu, maxcom1Games napisał: tekstów napewno nie kopiuje No może i nie, ale inni mogą sądzić inaczej 28 minut temu, Wayneern napisał: Co tekst ma do grafik... Chłopie, czytanie ze zrozumieniem. Ja wyraźnie napisałem Ci krótko punkty, ale ty dalej ich nie KUMASZ... No nie przesadzajmy, ja też czasem nie mogę zrozumieć za pierwszym razem danego tekstu, więc ten komentarz jest lekko mówiąc zbędny. 38 minut temu, Wayneern napisał: 1. Dostales 5 punktów ostrzeżeń. Czytanie ze zrozumieniem uczą w klasach I-III. 2. WCALE nie zrobiłeś plagiatu, a jakoś @Patbox zatwierdził, że jego grafiki bez jego zgody trafiły na twojego bloga. Właściciel grafik nawet nie dał ci zezwolenia na użycie w artykule. 3. Pozwalamy się rozwijać, ale projektą, które nie łamią prawa, albo nie kradna czegoś od nas. 4. Sprawę z koszem już dawno sobie wyjaśniłem z moderatorem, jak i prawidłowo z tobą, ale ty prostych rzeczy nie rozumiesz chłopie... Dalej nie ma sensu odpowiadać, bo szkoda mi czasu na maxcom, to po pierwsze, a po drugie w tej długiej wypowiedzi powtarza się.. 1. 5 punktów ostrzeżeń, które były słuszne za to co zrobił tutaj na forum. Nie jest dopuszczalne prezentowanie czegoś, co nie należy do autora tematu 2. Formalnie mógł nie wiedzieć czyje to jest, bo mu to wyskoczyło w Google, ale jednak prawo autorskie zostało złamane, i czasu się nie cofnie 3. Moderacja też pozwala, pod warunkiem, że te projekty nie kopiują pomysłów czy rzeczy innych osób (w tym przypadku mam na myśli te grafiki) 4. Temat akurat słusznie trafił do kosza, bo plagiatów nie promujemy Podsumowując: Skieruję to szczególnie do @maxcom1Games bo formalnie ta sprawa dotyczy jego, jak i osób, od których ukradł te zdjęcia. Przeczytaj to bardzo uważnie: promujemy takie projekty, pod warunkiem, że nic nie jest kradzione od innych a jest właśnie własnym pomysłem. Robiąc to własnie dostałeś adekwatną karę wobec tego, co zrobiłeś, czyli 5 punktów. I proszę nie miej pretensji do nas, czyli moderacji, bo sam sobie zapracowałeś na tą karę, kopiując własnie zdjęcia czy nawet pomysły od innych osób. Liczę, że stworzysz wreszcie taki projekt, gdzie wszystko jest Twoje i autorskie. Z wyrazem szacunku, Szlifierka Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/34840-mcblogeu-krytyka-maxcoma/#findComment-223923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość XANT3R Opublikowano 4 września 2019 Udostępnij Opublikowano 4 września 2019 Czy ja wiem, czy nie wiedział Zawsze przy kliknięciu w jakąś grafikę mamy jej źródło. Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/34840-mcblogeu-krytyka-maxcoma/#findComment-223927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi