jndooo 9 Opublikowano 17 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2019 Witam, po poszukiwaniach i serfowania po przeglądarce nic nie zlazłem wieć zgłaszam się do was z tym 1. problemem 2. Szukam na losowanie kasy money balanc od 50 do 150 dla graczy i kod od 1 do 9 i jakies qwertyuiop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xAxee 1965 Opublikowano 17 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2019 Every 10 minute: Set {kod} to "" Loop 9 times: Set {_los} to "1" or "a" or "&" #nawal tak tych rzeczy dalej Set {kod} to "%{kod}%%{_los}%" Send "wygenerowano kod!" to all players Send "%{kod}%" to all players On chat: If {kod} is not "end-": If message is {kod}: Set {kod} to "end-" Send "%player% wygrał" to all players Add 100 to player's balance Z telefonu jak będą błędy to pisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jndooo 9 Opublikowano 17 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2019 (edytowane) 13 godzin temu, xAxee napisał: Every 10 minute: Set {kod} to "" Loop 9 times: Set {_los} to "1" or "a" or "&" #nawal tak tych rzeczy dalej Set {kod} to "%{kod}%%{_los}%" Send "wygenerowano kod!" to all players Send "%{kod}%" to all players On chat: If {kod} is not "end-": If message is {kod}: Set {kod} to "end-" Send "%player% wygrał" to all players Add 100 to player's balance Z telefonu jak będą błędy to pisz Generuje kod, tylko brakuje komendy /kod do przepisania kodu i np. wiadomosci ze kodu teraz niema lub jak ktos wpisze ale pozniej ten kod to pokazuje ze Gracz (nick) był szybszy + dodałem give random integer between 50 and 150 to player's balance jedynie że da się to inaczej variables: {kod} = 0 {wr} = true {akod} = false options: # Tag tag: &2Losowanie # Wiadomosc msg1: &2Losowanie: &9&lNowy kod Szybko wpisoj! &3&l/kod &c&l%{kod}% # Wiadomosc gdy nikt nie przepisze kodu msg2: &2Losowanie:: &9&lNikt nie przepisal kodu, kolejny za &c&n10 minut! # Wiadomosc gdy aktualnie nie ma kodu do przepisania msg3: &2&Losowanie: &9&lNie ma zadnego kodu! # Wiadomosc gdy gracz przepisze kod msg4: &2Losowanie: &9&lGracz &f%name of player%&2 &9&lpierwszy przepisal/a kod! &7&kLosowanie: &9&lWiadomosc gdy kod jest nieprawidlowy msg5: &2Losowanie: &9&lKod jest nieprawidlowy! every 10 minute: set {wr} to true set {akod} to true Set {_los} to "1" or "a" or "&" #nawal tak tych rzeczy dalej Set {kod} to "%{kod}%%{_los}%" broadcast "{@msg1}" wait 12 minute if {wr} is true: broadcast "{@msg2}" set {akod} to false command /kod [<text>]: trigger: arg 1 is empty: if {akod} is true: send "&2Losowanie: &cUzyj /kod <kod>" if {akod} is false: send "{@msg3}" arg 1 is "%{kod}%": if {akod} is false: send "{@msg3}" if {akod} is true: set {wr} to false broadcast "{@msg4}" give random integer between 50 and 150 to player's balance set {akod} to false arg 1 is not "%{kod}%": if {akod} is false: send "{@msg3}" if {akod} is true: send "{@msg5}" on chat: if {przepisz} is true: message is "%{_kod}%": cancel event set {przepisz} to false send "%player% wygral przepisujac kod" to all players Takie coś stworzyłem niby działa i daje dobrze tylko mam problem z every 10 minut bo niby co 10 minut a gdy tam co jest wait 12 minut jest 2 bo w teori tak powinno byc to wyskakuje mi co 2 minut kod Edytowane 17 sierpnia 2019 przez jndooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
jndooo 9
Witam, po poszukiwaniach i serfowania po przeglądarce nic nie zlazłem wieć zgłaszam się do was z tym 1. problemem
2. Szukam na losowanie kasy money balanc od 50 do 150 dla graczy i kod od 1 do 9 i jakies qwertyuiop
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi